Cristian Terheș, candidatul propus de AUR pentru prezidențiale, atac dur la adresa Ursulei von der Leyen: „Sursa dezinformării e chiar Comisia Europeană! Ascunde contractele încheiate cu firmele producătoare de vaccinuri!”

Europarlamentarul Cristian Terheș, unul dintre românii care au demascat abuzurile din perioada COVID și care a prezentat contractele dubioase încheiate de Ursula von der Leyen, pentru achiziția de seruri, a lansat un nou atac la adresa președintei Comisiei Europene. 
Filip Stan
30 aug. 2022, 23:12
Cristian Terheș, candidatul propus de AUR pentru prezidențiale, atac dur la adresa Ursulei von der Leyen: „Sursa dezinformării e chiar Comisia Europeană! Ascunde contractele încheiate cu firmele producătoare de vaccinuri!

Cea mai mare sursă de fake news pe tema serurilor COVID-19 este Comisia Europeană, susține Cristian Terheș.

„(…) Mulți europarlamentari din grupurile PPE și Renew au insistat în întrebările lor că trebuie să se lupte împotrivă ‘dezinformării’ privind vaccinurile. Aceștia vor, de fapt, controlul asupra dezbaterii publice, astfel încât oamenii să nu cunoască adevărul. Sursa dezinformării e chiar Comisia Europeană, ce a ascuns și ascunde adevărul, refuzând cu înverșunare publicarea contractelor încheiate cu firmele producătoare de vaccin.

Cea mai bună luptă împotriva oricărei dezinformări e adevărul, iar pentru a ajunge la adevăr ai nevoie de transparenta și dezbateri, exact ceea ce Comisia Europeana și Ursula von der Leyen doresc să suprime.

Nu întâmplător și Biblia spune: ‘Cunoașteți adevărul iar adevărul vă vă face liberi!'”, a declarat Cristian Terheș.

 

Cristian Terheș nu a uitat de abuzurile din perioada COVID

 

În cadrul aceleiași postări, europarlamentarul s-a arătat nemulțumit că Alexandru Rafila nu a oferit răspunsuri punctuale la întrebările pe care i le-a adresat.

„Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a fost prezent azi, 30.08.2022, în Comisia COVID din Parlamentul European unde a oferit explicații cu privire la masurile luate în pandemie în Romania și a răspuns la o serie de întrebări din partea membrilor comisiei.

În circa 2 minute și 10 secunde, cât am avut la dispoziție, i-am pus și eu 4 întrebări pe următoarele teme:

1. Situația contractelor cu firmele producătoare de vaccinuri: daca a avut acces la ele și le cunoaște conținutul în integralitate, precum și daca e de acord să fie publicate, mai ales în contextul în care a spus, anterior de a-l întrebă eu, că aceste contracte ‘nu pot fi renegociate’.

2. Situația efectelor secundare adverse ale acestor produse medicale, care se dovedesc a nu fi ‘sigure și eficiente’, așa cum s-a spus inițial. S-a văzut că acestea nu sunt nici pe departe atât de eficiente pe cât s-a susținut de oficialități, iar în privință siguranței, din păcate, s-a dovedit că pentru unii oameni acestea nu au fost deloc sigure, deoarece au murit după ce s-au vaccinat.

3. Prof. Rafila a spus în prezentarea să, anterioara întrebărilor mele, că așteaptă că boosterele împotrivă Omicron să fie aprobate și în UE, că să se înceapă o noua campania de vaccinare din toamnă. I-am spus că în SUA presa a relatat că testarea pe oameni a boosterelor de la Pfizer și Moderna împotrivă Omicron nu a fost încă finalizată. Prin urmare, cum poate susține o noua campanie de vaccinare cu aceste boostere, ce nu au fost încă testate pe oameni?

