Zelenski anunţă contraofensiva după bombardamentele violente: „Armata rusă nu va avea nicio bază sigură, niciun loc liniştit”

Preşedintele Ucrainei afirmă că, în prezent, ostilităţile active au loc aproape de-a lungul întregii linii de front - în sud, în regiunea Harkov şi în Donbas.
Filip Stan
31 aug. 2022, 06:46
Zelenski anunţă contraofensiva după bombardamentele violente:

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski afirmă, în mesajul către populaţie, că pe întreg teritoriul temporar ocupat al Ucrainei, din Crimeea până în regiunea Harkov, armata rusă nu are şi nu va avea nicio bază sigură, el precizând că forţele ruse a fost instruite să captureze regiunea Doneţk până la sfârşitul lunii august dar că ocupanţii pot face doar două lucruri – să fugă sau să se predea. Liderul Ucrainei mai spune că este nevoie de demilitarizarea imediată şi completă a centralei de la Zaporojie, pentru că Rusia pur şi simplu nu are nevoie de ea.

”În această zi, ocupanţii au bombardat cu brutalitate Harkov, Mykolaiv şi celelalte oraşe ale noastre. Şi aproape peste tot – exact infrastructura civilă. Doar un singur bombardament rusesc asupra Harkovului a luat astăzi viaţa a 5 oameni, alţi 12 au fost răniţi”, spune preşedintele Ucrainei în mesaj.
Război în Ucraina: Rusia a pierdut 450 de soldaţi într-o singură zi. Cum arată bilanţul pierderilor

El continuă: ”Forţele armate ale ţării noastre, serviciile noastre speciale, serviciile noastre de informaţii fac tot posibilul şi imposibilul pentru ca fiecare militar rus să simtă neapărat răspunsul ucrainean la această teroare oribilă pe care Rusia a adus-o pe pământul nostru. Pe întreg teritoriul temporar ocupat al Ucrainei, din Crimeea până în regiunea Harkov, armata rusă nu are şi nu va avea nicio bază sigură, niciun loc liniştit. Apărătorii noştri vor distruge toate depozitele, cartierele generale ale ocupanţilor, echipamentele lor, oriunde s-ar afla. (..) Acesta este pământ ucrainean, iar ocupanţii pot face doar două lucruri – să fugă sau să se predea. Nu le lăsăm alte opţiuni”.

Preşedintele Ucrainei afirmă că, în prezent, ostilităţile active au loc aproape de-a lungul întregii linii de front – în sud, în regiunea Harkov şi în Donbas.

”Astăzi vreau să le mulţumesc în mod special luptătorilor din brigăzile 56 şi 110, care dau dovadă de maximă rezistenţă şi eroism în direcţia Avdiivka. Războinicilor din brigăzile 53 şi 93, care apără direcţia Bakhmut, care se apără cu curaj, cu inteligenţă, cu eroism. Comandamentul militar rus a fost instruit să captureze regiunea Doneţk până la sfârşitul lunii august. Sfârşitul lunii august este deja mâine, iar în Donbas se află steagul ucrainean şi eroii ucraineni. În ciuda a tot – în ciuda focului rusesc non-stop, în ciuda eforturilor ocupanţilor de a trimite acolo diverşi mercenari şi condamnaţi”, spune Zelenski.

El a mulţumit ”fiecăruia dintre cei care rămân fermi, care apără poziţiile şi care îi „sustrag” cu precizie pe invadatori, echipamentele, logistica şi muniţia lor”.

Zelenski anunţă contraofensiva la Herson: „Ocupanţii ar trebui să ştie: îi vom alunga de la graniţă. Până la graniţa noastră, a cărei linie nu s-a schimbat”

”De asemenea, astăzi vreau să atrag încă o dată atenţia tuturor oamenilor noştri din Crimeea – vă rog să staţi departe de instalaţiile militare ruseşti, să nu staţi în apropierea bazelor şi aerodromurilor militare ruseşti, să informaţi serviciile speciale ale Ucrainei despre toate informaţiile pe care le cunoaşteţi despre ocupanţi, astfel încât eliberarea Crimeei să se întâmple mai repede”, mai transmite Zelenski.

