Dacă ești un mare iubitor al celei mai consumate băuturi din lume, trebuie să știi și cum și când trebuie să bei cafeaua, pentru a nu dezvolta probleme de sănătate.
Mulți dintre noi începem ziua direct cu o cafea, fără să mâncă, un lucru complet greșit potrivit specialiștilor. Până la prima gură de cafea, majoritatea băutorilor de cafea spun că nu pot funcționa, nu sunt coerenți și nu simt că pot face lucruri importante într-un ritm eficient, dar trebuie să știi că e bine să mănânci ceva înainte, pentru că altfel poți ajunge la consecințe grave și pot apărea mai multe probleme de sănătate, potrivit Brightside.
Alimentul antiîmbătrânire dezvăluit de Ana Aslan. Nu-i lipsea de pe masă: „Respecta acest ritual”
Băutul cafelei pe stomacul gol poate declanșa anxietate crescută și un nivel ridicat al glicemiei, dar și alte probleme:
1. Nivelul ridicat al glicemiei
Dacă primul lucru cu care intră corpul tău în contact dimineața este cafeaua, atunci trebuie să știi că această băutură băută pe stomacul gol poate duce la un nivel ridicat al glicemiei. Nivelul glicemiei din sânge poate crește chiar și cu 50%.
Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la cafeaua de dimineață, ci pur și simplu trebuie să mănânci ceva înainte.
2.Cârcei la picioare
Atunci când nu avem parte de un somn odihnitor, avem tendința să bem mai multă cafea a doua zi.
Cu toate acestea, după ce bem cafea, nivelul de glicemie crește și acest lucru poate duce din nou la un somn neliniștit din cauza cârceilor care pot apărea, contracții involuntare ale mușchilor în somn.
Cum afectează fructoza în exces organismul. Mihaela Bilic: „Pe cântar nu avem o greutate de speriat”
3.Ten uscat
Dacă nu te hidratezi suficient după ce ai consumat cafea, atunci e posibil să ai tenu mult mai uscat decât de obicei.
Specialiștii spun că la o ceașcă de cafea trebuie să bem cel puțin o jumătate de litru de apă pentru a suplini deshidratarea care se poate instala în organism. Lipsa hidratării va duce la un ten uscat.
4. Creșterea nivelului de anxietate
Atunci când ne trezim, nivelul de cortizol, hormonul de stres, atinge cote maxime. Dacă bei cafeaua înainte de a servi micul dejun, atunci cofeina din cafea și cortizolul pot duce la mult mai mult stres în organism.
E mult mai bine să aștepți aproximativ o oră după ce te trezești, înainte să îți bei cafeaua. Un alt lucru important este cantitatea de cafea pe care o consumi.
Cu cât bei mai multă, cu atât tensiunea ta arterială va crește mai mult, ducând astfel la mai multă anxietate.