Andrei Caramitru, discurs emoţionant la un an de la moartea tatălui său, marele actor Ion Caramitru: „Adora să joace. Dacă ar mai fi trăit, probabil ar fi murit pe scenă”

Fiul marelui actor Ion Caramitru, Andrei Caramitru, a vorbit despre tatăl său şi despre relaţia dintre ei, la un an de când fostul director al Teatrului Naţional din Bucureşti a încetat din viaţă, la vârsta de 79 de ani.
Filip Stan
05 sept. 2022, 17:09
Andrei Caramitru, discurs emoţionant la un an de la moartea tatălui său, marele actor Ion Caramitru:

În urmă cu un an, veste morţii lui Ion Caramitru întrista întreaga Românie. Regretatul actor era internat la spitalul Elias de o lună de zile din cauza unei infecții în sânge şi s-a stins din viață pe 5 septembrie. Ion Caramitru a fost internat de urgență în spital din cauza unor stări febrile, iar starea marelui actor s-ar fi agravat din cauza unei infecții cu un stafilococ.

Andrei Caramitru a povestit care sunt cele mai dragi lucruri care i-au rămas în minte legate de tatăl său.

„Sunt mai mult de trei. În primul rând talentul și pasiunea pentru actorie și poezie. Tata, când pregătea un spectacol, mergea singur și muncea 14 ore pe zi, recita enorm, știa mai multe poezii decât toți marii critici și marii specialiști, se documenta și muncea enorm, își dorea să fie extraordinar de fiecare dată. De la vârsta de 18 ani până la 79, când a murit, a muncit non stop.

Avea o personalitate foarte puternică, și în familie, și în afara ei. Până la urmă a și ajuns să conducă lumea teatrului. Se impunea din prima clipă atunci când te întâlneai cu ei. Plus că era extrem de corect, nu am văzut o dată să-i fi trecut prin cap un lucru care să fie cel corect.”, a declarat Andrei Caramitru pentru fanatik.ro

Andrei Caramitru a povestit care este cea mai frumoasă amintire pe care o are alături de tatăl său.

„Am avut o cină, doar noi doi, acum 3 ani, și am stat până târziu, ne-am găsit timp pentru noi. Tata a vorbit foarte frumos despre familie, mi-a spus cât este de fericit cu mama și cu noi, a fost foarte deschis și mi s-a părut extraordinar.”, a povestit acesta, potrivit Fanatik.

Citeşte şi: Ce acte sunt necesare pentru eliberarea buletinului. Cât este taxa şi unde se plăteşte

„Mereu am avut o senzație că tata a fost foarte patriot, îi păsa de România. Era implicat, voia să se întâmple lucrurile cum trebuie, să mergem în direcția bună, să scăpăm de mocirla în care suntem. S-a bucurat enorm când am scăpat de Ceaușescu, a urât mineriadele.

El a avut o copilărie foarte dificilă, la 8 ani i-au arestat tatăl și mama și 9 ani a stat fără tată. Familia i-a fost terorizată, de aceea a detestat în mod real regimul comunist. A încercat mereu să facă tot ce s-a putut în zona de teatru, atunci când a reușit.

A fost foarte mândru că, după ce a preluat TNB-ul, care era mult sub nivel când a ajuns el acolo, l-a făcut să fie unul din cele mai moderne și mai frumoase teatre din România. Iar când a fost ministru tot timpul s-a certat pentru buget, a dorit să reface monumentele.”, a mai spus Andrei Caramitru.

„Eu, frații mei și mama trăgeam de el să se mai oprească, avea 79 de ani, dar pentru el era ceva imposibil. Dacă ar mai fi trăit, probabil ar fi murit pe scenă. Adora să joace, nu l-au interesat niciodată casele, banii, mașinile, chestiile materiale erau irelevante pentru el.”, a mai povestit fiul îndrăgitului actor.

Citeşte şi: Vouchere sociale 2022: Banii intră pe card în câteva zile, 2 milioane de pensionari vor încasa cîte 250 de lei

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani a murit, fata și-a pierdut un picior. La volan era un adolescent de 16 ani
substantial.ro
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat cu 51% din voturi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!