Boc: Un număr de 5.000 de delegaţi la Convenţie „poate fi în regulă”, dar 75% să fie aleşi locali

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, sâmbătă, că un număr de 5.000 de delegaţi la Convenţie "poate fi în regulă", cu condiţia ca aleşii locali să aibă majoritate şi a exclus acuzaţiile legate de posibila măsluire a alegerilor interne în partid în 2011.
Romania TV
23 feb. 2013, 12:00

"Un număr de 5.000 poate fi în regulă, cu condiţia ca acolo (la Convenţia Naţională - n.r.) aleşii locali să aibă majoritate. Adică un procent de 75% dintre participanţi să fie aleşi locali, 25% să fie restul, numiţi de birourile permanente judeţene", le-a spus Emil Boc ziariştilor.

El a fost întrebat cum comentează faptul că unii democrat-liberali susţin că alegerile interne din PDL în 2011, când au candidat el şi Blaga la şefia partidului, ar fi fost măsluite.

"Eu cred că aţi fost martori, aţi văzut ce s-a întâmplat, a fost o competiţie deschisă, la vedere, cu două echipe care s-au prezentat în faţa colegilor din Convenţie. Eu cred că numai cine nu este cu bună credinţă la partid poate să spună acest lucru", a răspuns Boc, menţionând că în 2011 Convenţia a fost organizată "conform standardelor PDL".

Emil Boc a mai spus că a face lobby este altceva şi că fiecare candidat la şefia PDL este normal să fac acest lucru, dar că în cabina de vot "fiecare este suveran".

"A face lobby, a susţine un candidat sau altul este o procedură firească şi normală. Un şef de organizaţie poate să aibă o opinie care poate conta, dar nu îl poate obliga pe respectivul participant la Convenţie să voteze într-o direcţie sau alta. Resping categoric orice afirmaţie de acest fel, că ar fi fost măsluite rezultatele (în 2011 - n.r.)", a spus Boc.

El a precizat că nu va candida la nicio funcţie la Convenţia din martie şi că va rămâne primar al muncipiului Cluj-Napoca.

„Un număr de 5.000 poate fi în regulă, cu condiţia ca acolo (la Convenţia Naţională – n.r.) aleşii locali să aibă majoritate. Adică un procent de 75% dintre participanţi să fie aleşi locali, 25% să fie restul, numiţi de birourile permanente judeţene”, le-a spus Emil Boc ziariştilor.

El a fost întrebat cum comentează faptul că unii democrat-liberali susţin că alegerile interne din PDL în 2011, când au candidat el şi Blaga la şefia partidului, ar fi fost măsluite.

„Eu cred că aţi fost martori, aţi văzut ce s-a întâmplat, a fost o competiţie deschisă, la vedere, cu două echipe care s-au prezentat în faţa colegilor din Convenţie. Eu cred că numai cine nu este cu bună credinţă la partid poate să spună acest lucru”, a răspuns Boc, menţionând că în 2011 Convenţia a fost organizată „conform standardelor PDL”.

Emil Boc a mai spus că a face lobby este altceva şi că fiecare candidat la şefia PDL este normal să fac acest lucru, dar că în cabina de vot „fiecare este suveran”.

„A face lobby, a susţine un candidat sau altul este o procedură firească şi normală. Un şef de organizaţie poate să aibă o opinie care poate conta, dar nu îl poate obliga pe respectivul participant la Convenţie să voteze într-o direcţie sau alta. Resping categoric orice afirmaţie de acest fel, că ar fi fost măsluite rezultatele (în 2011 – n.r.)”, a spus Boc.

El a precizat că nu va candida la nicio funcţie la Convenţia din martie şi că va rămâne primar al muncipiului Cluj-Napoca.

Spynews
„Ați divorțat amândouă?”. Cum răspund Adriana și Karmen Simionescu întrebării care stă pe buzele tuturor
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Orașul din România înființat de armeni. A fost ridicat în mijlocul unui câmp, s-au construit clădiri frumoase și străzi perfect paralele
Capital.ro
Florin Piersic ne spune La Revedere! Marele actor a făcut anunțul trist: Pentru eternitate
Playtech.ro
Zodiile care câștigă o gălăgie de bani în octombrie 2024. Norocul le surâde
DailyBusiness
Se dau bani de la Guvern pentru încă 4 milioane de români! Anunțul major în România
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Spynews
Fosta logodnică a lui Adrian Minune Jr., înțepătură pentru fiul manelistului, după ce a fost acuzată de infidelitate: „Fostul ruinează acum viața altcuiva”
Spynews
Soția lui Florin Salam, mesaj cu subînțeles: „Vei realiza cât rău mi-ai făcut”. Postarea cu care Roxana Dobre și-a surprins urmăritorii / FOTO
Evz.ro
Familia lui Adrian Minune, urmărită de ghinion. Nu mai există cale de împăcare
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Au crezut că nu le vede nimeni dar… 50 de vedete sexy cu mâna în chiloţei
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depunerea dosarelor
Capital.ro
Suprataxă pe benzină şi motorină. Banii ar ajunge la românii cu case. Planul i-a șocat pe șoferi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
substantial.ro
Circulația metroului afectată duminică de o tentativă de sinucidere la stația Crângași
MediaFlux
BANII au intrat deja în CONTURI! Simona Bucura-Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...