Nicolae Ciucă vrea ca România să-i atragă înapoi pe cetăţenii plecaţi din ţară: „Este o datorie faţă de cei rămaşi acasă”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la la Gala #RePatriotInspiră, Ediţia a V-a, că unul dintre obiectivele şi priorităţile Guvernului este acela de a determina cât mai mulţi români de peste hotare să revină în ţară şi a explicat că Executivul a avut o serie de programe în acest sens, multe dintre ele finanţate din bani europeni.
Filip Stan
08 sept. 2022, 20:44
Nicolae Ciucă vrea ca România să-i atragă înapoi pe cetăţenii plecaţi din ţară:

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că România este datoare celor rămaşi în ţară să facă tot posibilul pentru a le atrage, prin programe guvernamentale, rudele plecate la muncă în afara ţării să se întoarcă în România.

„Am înţeles mai bine acum mesajul şi tot ceea ce înseamnă obiectivul, linia principală de efort pe care Repatriot şi-a propus să o ducă mai departe. Şi spun că am înţeles-o mai bine, pentru că în toată activitatea la Guvern, am pus pe lista de priorităţi şi acest obiectiv de a face în aşa fel încât să determinăm cât mai mulţi români să se întoarcă acasă. Este un obiectiv, este o acţiune pe care trebuie să o facem împreună. E o datorie faţă de cei rămaşi acasă, la fel de importantă şi benefică pentru cei care lucrează în afară, cei care şi-au găsit un loc de muncă în altă ţară. Cred că este datoria noastră să facem ceea ce trebuie aici pentru a îi convinge că România s-a schimbat şi astăzi sunt angajaţi în diverse companii, în diferite ţări, au valoare profesională şi intelectuală, pentru că altel nu ar fi fost angajaţi acolo”, a afirmat Nicolae Ciucă, joi seara la Gala #RePatriotInspiră, Ediţia a V-a.

Citeşte şi: Nicuşor Dan anunţă iarnă grea şi îmbină administraţia „eficientă” cu puericultura: „Avem un bebeluş şi medicul i-a spus soţiei să ţină mai frig în casă”

El a adăugat că şi Guvernul contribuie şi va contribui cu programe care să îi sprijine pe românii din afara graniţelor să revină în România.

„Am înţeles că putem şi noi Guvernul să avem o contribuţie. Ea constă în programele pe care le-am iniţiat deja de la nivelul Guvernului pentru a da un semn consistent că facem ceea ce trebuie şi că îi sprijinim să vină acasă. Sunt o serie de programe, unele finanţate din bani europeni, prin care stimulăm întreprinzătorii să vină şi să facă bani în România”, a completat Ciucă.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, pesimist în privinţa războiului din Ucraina: „Trebuie să admitem că nu putem şti când acest război neprovocat se va încheia. Integrarea refugiaţilor în societăţile ţărilor gazdă necesită eforturi”

Spynews
Andrei de la Mireasa, sezonul 7, și iubita lui s-au despărțit după o lună de relație. Care ar fi motivul separării și ce spune și despre Simona
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum să faci carnea pe grătar fără să se lipească. Trucul simplu pe care orice gospodină trebuie să îl cunoască
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Decizie pentru toți proprietarii de case și apartamente
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Noua Comisie Eropeană va fi condusă tot de Ursula von der Leyen. Care sunt candidații propuși de guvernele țărilor din UE?
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Ce preț trebuie să plătești dacă vrei să faci plajă pe cearșaf, în Mamaia. Poate fi mai scump decât închrierea unui șezlong
Spynews
Cristina Rotaru de la Insula iubirii, mesaj cu subînțeles, după ce soțul ei, Andrei, s-a sărutat cu ispita Diandra? „Să nu fiu apreciată, iubită...” | FOTO
Evz.ro
Finalul lui Putin, mai aproape ca niciodată. Zeci de specialiști îi cântă Prohodul
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată se întoarce canicula în România
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pensionarii care pot primi 250 de lei în plus de la Casa de Pensii! Ce trebuie să facă până la finalul lunii iulie
Capital.ro
Interzis total pentru românii de la bloc. Ordin Raed Arafat. Nu mai faceți asta noaptea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Operațiune fulger în Brașov: Traficanți de droguri prinși în flagrant
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!