Război în Ucraina. Zelenski a obţinut promisiunea lui Biden! Care sunt următorii paşi pentru înfrângerea lui Putin

Volodimir Zelenski spune că a discutat cu Joe Biden despre „următorii pași ai Ucrainei pe calea noastră spre victorie” în războiul cu Rusia.
Filip Stan
25 aug. 2022, 22:14
Război în Ucraina. Zelenski a obţinut promisiunea lui Biden! Care sunt următorii paşi pentru înfrângerea lui Putin

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că joi a avut „o conversație grozavă” cu omologul său american, Joe Biden, și i-a mulțumit pentru sprijinul acordat în războiul împotriva Rusiei, transmite Reuters.

„Am discutat următorii pași ai Ucrainei pe calea noastră spre victorie împotriva asupra agresorului și importanța de a trage Rusia la răspundere pentru crime de război”, spune liderul ucrainean.

Putin a semnat decretul care ar putea grăbi capitularea Ucrainei. Peste 130.000 de soldaţi noi în armată

Președintele SUA a anunțat un nou pachet de sprijin pentru Ucraina, miercuri, când ucrainenii au aniversat împlinirea a 31 de ani la declararea independenței de Uniunea Sovietică. Noua asistență de securitate are o valoare de circa 3 miliarde de dolari, fiind vorba despre cel mai mare pachet pe care îl acordă Washingtonul de la începutul invaziei lansate de Rusia în 24 februarie.

Război în Ucraina. Un general al lui Zelenski anunţă contraofensiva: „A venit vremea răzbunării!”

Joe Biden spunea că pachetul de asistență „va permite Ucrainei să dobândească sisteme de apărare antiaeriană, sisteme de artilerie și muniții, contra-sisteme aeriene nepilotate și radare, pentru a se asigura că poate continua să se apere pe termen lung”.

Tot miercuri s-au împlinit șase luni de la începutul invaziei ruse, o ofensivă militară despre care Rusia susține că în realitate ar fi „o operațiune militară specială” pentru a dezarma și „denazifica” statul invadat. Kievul și Occidentul au respins poziția Moscovei ca fiind un simplu pretext pentru un război de agresiune nejustificat.

Statele Unite cer Rusiei să accepte crearea unei zone demilitarizate în jurul Centralei Zaporojie

Administraţia Joseph Biden a cerut, joi seară, Rusiei să accepte crearea unui perimetru demilitarizat în jurul Centralei nucleare ucrainene Zaporojie, aflată sub controlul trupelor ruse.

„Rusia trebuie să accepte crearea unei zone demilitarizate în jurul centralei nucleare şi să permită o vizită cât mai curând posibil a inspectorilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică pentru a verifica siguranţa sistemelor”, a declarat joi seară Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA, citată de agenţia Reuters.

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a discutat joi, prin telefon, cu omologul său din Ucraina, Volodimir Zelenski, despre situaţia de la Centrala nucleară Zaporojie, a precizat Karine Jean-Pierre.

Atât Kievul, cât şi Moscova au semnalat intenţiile de a permite o vizită a inspectorilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică la Centrala atomo-electrică Zaporojie.

Linia electrică de alimentare a Centralei nucleare Zaporojie, aflată sub controlul trupelor ruse, a fost restabilită după mai multe deconectări în cursul zilei, a anunţat joi seară Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), citată de cotidianul Le Monde. Rafael Grossi, directorul AIEA, a evidenţiat necesitatea unei misiuni urgente a experţilor internaţionali la această centrală. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de o serie de atacuri produse în apropierea complexului atomic.

Grupul naţiunilor puternic industrializate (G7) a cerut Rusiei să predea controlul asupra centralelor nucleare din Ucraina, avertizând asupra riscurilor unor incidente militare ce pot avea repercusiuni internaţionale şi îndemnând toate părţile să susţină inspecţiile Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Leguma care s-a scumpit enorm în ultimele zile. Se vinde cu un preț uriaș în piețe, deși e produsă în cantități industriale în România și la producători costă doar 1,5 lei un singur kilogram
Capital.ro
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are Guvernul României
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Desertul cu o explozie de gusturi. Nu te poți opri din mâncat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după ce a ieșit din cabinet, greșeala lui majoră a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de caniculă în România! Zonele în care se vor resimți valul de căldură și disconfortul termic accentuat
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Snoop Dogg va purta flacăra olimpică prin Saint-Denis vineri, alături de Laetitia Casta și MC Solaar
MediaFlux
Vestea pentru TOȚI PENSIONARII din România. UN MILION de DOCUMENTE sunt GATA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!