Ministrul Muncii, anunț privind salariile și pensiile românilor: ”Suntem pe final cu pachetul social”

Marius Budăi, ministrul Muncii, a afirmat sâmbătă că salariul minim pe economie trebuie să crească, iar pensiile ar trebui să fie și ele majorate de la data de 1 ianuarie.
Alina Costache
28 aug. 2022, 14:45
Ministrul Muncii, anunț privind salariile și pensiile românilor: ”Suntem pe final cu pachetul social”

Săptămâna viitoare în cadrul reuniunii anuale premergătoare a sesiunii parlamentare de la mare, PSD urmează să prezinte un nou pachet social. Una dintre măsurile luate în calcul este majorarea salariului minim pe economie, până la 2.850 de lei, sau chiar 3.000 de lei, dar și majorarea pensiilor cu mai mult de 5%, potrivit unor surse Antena 3.

Citește și Ministrul Muncii, anunțul momentului privind pensiile românilor: ”Pensiile cresc la 1 ianuarie 2023, dar cu rata inflației din 2021”

Ministrul Muncii, Marius Budăi a făcut precizări sâmbătă, cu privire la majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2023, dar și majorarea salariului minim pe economie.

„Noi suntem pe final cu acest pachet social. Chiar astăzi de dimineaţă am avut şi voi avea în continuare ultimele discuţii cu domnul ministru al Finanţelor, după care vom discuta cu liderii partidului, să prezentăm ceea ce noi am terminat practic aseară de lucrat, suntem pe construcţia finală. Vom anunţa în termenul cel mai scurt ceea ce se întâmplă. De alfel, eu cred că cetăţenii români s-au obişnuit ca atunci când PSD este la guvernare, grija pentru cetăţeni, pentru mediul de afaceri, pentru că nu vom avea doar un pachet social, vom avea un pachet socio-economic. Vom gândi măsuri cum am gândit şi până acum, echilibrate, împărţite între pachetul social şi pachetul economic.

Cea mai bună protecţie socială pentru o persoană aptă de muncă este existenţa unui loc de muncă. În acest pachet avem şi măsuri sociale şi măsuri economice. În primul rând, grija noastră a fost îndreptată către preţurile din energie, astfel încât populaţia, pentru iarna 2022-2023 să nu aibă preţuri modificate. Vorbesc de consumatorii casnici. Specialiştii noştri au lucrat pe astfel de schemă, au prezentat o parte în coaliţie. Vom avea discuţiile finale, asta a fost o grijă, să ne asigurăm că traversăm cu bine această iarnă”, a declarat Marius Budăi pentru Antena 3.

În ceea ce privește majorarea salariului minim pe economie, ministrul Muncii a spus că nu vrea să spună cifre exacte de majorare, însă cert este că acesta se va majora.

„Nu o să confirm sau să infirm cifre, o să spun doar că da, am avut discuţii şi despre salariul minim. Considerăm că salariul minim trebuie să crească în România. Am pus în primă fază la dispoziţia mediului de afaceri, acei 200 de lei netaxabili, posibiltatea majorării salariului minim, fără o cheltuială suplimentară, fără nicio taxare din partea statului român (…)”, a declarat el.

Totodată, Marius Budăi a vorbit și despre majorarea pensiilor. Ministrul Muncii a afirmat faptul că pensiile ar putea fi majorate cu 5%.

„De la 1 ianuarie 2022 am avut o majorare a pesiei minime cu 25% şi o majorare a punctului de pensie cu 10%. Noi în PSD am discutat şi vom propune coaliţiei o majorare mai mare decât formula din lege, care ar fi trebuit ca acum să fie majorate pensiile cu în jur de 5,1%. Vom anunţa în curând cu cât se vor majora exact”, a declarat ministrul Muncii.

Citește și Ministrul Muncii anunţă ce sume în plus vor primi pe card bugetarii în septembrie. Proiect ordonanţă

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Anunțul momentului despre facturile românilor! Ce se întâmplă cu prețul energiei electrice?
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
O altă veste a căzut ca un trăsnet. Șoferii din România se vor înfuria
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Amendă de 5.000 de lei. Este interzis prin lege. Șoferii vor fi filmați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Vasile Bănescu se retrage din funcția de coordonator al Biroului de presă al Patriarhiei Române
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!