Calendar ortodox 27 august 2022. Sfântul Fanurie, protectorul celor care au pierdut lucruri şi oameni. Cum să i te rogi ca să-ţi descopere calea la vreme de îndoială

În această zi, este prăznuit unul dintre cei mai mari sfinţi ai creştinătăţii, Sfântul Fanurie. Numele Fanurie, în limba greacă, înseamnă „cel ce arată” și din acest motiv este considerat protectorul celor care au pierdut lucruri. Sfântul Fanurie îţi descoperă calea de urmat la vreme de îndoială.
Alina Costache
26 aug. 2022, 11:00
Calendar ortodox 27 august 2022. Sfântul Fanurie, protectorul celor care au pierdut lucruri şi oameni. Cum să i te rogi ca să-ţi descopere calea la vreme de îndoială
Calendar ortodox 27 august 2021. Sfântul Fanurie

Sărbători religioase 27 august 2022

Ortodoxe: Sfântul Fanurie

Greco-catolice: Sf. cuv. Pimen; [Sf. Monica, mama Sf. Augustin]

Romano-catolice: Ss. Monica **; Cezar de Arles, ep.

Calendar ortodox 27 august 2022. Cine a fost Sfântul Fanurie

Sfântul Fanurie s-a născut în insula greceasscă Rodos, însă nu există informaţii despre data nașterii sale. După moartea tatălui său, mama sa ajunge să cânte și să joace prin diverse locuri şi duce o viață păcătoasă, potrivit crestinortodox.ro

Când Fanurie descoperă acest lucru, decide să fugă în pustie. Primește botezul și revine după un timp în orașul său natal. Aici, află că mama sa a murit.

Revine în pustie și duce o viață aspră, mâncând o dată la trei zile. Prin rugăciune, a reuşit să vindece numeroşi surzi, orbi, botezându-i și învățându-i iubirea de Hristos. Cu toate că săvârșise atâtea minuni, este nevoit să părăsescă cetatea, din cauza ideilor răspândite de păgâni care susţineau că minunile săvârșite de el nu sunt făcute cu ajutorul lui Dumnezeu, ci al demonilor.

Citeste si Învăţăturile lui Arsenie Boca: Ce se întâmplă cu sufletul după moarte şi cum arată Raiul

Ajunge în Egipt, unde o readuce la viață pe fiica regelui. În urma acestei minuni, împăratul și slujitorii săi au cerut să se boteze. După o vreme, vrăjitorii din Egipt s-au ridicat împotriva lui Fanurie. Sfântul este supus la multe chinuri: i s-au tăiat mâinile și degetele de la picioare, urechile, i s-au smuls dinţii, a fost bătut cu pietre, iar în cele din urmă i s-a tăiat capul.

Moaștele Sfântului Fanurie au fost descoperite de câțiva păstori, în jurul anului 1500, într-o peșteră.

Există obiceiul că în ziua cinstirii Sfântului Fanurie să se împartă turte săracilor, amintind de turtele Sfântului care prin ele făcea milostenie pentru iertarea sufletului mamei sale.

Calendar ortodox 27 august 2022. Rugăciune către Sfântul Fanurie ca să-ţi descopere calea la vreme de îndoială

Către tine, Sfinte Mucenice Fanurie, înălţându-ne gândurile, noi păcătoşii cu umilinţă şi cu căldură te rugăm: caută dintru înălţimea cea plină de slavă a cerurilor, unde, prin viaţa ta Sfântă şi prin chinurile tale muceniceşti pentru Hristos, ţi-ai dobândit sălăşluire veşnică, şi te milostiveşte de suferinţele, durerile, pătimirile, necazurile, amărăciunile şi strâmtorile noastre.

Şi te roagă cu îndrăzneala pe care ai agonisit-o, către Stăpânul tău ceresc şi Dumnezeul nostru, să ne ierte păcatele pe care cu ştiinţă şi cu neştiinţă, pururea, ca nişte robi nevrednici săvârşim, şi să nu se mânie pe noi până în sfârşit, pentru puţinătatea dragostei noastre faţă de El şi faţă de aproapele nostru; ci să fie pururea plin de milostivire faţă de noi şi să îndepărteze de la noi toată suferinţa şi durerea, toate patimile şi necazurile, toate amărăciunile şi strâmtorile, zidind în noi cuget curat, ca să putem rupe cu viaţa noastră de păcat de până acum, şi privind la ceruri, să ne înflăcăram de dorul de a deveni şi noi bineplăcuţi lui Dumnezeu.

Citeste si Sfârşitul lumii, prevestit de părinţii Ilie Cleopa, Ilarion Argatu şi Arsenie Boca. Dezvăluiri teribile despre semnele Apocalipsei: „Bomba cu neutroni va distruge omenirea în cinci luni”

Aşa, Sfinte Mucenice Fanurie, fii povăţuitorul şi îndrumătorul nostru pe cărările cele necunoscute ale vieţii, pentru ca urmând pilda credinţei şi a dragostei tale faţă de Hristos, să ne învrednicim de darurile tale, pentru iubirea de oameni şi binecuvantarea Marelui nostru Dumnezeu; şi trecând dintru această viaţă pământească, să ne bucurăm, laolaltă cu tine şi cu toţi cei bineplăcuţi din veac ai Domnlui, de împărăţia cea nesfârşită a cerurilor şi de partea celor drepţi, ca împreună cu toţi şi înconjuraţi de cereştii îngeri, să aducem slavă, cinste şi închinăciune lui Dumnezeu Celui slăvit în Treime, în vecii vecilor. Amin!

Spynews
TikTokerul Alin s-a întors la mama fiicei sale după despărțirea de Dana Badea. A recunoscut, cu ochii în lacrimi, că a iubit-o mereu pe Sibel: „A fost viața mea, credeți-mă” / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce au făcut 4 români la un restaurant din Thassos: “Să le fie rușine”
Capital.ro
UE a dat ordin. România e obligată să se conformeze: Directivele sunt obligatorii
Playtech.ro
ȘOC! Mariana Bitang a AJUNS de nerecunoscut! Doamna gimnasticii românești e SCHIMBATĂ total
DailyBusiness
Vouchere de 18.000 de lei. ASTĂZI S-A FĂCUT PRIMA PLATĂ!
Adevarul
Armata ucraineană avansează în Kursk și ia zeci de prizonieri. Rusia a început să-și retragă trupe din Ucraina
Spynews
Ema Uta, ținta hackerilor! Fosta iubită a lui Alex Bodi cere ajutor de urgență / FOTO
Spynews
Marina Almășan, primul interviu după problemele pe care le-a avut cu fostul iubit, Georgică Cornu: „Să îmi mai spăl puțin creierul”. Destinația în care a plecat vedeta TVR
Evz.ro
Aplicațiile Facebook și TikTok, interzise în timpul programului. Motivul din spatele deciziei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Experții în medicină avertizează! De ce NU trebuie să bei vara cafea
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Cât costă o porție de hamsie pe litoralul Mării Negre, în minivacanța de Sfânta Maria! Prețurile nu sunt deloc mici
Capital.ro
Mașinile sunt INTERZISE! Restricțiile se aplică începând cu 16 august, ora 18:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Moartă la 32 de ani după ce medicii i-au ignorat simptomele! De ce boală suferea, de fapt
substantial.ro
OMS declara mpox urgenta de sanatate publica de interes international
MediaFlux
Se dă și A DOUA MĂRIRE a pensiei. ANUNȚUL șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...