Marea Britanie se pregăteşte pentru utilizarea apei de canalizare reciclate ca apă potabilă pentru a combate seceta: „Trebuie să fim mai puţin scârbiţi”

Britanicii trebuie să se obișnuiască să bea apă de toaletă reciclată pentru a evita penuria, susțin experții, iar şeful Agenţiei de Mediu spune că oamenii ar trebui să fie mai puţin scârbiţi de provenienţa apei potabile.
Filip Stan
30 aug. 2022, 12:16
Marea Britanie se pregăteşte pentru utilizarea apei de canalizare reciclate ca apă potabilă pentru a combate seceta:

Șeful Agenției de Mediu, Sir James Bevan, a declarat că trebuie să fim „mai puțin scârbiți” în privința consumului de apă folosită anterior pentru toaletă, în caz contrar, am putea rămâne însetați în următorii 20 de ani, a afirmat el.

Companiile de apă plănuiesc acum sisteme „de la toaletă la robinet” care vor trata apele reziduale din toalete, chiuvete și căzi de baie pentru a le face potabile.

Acest lucru vine în contextul în care oamenii de știință avertizează că avem nevoie de șapte luni de ploi abundente pentru ca râurile și rezervoarele să revină la niveluri normale.

Sir James a declarat: „Va trebui să fim mai puțin sensibili în ceea ce privește proveniența apei noastre potabile. O parte din soluția viitoare va consta în reprelucrarea apei rezultate din tratarea apelor uzate și transformarea ei în apă potabilă.”, scrie AlephNews.

Oamenii de știință speră că acest sistem va reduce presiunea asupra râurilor, apelor subterane și rezervoarelor, care sunt secate din cauza schimbărilor climatice.

Mai multe companii de alimentare cu apă, planifică deja programe de reciclare a acestora. Construcția ar putea începe până în 2025, iar acestea ar putea fi utilizate până în 2030.

Guvernul a cerut Universității Cranfield, din Bedfordshire, să cerceteze „percepția publicului” asupra planului.

Citeşte şi: Turcia creşte de cinci ori taxele pentru strâmtorile Bosfor şi Dardanele şi ameninţă cu vize pentru statele Schengen

Dr. Heather Smith, de la Cranfield Water Science Institute, a declarat: „Unele ape uzate sunt deja transformate în apă potabilă, deoarece sunt curățate și vărsate în râuri.

„Dar atunci când vorbim despre planificarea de a lua în mod deliberat efluenți și de a-i transforma în apă de la robinet, s-ar putea să existe mai multe rețineri în această privință.”

Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale a declarat că furnizorii de apă vor prezenta proiecte de propuneri pentru noile uzine în octombrie.

Apoi va avea loc o consultare publică începând cu luna noiembrie.

Între timp, meteorologii au avertizat că doar o toamnă și o iarnă foarte ploioase pot pune capăt actualei secete.

Ar fi nevoie de cel puțin 20% mai multe ploi decât de obicei timp de șapte luni pentru ca nivelul apelor subterane să revină la normal până în primăvară.

Dar Institutul de Meteorologie prevede deja o lună septembrie secetoasă, cu „temperaturi în general peste medie” în ultimele săptămâni.

Chiar dacă precipitațiile revin la niveluri medii, se așteaptă ca majoritatea interdicțiilor actuale de furtunuri să rămână în vigoare.

Un purtător de cuvânt al Grupului Național pentru Secetă a declarat: „Precipitațiile recente din unele părți ale țării nu sunt suficiente pentru a readuce râurile, apele subterane sau rezervoarele la niveluri normale. Acest lucru va necesita o revenire la precipitații medii sau peste medie susținute”.

Citeşte şi: Parcul Național Retezat, suspendat din patrimoniul UNESCO. Care este motivul

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'