Detalii despre acest subiect aici:

https://www.facebook.com/CristianVTerhes/posts/pfbid0KqesAwTCGBdRu3MNjLjhNFSV8PUZthb3wB4kNtw1xDgVWS3JBaZRsLmNCa3tq6awl

Explicații mai pe larg într-un live aici: https://www.facebook.com/CristianVTerhes/videos/5374275012664899

4. Dat fiind că s-a pus în discuție autorizarea acestor noi boostere, l-am întrebat daca guvernul României, și al statelor membre în general, e implicat în vreun fel în procesul de autorizare al acestor produse medicale.
Ministrul Rafila a oferit niste răspunsuri în mai puțin de un minut și 50 de secunde, după care a trecut la alte întrebări. Nu a răspuns însă în concret la nici una dintre întrebări”, a mai punctat Terheș.

Cristian Terheș se află pe lista AUR de prezidențiabili. Europarlamentarul a lăsat de înțeles că nu e interesat de funcția de la Palatul Cotroceni. În schimb, mai vrea un mandat la Bruxelles.

 

Continuă scandalul contractelor dubioase. Comisia Europeană și guvernele nu pot explica de ce contractele pentru achiziția de seruri, cumpărate din bani publici, nu pot fi făcute publice

 

Într-un interviu publicat pe RomâniaTV.net, realizat de către Andi Miron, avocatul Gheorghe Piperea a comentat pe marginea scandalului fără precedent din țara noastră, cu privire la achiziția de seruri COVID.

Faptul că informațiile despre niște produse achiziționate din bani publici sunt secrete, fie aceste produse au fost cumpărate fără contracte, reprezintă aspecte deosebit de grave, potrivit avocatului. Astfel, suspiciunile populației sunt perfect justificate.

„În primul rând, este o chestiune de ordin penal. Nu ai voie ca minister, în cazul de față Ministerul Sănătății, să fii în situația în care să nu găsești documente de interes public, din moment ce ai făcut achiziții din bani publici. Ori este incompetență crasă, ceea ce e grav, ori este un contract despre care s-a spus că există, dar care, de fapt, nu există, ceea ce este și mai grav.

Să nu uităm că este vorba despre documente de stat, despre o politică de sănătate publică, pentru achiziționarea de niște seruri, medicamente, din banii tuturor cetățenilor, și vaccinați, și nevaccinați”, a declarat Piperea.

Spynews
Fiica lui Vladimir Drăghia și a lui Alice Cavaleru împlinește doi ani. Ce mesaj emoționat i-a transmis mămică micuței: “Suflețel frumos”
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Orașul din România unde au fost ascunse peste 200 de tone de aur. Aici se află singurul Muzeu al Aurului din Europa
Capital.ro
Cutremur în România. S-a aflat ce a pus Băsescu cât a fost președinte: Și-a pus...
Playtech.ro
Ultima oră! Celebrul rapper a murit la 34 de ani. Fanii, în DOLIU!
DailyBusiness
Lovitură de proporții: România depășește toate așteptările!
Adevarul
Orașul din România care „fierbe” după ce o gașcă de golani a snopit în bătaie un olimpic. Șeful Poliției face declarații revoltătoare
Spynews
Cum explică Ionel Ganea scandalul cu vecinul său. Fostul fotbalist s-a ales cu ordin de protecție emis împotriva sa
Spynews
Cum îl așteaptă Iustina Loghin pe Cornel acasă! Fosta concurentă de la Insula Iubirii îl surprinde / VIDEO
Evz.ro
Tunelurile secrete ale lui Ceaușescu. Ce ascunde Casa Poporului
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Cancan.ro
Kate Middleton, operată de urgenţă. Ce I-au descoperit medicii la nivelul capului
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depuneriea dosarelor
Capital.ro
Dosar penal, fără să știe că au făcut accident. Șoferii care trebuie să oprească și să cheme Poliția
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025
substantial.ro
MIVD avertizează asupra atacurilor cibernetice rusești care vizează sprijinul occidental pentru Ucraina
MediaFlux
SE DAU BANI pentru activități casnice. Ce reguli trebuie respectate
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...