Gogoșari în oțet fără conservanți. Gospodinele au început deja pregătirile pentru sezonul rece. Vă prezentăm o reţetă de gogoşari pe care orice bucătăreasă trebuie să o ştie. Este foarte uşoară, iar gogoşarii ies delicioşi.
Citeşte şi Murături asortate la borcan. Trucuri pentru ca murăturile să nu se înmoaie
Pentru prepararea gogoşarilor aveţi nevoie de următoarele ingrediente:
patru kilograme de gogoșari;
400 de mililitri de oțet;
400 de grame de zahăr;
o linguriţă de sare
câteva frunze de țelină;
trei crenguţe de hrean;
patru căței de usturoi
frunze de dafin;
o lingură boabe de muștar;
o lingură boabe de piper.
Citeşte şi Castraveţi bulgăreşti: cea mai bună reţetă pentru murături
În primul rând se spală bine gogoşarii, se curăţă de cotoare şi de seminţe şi se lasă la scurs.
Într-un vas se pune oţetul, zahărul şi sarea şi lăsam să fiarbă.Turnăm amestecul peste gogoşari, îi acoperim şi îi lăsam aşa până a doua zi. Nu uitaţi să-i puneti într-un vas în care puteţi amesteca ocazional.
A doua zi, punem gogoşarii în borcane sterilizate, iar printre ei adăugăm usturoiul, crenguţele de hrean, foile de dafin şi frunzele de ţelină. Adăugăm boabele de piper şi de muştar. Strecurăm zeama şi o turnăm peste gogoşari astfel încât să-i acopere. Caspsă capacele şi aşezăm borcanele într-un loc răcoros şi întunecat.
Gogoşari în oţet, reţeta video a Jamilei
Vă prezentăm câteva trucuri care vă vor fi de folos atunci când vezi băga murăturile pentru la iarnă.
În primul rând, legumele nu trebuie să fie înghesuite în borcane. Acestea trebuie să respire. De asemenea, condimentele sunt foarte importante şi trebuie să le alegeţi cu grijă. Fiţi atente la usturoi, hrean, boabe de muştar, foi de dafin, mărar (seminţe, tulpini şi flori), frunzele de ţelină.
Reţetă gogoşari în oţet fără fierbere de la străbunica.
Pe lângă faptul că dau gust, au şi un rol antibacterian şi sunt sănătoase;
De asemenea, ca să evitaţi ca murăturile să facă mucegai, puneţi în borcan un săculeț din pânză rară umplut cu boabe de muștar, care să acopere bine suprafața murăturilor până la marginea borcanului;
În ceea ce priveste legumele uscate (țelină, morcov, păstârnac), acestea se pot conserva de la un an la altul în săculeți de pânză prin care să pătrundă aerul;