Doi foşti miniştri, CONDAMNAŢI LA ÎNCHISOARE CU EXECUTARE în dosarul „Caltaboşul”

Foştii miniştri Ioan Avram Mureşan şi Decebal Traian Remeş au fost condamnaţi la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Caltaboşul", informează România TV. Decizia este definitivă. Şi denunţătorul din acest dosar, Gheorghe Ciorbă, a primit o pedeapsă de un an şi jumătate cu suspendare. UPDATE: După ora 10.00, fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeş s-a predat la sediul IPJ Maramureş.
Romania TV
25 feb. 2013, 07:31
Doi foşti miniştri, CONDAMNAŢI LA ÎNCHISOARE CU EXECUTARE în dosarul

Decebal Traian Remeş, care locuieşte la Baia Mare, a ajuns cu o maşină la Poliţia Maramureş, în jurul orei 10.20. Fostul ministru a coborât din maşină la poarta Poliţiei, intrând singur în sediu pentru a se preda autorităţilor care trebuie să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei. El nu a dorit să comenteze decizia magistraţilor.

Instanţa a menţinut luni condamnarea lui Decebal Traian Remneş şi Ioan Avram Mureşan la câte trei ani de închisoare cu executare dispusă în 14 februarie 2012 de un complet de trei judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. De asemenea, denunţătorul acestora, Gheorghe Ciorbă, rămâne cu condamnarea la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare dispusă prin sentinţa din 14 februarie 2012.

Decizia completului de cinci judecători al instanţei supreme este definitivă, astfel că mandatele privind pedepsele dispuse urmează să fie puse în executare.

Decebal Traian Remeş a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, alături de Ioan Avram Mureşan, acuzat de complicitate la cumpărare de influenţă în formă continuată, şi de omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, acuzat de cumpărare de influenţă.

Conform rechizitoriului DNA, în septembrie 2007, Ioan Avram Mureşan ar fi înlesnit transmiterea promisiunii şi darea unor produse în valoare de 1.500 lei şi a sumei de 15.000 euro de la omul de afaceri Gheorghe Ciorbă ministrului Agriculturii de la acea vreme, Decebal Traian Remeş, pentru ca acesta să favorizeze firmele lui Ciorbă la licitaţii publice organizate de instituţii aflate în subordinea sa.

Banii şi produsele alimentare au fost primite în scopul favorizării firmei „Construct Europromt” SRL Certeze – aparţinând fiului omului de afaceri Gheorghe Ciorbă – la câştigarea a două licitaţii publice de atribuire de lucrări de amenajări funciare, prin exercitarea influenţei pe care ministrul o avea asupra funcţionarilor însărcinaţi cu derularea procedurilor de achiziţie publică de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Râmnicu Vâlcea.

Ioan Avram Mureşan se află în închisoare din mai 2012, după ce a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la şapte ani de detenţie într-un alt dosar, în care a fost judecat pentru deturnare de fonduri.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Franța va instrui 2100 de soldați ucraineni în taberele de antrenament din Champagne
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'