Ucraina, anunţ de ultimă oră după ce Kremlinul a anunţat negocieri pentru oprirea războiului

Rusia este pregătită să negocieze cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, doar despre modul în care vor fi îndeplinite condițiile Moscovei pentru încheierea operațiunii militare speciale.
Filip Stan
05 sept. 2022, 17:44
Ucraina, anunţ de ultimă oră după ce Kremlinul a anunţat negocieri pentru oprirea războiului

Război în Ucraina. Premierul ucrainean anunţă că nu se vede niciun semn că Moscova vrea să oprească războiul. „Vom continua să luptăm până la victorie. Din păcate, nu vedem nici un semn al dorinţei Rusiei de a opri războiul. Accelerarea capacităţii militare şi menţinerea sancţiunilor stricte ne vor ajuta succesul”, a spus premierul ucrainean Denis Şmihal, în conferinţa de presă de la finalul Consiliului de Asociere UE-Ucraina de la Bruxelles.

ANUNŢ ŞOC al Kremlinului! Putin este gata să negocieze cu Volodimir Zelenski încetarea războiului

„Avem nevoie de mai multe arme, avioane, suntem recunoscători facilităţii europene pentru pace”, a precizat el. Oficial a mai zis, după consiliul de asociere dintre UE şi Ucraina: „În ciuda războiului, discutăm aici despre integrare. Autorităţile ucrainene vor face totul pentru ca drumul nostru către Europa să aibă loc cât mai curând posibil şi să nu dureze decenii: drumul nostru este ireversibil, viitorul nostru este în UE, viitorul UE este cu Ucraina”.

Rusia este pregătită să negocieze cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, doar despre modul în care vor fi îndeplinite condițiile Moscovei pentru încheierea operațiunii militare speciale, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

Într-un interviu acordat jurnalistului Pavel Zarubin pentru emisiunea „Moscova. Kremlin. Putin”, de pe canalul de televiziune „Rossia 1”, reprezentantul Kremlinului a fost întrebat despre ce ar trebui să discute Rusia cu Volodimir Zelenski, care afirmă că nu va purta niciun fel de negocieri cu Moscova.

Ucraina anunţă noul bilanţ al pierderilor suferite de Rusia în război. Aproape 50.000 de soldaţi ruşi şi-au pierdut viaţa până acum

„Despre modul în care vor fi îndeplinite condițiile noastre” – a declarat Peskov. Reprezentantul Kremlinului a răspuns afirmativ la întrebarea dacă condițiile părții ruse au rămas aceleași.

„Desigur. Operaţiunea este în desfăşurare şi toate obiectivele vor fi atinse” – a adăugat Peskov. Asta, în contextul în care Peskov a afirmat că Rusia continuă să îşi aplice metodic planurile în Ucraina. „Toate obiectivele noastre vor fi atinse”, a asigurat el.

Pe 8 august, Kremlinul a declarat că nu există nicio bază pentru o întâlnire în acest moment între preşedinţii rus şi ucrainean, Vladimir Putin, respectiv Volodimir Zelenski, potrivit Reuters.

Atunci, întrebat despre propunerea preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, de a intermedia discuţii de pace între cele două părţi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat jurnaliştilor acreditaţi la preşedinţia rusă că Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski s-ar putea întâlni numai după ce negociatorii de ambele părţi îşi ”vor fi făcut temele”.

Negocierile dintre Moscova şi Kiev sunt blocate de mai multe luni, fiecare parte dând vina pe cealaltă pentru lipsa unui progres.

„Delegaţia ucraineană a dispărut de pe radar, nu există un proces de negociere acum”, spunea Peskov. „În ceea ce priveşte o întâlnire între preşedinţii Putin şi Zelenski, aceasta va fi posibilă doar după ce delegaţiile îşi vor fi făcut toate temele. Aceasta lipseşte, aşa că nu există premisele necesare pentru o întâlnire”, a adăugat el.

În același context, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că nu vor putea exista negocieri cu Ucraina sau cu aliaţii săi internaţionali dacă Moscova va proceda la organizarea de referendumuri privind aderarea la Rusia în zonele ocupate, informează Reuters.

„Problema este că acestea sunt planurile locuitorilor din regiune. Nu noi organizăm aceste referendumuri. Aici, evident, este necesar să înţelegem cui îi adresează Zelenski această declaraţie: cetăţenilor Ucrainei din regiunile menţionate sau cetăţenilor Rusiei?”, reacţiona Peskov, citat de Unian.

Negocierile de pace ruso-ucrainene sunt în prezent suspendate. După reuniunea de la Istanbul din 29 martie nu a mai avut loc nicio întâlnire faţă în faţă între cele două delegaţii. Discuţiile au continuat o perioadă online după acea dată, dar fără progrese.

Înaintea oricăror negocieri, armata rusă trebuie alungată din toate teritoriile ucrainene pe care le ocupă, consideră consilierul şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Mihailo Podoliak. Dacă nu se va face acest lucru, Moscova îşi va continua provocările în Transnistria, în Georgia şi în nordul Kazahstanului, consideră el, apreciind că la ora actuală Kremlinul nici nu-şi doreşte cu adevărat negocieri, căci este interesat în primul rând să-şi securizeze teritoriile ocupate în regiunile Herson, Zaporojie, Doneţk şi Lugansk, potrivit publicaţiei Focus.

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Aceasta este cea mai periculoasă substanță de pe pământ. Poate ucide un om pe loc dacă nu e folosită așa cum trebuie
Capital.ro
Românii primesc banii înapoi. Guvernul a dat ordin. Premiera anunțată chiar acum în România
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
25.000 de lei de la stat GRATIS pentru români! Anunțul Guvernului
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Calendarul majorării și livrării pensiilor. Cine are prioritateCalendarul majorării pensiilor. Ce urmează pentru pensionari
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Acest englez a comandat 4 mici la Terasa Obor din București. Cum a reacționat când a mușcat pentru prima dată dintr-unul și ce a făcut cu cele două scobitori primite
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Pensiile se măresc din nou, de la 1 ianuarie! Șeful Casei Naționale de Pensii a explicat câți bani vor lua pensionarii începând cu anul 2025
Capital.ro
Obligație nouă în România. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Vor plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Pompierii români intervin în Grecia pentru a stinge incendiile din localitatea Kropia
MediaFlux
DECIZIE BOMBĂ pentru KAMALA HARRIS! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?