Comisia Europeană a decis strategia de reducere a consumului de energie în UE! Ursula: „Vom propune un obiectiv obligatoriu pentru reducerea consumului de energie la orele de vârf”

Comisia Europeană propune plafonarea prețului gazelor rusești și limitarea consumului de energie la orele de vârf în statele membre. Scopul este de a contracara manipularea Rusiei pe piața energiei, a transmis Ursula Von der Leyen.
Filip Stan
07 sept. 2022, 14:33
Comisia Europeană a decis strategia de reducere a consumului de energie în UE! Ursula:

Acestea sunt măsurile anunțate de șefa Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, în vederea contracarării manipulării Rusiei pe piața energiei.

„Ne confruntăm cu o situație ieșită din comun, nu doar pentru că Rusia este un furnizor pe care nu te poți baza, așa cum am văzut în ultimele zile, săptămâni, luni, ci și pentru că Rusia manipulează activ piața gazului. Este o problemă de lichiditate, de aceea vom facilita sprijinul de stat către companiile din domeniul energiei, vom modifica cadrul temporar pentru a fi livrate rapid garanții de stat. Vom propune o țintă obligatorie pentru a reduce consumul de electricitate la ore de vârf”, a declarat Von der Leyen.

Măsurile propuse de Comisia Europeană pentru depășirea crizei energetice:

  • Economii inteligente

„Ceea ce s-a schimbat este că aprovizionarea globală cu energie este limitată. Acest lucru necesită o reducere inteligentă a cererii. Avem nevoie de o strategie de aplatizare a vârfurilor care determină prețul energiei electrice. Vom propune un obiectiv obligatoriu pentru reducerea consumului de energie electrică la orele de vârf. Și vom lucra îndeaproape cu statele membre pentru a realiza acest lucru”, a spus Von der Leyen.

  • Plafon pe veniturile producătorilor de energie verde

„În al doilea rând, vom propune un plafon pe veniturile companiilor producătoare de energie electrică cu costuri reduse. Sursele de energie cu emisii scăzute de carbon realizează venituri neașteptate, care nu reflectă costurile lor de producție. Acum este timpul ca consumatorii să beneficieze de costurile scăzute ale surselor de energie cu emisii scăzute de carbon, cum ar fi sursele regenerabile. Așa că ne vom propune să redirecționăm aceste profituri pentru a sprijini persoanele vulnerabile și companiile”, a spus șefa CE.

  • Plafon pentru combustibili fosili

„Același lucru trebuie să fie valabil și pentru profiturile neașteptate ale companiilor de combustibili fosili. Companiile de petrol și gaze au realizat, de asemenea, profituri masive. Prin urmare, vom propune o contribuție de solidaritate pentru companiile de combustibili fosili, pentru că toate sursele de energie trebuie să contribuie la abordarea acestei crize”, a continuat ea. Statele membre ar trebui să investească aceste venituri pentru a sprijini consumatorii vulnerabili și pentru a investi în surse de energie curată, a explicat șefa CE.

  • Susținerea companiilor de utilități

„În al patrulea rând, companiile de utilități energetice trebuie sprijinite pentru a face față volatilității piețelor. Li se solicită în prezent să cumpere la prețuri neașteptat de mari, ceea ce amenință capacitatea de tranzacționare și stabilitatea piețelor viitoare”, a spus șefa CE.

  • Plafon pentru gazul rusesc

„Vom propune un plafon pentru gazul rusesc. Obiectivul aici este foarte clar. Trebuie să reducem veniturile Rusiei, pe care Putin le folosește pentru a finanța acest război atroce împotriva Ucrainei”, a spus von der Leyen. „Munca noastră dă roade. La începutul războiului, 40% din totalul gazului importat venea din Rusia. Astăzi, a scăzut la doar 9% din importurile noastre de gaze”, a adăugat ea. „Sunt vremuri grele. Dar sunt convinsă că europenii au puterea economică, voința politică și unitatea necesare”, a conchis von der Leyen.

Citește și Secretul slinos din spatele crizei Blue Air! Cine este omul de afaceri Dorin Ivașcu, fost director Tarom în comunism, care a orchestrat întregul scandal! Cum plănuiește compania să transfere zboruri către o nouă firmă înființată tot de ei după ce a încasat de la stat un ajutor de 62 de milioane de euro!

Citește și Dezastrul de la Blue Air, pe masa Guvernului. Sorin Grindeanu (MT): „E cazul ca ANAF să intervină, pentru recuperarea banilor!” / Premierul Ciucă: „Instituțiile trebuie să se implice!”

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ai cont sau card la BCR? Ce premii poți să primești gratuit. Anunț important pentru clienți
Capital.ro
S-a dat ordin de la UE. Este obligatoriu în România. A intrat în vigoare miercuri, 31 Iulie
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Vești excelente! Se dau fonduri europene pentru românii care vor să cumpere animale
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Adevărata față a lui Alfred Bulai. Procurorii au rămas șocați
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Acest englez a comandat 4 mici la Terasa Obor din București. Cum a reacționat când a mușcat pentru prima dată dintr-unul și ce a făcut cu cele două scobitori primite
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Alertă pe Otopeni! Motivul pentru care un avion cu 153 de pasageri la bord a declarat urgență la doar câteva minute după decolare
Capital.ro
Se pună limită la plăți. Românii cu restricție la plata cu bani CASH: Risc ridicat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
S-a descoperit al cui este al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței! Oamenii legii sunt aproape de a încheia cazul care a zguduit România
substantial.ro
Iranul Își Pierde Oameni Cheie: Asasinarea Liderului Hamas în Teheran Ridică Întrebări asupra Securității
MediaFlux
CUTREMUR în SUA în ALEGERILE PREZIDENȚIALE! DONALD TRUMP joacă TARE!
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?