El menţionează că a vorbit cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron şi ”şi-au coordonat poziţiile în ceea ce priveşte protejarea Ucrainei şi a Europei de şantajul radiaţiilor ruseşti”.

”După-amiază, am discutat cu directorul general al AIEA, Grossi, despre situaţia de la centrala nucleară Zaporizhzhia şi despre trimiterea misiunii la centrală.

”Sper că, împreună cu organizaţiile internaţionale, cu toţi partenerii noştri, vom reuşi să readucem centrala sub controlul deplin al Ucrainei şi să forţăm Rusia să îşi retragă tot personalul militar şi armele de la centrală. Este nevoie de demilitarizarea imediată şi completă a centralei. Numai Ucraina poate garanta că toate procesele de la centrala Zaporojie se vor desfăşura în conformitate cu standardele şi sub control. Rusia pur şi simplu nu are nevoie de ea”, mai afirmă Zelenski.
Preşedintele Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu senatorul american Robert Portman, copreşedinte al Grupului de sprijin pentru Ucraina din Senat, şi cu senatorul american Amy Klobuchar, membru al Grupului de sprijin pentru Ucraina, transmite preşedinţia din Ucraina. Oficialii americani s-au aflat în vizită în Ucraina. Preşedintele ucrainean şi-a exprimat convingerea că Statele Unite ale Americii vor continua să susţină Ucraina şi a subliniat necesitatea de a consolida politica de sancţiuni împotriva Rusiei.

„Acesta este un semnal important de susţinere a Ucrainei şi a integrităţii sale teritoriale. Aş dori să-mi exprim recunoştinţa pentru sprijinul bipartizan şi bicameral din Congresul SUA. Aş dori să-i mulţumesc personal preşedintelui Biden şi administraţiei sale pentru munca lor constantă”, a spus preşedintele Ucrainei.

Zelenski i-a informat în detaliu pe senatori cu privire la situaţia de pe front. În acest sens, preşedintele Ucrainei a remarcat importanţa asistenţei de securitate venite din partea Statelor Unite şi necesitatea continuării şi creşterii acesteia. Preşedintele a subliniat, de asemenea, că Ucraina asigură un control fiabil asupra armelor şi echipamentelor militare primite de la partenerii străini.

Preşedintele ucrainean şi-a exprimat convingerea că Statele Unite ale Americii vor continua să susţină Ucraina ca lider printre toate statele care oferă asistenţă ţării sale şi a subliniat necesitatea de a consolida politica de sancţiuni împotriva Rusiei.

„Acestea sunt mari eforturi comune. Ele dau rezultate. Deşi nu au funcţionat încă pe deplin. Mai este mult de lucru. Mă aştept ca presiunea sancţiunilor să crească. Unul dintre elementele acestei presiuni ar trebui să fie introducerea de restricţii de viză pentru cetăţenii Federaţiei Ruse, pentru ca ruşii să simtă consecinţele propriului lor sprijin pentru agresiunea împotriva Ucrainei”, a declarat Zelenski.

O atenţie deosebită a fost acordată situaţiei de la centrala nucleară din Zaporojie, preşedintele Ucrainei subliniind că acţiunile Rusiei sunt o manifestare a terorismului nuclear şi reprezintă o ameninţare globală.

„Centrala nucleară de la Zaporojie trebuie să fie demilitarizată şi să revină sub controlul Ucrainei”, a menţionat şeful statului, adăugând că, în acest sens, se pun mari speranţe în misiunea AIEA.

„Dezvoltarea unor garanţii de securitate eficiente este de o importanţă crucială pentru statul nostru în prezent”, a subliniat el.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă de joi, 25 iulie 2024, produsele pe care toți românii le caută. Costă sub 5 lei și se vor vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
Adio, tenis! Fostul lider WTA se retrage definitiv: Episod final
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Discuție HALUCINANTĂ între mama și suspectul crimei din Brăila: „Mai mult de 12, 13 ani nu faci”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Guvernul aprobă proiect de lege pentru continuarea activității ELCEN ca serviciu public în Capitală
MediaFlux
Se dau BANI de la stat! SUMELE variază între 2.000 și 5.000 de lei de PERSOANĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!