Florin Cîțu, dat afară și de la șefia de sector. Cine a fost montat pe funcție

După ce a fost demis prin moțiune de cenzură și a pierdut funcția de premier, pentru Florin Cîțu a urmat un declin puternic pe scena politică. 
Filip Stan
31 aug. 2022, 19:34
Florin Cîțu, dat afară și de la șefia de sector. Cine a fost montat pe funcție

În urma presiunilor, Cîțu a fost nevoit să-și dea demisia din fruntea PNL, după doar câteva luni, iar apoi din funcția de președinte al Senatului.

Florin Cîțu valorează din ce în ce mai puțin pentru național-liberali, motiv pentru care a fost îndepărtat până și de la șefia PNL Sector 3. Astfel, în locul premierului care a semnat unul dintre cele mai controversate contracte din istoria României, achiziționarea unui număr supradimensionat de seruri COVID, la fel de controversate, a fost luat de Andrei Baciu.

Secretarul de stat de la Ministerul Sănătății a fost numit președinte interimar în ședința PNL de miercuri, 31 august.

De asemenea, tot astăzi, la Gorj a fost numit președinte interimar vicepreședintele regional Gigel Știrbu.  Andrei Baciu și Gigel Știrbu trebuie ca în termen de 60 de zile să vină cu propunere concretă privind BPJ și alegeri pentru președinte de partid.

„Mulţumesc preşedintelui PNL, premierul Nicolae Ciucă, şi colegilor din Biroul Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal pentru încrederea de a mă vota pentru Preşedinţia organizaţiei PNL Sector 3.

Este atât o mare onoare cât şi o responsabilitate politică importantă, pe care o voi trata extrem de serios. Mă bazez atât pe experienţa personală de 7 ani în Partidul Naţional Liberal, cât şi pe experienţa guvernamentală din ultimii ani”, a scris Andrei Baciu, miercuri pe Facebook.

„Mă uit cu încredere la ce putem construi împreună, o Românie liberală şi puternică în Uniunea Europeană”, a adăugat Baciu.

Florin Cîțu devenise președinte interimar al filialei PNL Sector 3 în decembrie 2021, când conducea PNL, după ce președintele ales, Antonel Tănase, și-a dat demisia odată cu fostul lider liberal, Ludovic Orban.

 

 

Florin Cîțu, criticat de către ministrul Alexandru Rafila. Fostul premier nu este cercetat de procurorii DNA

 

Ministrul de la Sănătate l-a făcut praf pe fostul șef al Guvernului din care au făcut parte PNL, USR și UDMR.

„Toate lucrurile astea mie mi se pare că s-au întâmplat şi datorită unei lipse probabil de grijă, de profesionalism sau de înţelegere care au dus la semnarea unui acord de achiziţie în luna mai 2021 pentru o cantitate enormă de vaccinuri, aproape 40 de milioane de doze, pentru anii 2022 şi 2023 împreună. Deci 39 de milioane de doze.

Această cantitate în mod evident, indiferent de cel fel de campanie vom desfăşura noi, de informare, de educare… Este imposibil să fie absorbită. Şi atunci facem demersuri să protejăm banii publici, am făcut demersuri pentru reducerea substanţială a acestor cantităţi, care să nu ne pună în dificultate. Aşteptăm răspunsul, eu sunt optimist”, a declarat ministrul Sănătăţii.

În opinia avocatului Gheorghe Piperea, Florin Cîțu și Ioana Mihăilă trebuie să răspundă penal pentru risipa banului public și inexistența contractelor pentru achiziția serurilor COVID.

Spynews
Andrei de la Mireasa, sezonul 7, și iubita lui s-au despărțit după o lună de relație. Care ar fi motivul separării și ce spune și despre Simona
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Când să pornești aerul condiționat la mașină ca să fie eficient și să nu consume carburant mult. Puține persoane cunosc acest detaliu
Capital.ro
Mașinile au primit interzis. Decizie aprobată într-un mare oraș din România
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Noua Comisie Eropeană va fi condusă tot de Ursula von der Leyen. Care sunt candidații propuși de guvernele țărilor din UE?
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Ce preț trebuie să plătești dacă vrei să faci plajă pe cearșaf, în Mamaia. Poate fi mai scump decât închrierea unui șezlong
Spynews
Cristina Rotaru de la Insula iubirii, mesaj cu subînțeles, după ce soțul ei, Andrei, s-a sărutat cu ispita Diandra? „Să nu fiu apreciată, iubită...” | FOTO
Evz.ro
Matilda Pascal Cojocărița, tarife accesibile. Cât costă să cânte la o nuntă
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Care ar fi fost, de fapt, cauza decesului lui Sorin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo. Totul ar fi pornit de la bacterie luată la piscină
Capital.ro
UNGURII vor banii românilor. Ungaria face o mutare istorică în 2024
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Condamnare pentru furtul a 3 camere de supraveghere în Alba
MediaFlux
PENSIONARII trebuie să depună DOCUMENTELE în URMĂTOARELE 14 ZILE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!