Cine este omul de afaceri mort în accidentul aviatic de pe lacul Colibiţa

Pilotul care a decedat duminică în urmă prăbușirii unui avion ușor în apele lacului de agrement de la Colibița era un om de afaceri din Bistrița.
Filip Stan
29 aug. 2022, 08:23
Cine este omul de afaceri mort în accidentul aviatic de pe lacul Colibiţa

Marius Ionaşcu avea 65 de ani, îşi luase licenţa de zbor în 2016 și deținea o firmă de aparate de aer condiționat. Copilot îi era un cetăţean german de 45 de ani. Bărbatul venise în România împreună cu familia şi voia să se bucure de o experienţă nouă.

Celălalt pasager, cetățeanul german de 45 de ani, a fost transportat la spital deoarece avea atacuri de panică. Acesta a ieșit singur din epavă.

Aeronava era proprietatea privată a omului de afaceri și era nou achiziționată. Se pare că soția afaceristului se afla, de asemenea, într-un aparat de zbor. Cei doi comunicau prin intermediul stației când, la un moment dat, legătura s-a întrerupt.

Cine este Georgiana, tânăra de 28 de ani care a murit în zborul aviatic făcut cadou de iubitul său. Florin este sfâşiat de durere

”Am apucat să aterizăm la bază. Nu doresc la nimeni aşa ceva. Noi sus n-am ştiu nimic. De la un anumit punct al drumului, el nu mai răspundea”, a declarat Narcisa Hotz, soţia copilotului german, potrivit presei locale.

Pilotul a fost scos din aeronavă de oamenii din zonă din apă. Un paramedic care era pe lac în momentul prăbușirii i-a acordat primul ajutor până la sosirea ambulanţei. Inițial, acesta a răspuns manevrelor, dar în final a suferit un stop cardio-respirator.

„Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epava avionul inconştient, in stop cardiorespirator, de către unele persoane aflate pe lac cu ambarcaţiuni. Un pompier paramedic, în timpul liber, aflat pe lac a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic, până la sosirea primelor echipaje de intervenţie. Bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, în prima faza, continuate de echipajele ISU Bistriţa-Nasaud, dar a reintrat în stop cardiorespirator, in patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul bărbatului nu a mai răspuns manevrelor aplicate, echipajele medicale fiind nevoie sa ii declare decesul la locul solicitării”, a transmis ISU Bistriţa-Năsăud.

Protocolul de resuscitare a început foarte rapid în cazul pilotului după câteva minute în ideea în care unii dintre colegii noştri, pompier-paramedic, aflat în timpul liber, cu sprijinul altor persoane a reuşit să îl scoată din epava avionului şi să-l pună pe o barcă unde să înceapă protocolul de resuscitare”, a afirmat Marius Rus, duminică la Digi 24.

Avion cu două persoane la bord prăbuşit în Lacul Colibiţa. UPDATE: Pilotul a murit după 90 de minute în care salvatorii au încercat să-l resusciteze

El a precizat că la un moment dat bărbatul a fost stabilizat, dar apoi a intrat din nou în stop cardiorespirator. „Protocolul durează 45-50 de minute, dar ţinând cont de situaţia în care în repetate rânduri organismul bărbatului a răspuns manevrelor, la un moment inclusiv s-a reuşit o formă de stabilizare pentru a fi transportat cu elicopterul SMURD la spital, însă, imediat ce a fost urcat în elicopter bărbatul a reintrat în stop cardio-respirator şi acum colegii noştri mai aplică protocolul pentru că încercăm să ne agăţăm de orice speranţă pentru a încerca să salvăm bărbatul”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa Năsăud.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Orașul cu apartamente ieftine în care se mută tot mai mulți tineri și familiști. E la o aruncătură de băț de București și are cea mai mare creștere a populației din Europa
Capital.ro
Pace în Ucraina. Anunț ISTORIC de la Kremlin: Primul pas a fost făcut azi
Playtech.ro
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea pe patul de spital după accidentul grav. A primit un diagnostic crunt din partea medicilor
DailyBusiness
BNR, anunțul momentului pentru românii cu credite! Ce se întâmplă cu dobânda de referință?
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Permisul auto, tot mai greu de obținut. Intră în vigoare reguli draconice
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Ancuța și Costel Lăzărescu, împreună cu cei 2 copilași ai lor, conduși pe ultimul drum. IMAGINILE DURERII
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Statul NU mai dă BANI. Decizia lovește în zeci de mii de români. Au anunțat vineri, 5 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Revoltă printre șoferi din cauza ordonanței privind testele antidrog
MediaFlux
Prințul William, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre PRINȚESA DIANA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!