Blaga câştigă şi runda a doua: Convenţia Naţională, în 23 martie, la Romexpo, cu 5.000 de delegaţi

CNC al PDL a decis, sâmbătă, organizarea Convenţiei Naţionale a partidului în 23 martie, la Romexpo, la care să participe 5.000 de delegaţi. Consiliul a votat astfel varianta Blaga, validată cu o zi în urmă de Colegiului Director, când a fost respinsă propunerea Elenei Udrea privind invitarea  a 10.000 de membri.
Filip Stan
23 feb. 2013, 14:25
Blaga câştigă şi runda a doua: Convenţia Naţională, în 23 martie, la Romexpo, cu 5.000 de delegaţi

Consiliul Naţional de Conducere (CNC) al PDL a stabilit ca data Convenţiei Naţionale a partidului să fie 23 martie, la vot fiind înregistrate 6 voturi „împotrivă”, ceilalţi participanţi exprimându-se în favoarea propunerii în acest sens a Colegiului Director.

Propunerea ca la Convenţie să participe 5.000 de delegaţi a avut 11 voturi „împotrivă” şi 5 abţineri.

La CNC a existat şi propunerea Monicăi Macovei ca data Convenţiei să fie 30 martie. Europarlamentarul PDL a susţinut organizarea Convenţiei în 30 martie pentru ca şi candidaţii care vor intra în competiţie în această săptămână să aibă timp să-şi facă campanie.

De asemenea, Monica Macovei şi Cristian Preda propuseseră ca la Convenţie să participe 10.000 de delegaţi.

Pe de altă parte, CNC a aprobat, la propunerea Monicăi Macovei, o derogare la Statutul partidului, astfel încât oricine să poată candida pentru orice funcţie, indiferent de vechimea în formaţiune.

Monica Macovei a susţinut că pot fi aduşi oameni valoroşi în partid care să candideze fără a fi nevoie de o vechime. Macovei a precizat că ea nu se află în acest caz, pentru că a primit derogare în urmă cu câţiva ani, dar a menţionat că în Statut era necesară o vechime de minimum cinci ani pentru a candida la preşedinţia partidului.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a spus că este de acord cu această derogare, dar candidaţii „măcar să fie membri de partid”. „Deci pentru derogare, nu e nevoie de vechime, măcar să fie membru de partid”, a spus Blaga, care a a arătat că amendamentul Monicăi Macovei a fost acceptat de membrii CNC, fiind doar 47 de voturi împotrivă şi două abţineri.

Macovei a mai susţinut ca la întâlnirile din teritoriu să participe toţi delegaţii la Convenţie.

Totodată, CNC al PDL a decis înfiinţarea comisiei de pregătire a alegerilor interne, în varianta propusă de Colegiul Director, respingând propunerea lui Gheorghe Ştefan ca nouă organizaţii performante să-şi desemneze membri în această comisie.

Comisia de pregătire a alegerilor propusă de Colegiul Director este formată din nouă membri: Sulfina Barbu, Alin Popoviciu, Alin Tişe, Traian Igaş, Ion Bălan, Mircea Toader, Costică Canacheu, Marian Zlotea, Bogdan Cantaragiu.

„De ce această înverşunare să fie cei nouă (propuşi de Colegiu – n.r.) şi să nu fie alţi nouă propuşi de organizaţiile performante, pe care încă nu-i ştim. Avem o suspiciune, dar dacă asta vreţi, faceţi-vă mendrele”, a spus liderul PDL Neamţ, Gheorghe Ştefan. El a criticat faptul că Vasile Blaga a intenţionat să supună la vot întâi propunerea Colegiului Drector.

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu l-a rugat pe Gheorghe Ştefan să-şi ceară scuze în faţa BPN şi a spus că propunerea Colegiului Director a fost făcută statutar.  Preşedintele PDL Vasile Blaga a precizat că a respectat întotdeauna Statutul şi că votul din Colegiul Director în privinţa componenţei comisiei a fost secret.

Colegiul Director al PDL a decis, vineri, să propună CNC organizarea Convenţiei Naţionale a partidului în 23 martie, la Romexpo, la care să participe 5.000 de delegaţi.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat că decizia a fost luată cu 51 de voturi „pentru”, 7 voturi „împotrivă” şi 2 abţineri şi că propunerea Elenei Udrea privind invitarea a 10.000 de membri a fost respinsă.

„Să fim logici, gândiţi-vă ce înseamnă alegeri în două tururi cu 10.000 de delegaţi. Convenţiile se organizau de obicei cu 1.000 de delegaţi, am sărit deja la 5.000”, a spus Blaga.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Comuna puternic industrializată din România de care s-a ales praful. Este localitatea natală a lui Nicolae Ciucă
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Lovitură pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Marele coșmar al șoferilor. Pot fi pedepsiți, chiar dacă nu au greșit
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Cauza morții regizorului Bogdan Budes. Ce s-ar fi întâmplat cu el, în timpul nopții. Detalii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Noua alertă a autorităților din Germania privind contaminarea apei potabile într-o bază militară
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...