Programul până la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Când ajunge sicriul la Londra și ce face Regele Charles al III-lea în aceste zile

Perioada până pe 19 septembrie, când va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a, a fost planificată până la cele mai mici detalii.
Alina Costache
11 sept. 2022, 12:31
Programul până la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Când ajunge sicriul la Londra și ce face Regele Charles al III-lea în aceste zile

Programul până la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a este unul cu totul special.

  • Duminică, 11 septembrie:

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a pleacă de la Balmoral și trece prin orașele Aberdeen și Dundee și pe lângă Perth, înainte de a ajunge la Palatul Holyroodhouse, unde va fi depus până luni după-amiază.

  • Luni, 12 septembrie:

Regele și Regina Consoartă vor merge la Westminster Hall, unde membrii Camerelor Comunelor și Lorzilor se își exprima condoleanțe. Cei doi vor zbura apoi la Edinburgh, unde vor vizita Palatul Holyroodhouse. Regele va participa apoi la un serviciu de rugăciune pentru Regină la Catedrala St Giles, înainte de a se întoarce la Holyrood. Acolo, Regele va avea o audiență cu primul ministru, urmată de o audiență cu președintele parlamentului scoțian. Charles și Camilla vor merge apoi la parlamentul scoțian pentru a primi condoleanțe. După amiaza, se va forma o procesiune ceremonială în curtea palatului din Holyroodhouse, iar sicriul va porni către Catedrala St Giles. Regele și membrii familiei regale vor lua parte la procesiune. Sicriul Majestății Sale va sta în depus în catedrală pentru a le permite oamenilor să-și aducă omagiul. În acea seară, Regele va participa la o priveghere cu membrii familiei regale la Catedrala St Giles.

  • Marți, 13 septembrie:

Prințesa Anne va însoți sicriul mamei sale, ce va fi transportat cu avionul către Londra, unde va fi depus la Palatul Buckingham în prezenta Regelui Charles al III-le și reginei consoarte, Camilla.

Pe timpul zilei, cuplul regal merge către Belfast, unde vor vizita Castelul Hillsborough și o expoziție despre legătura Reginei cu Irlanda de Nord.

Charles al IIl-ea se va întâlni cu secretarul de stat pentru Irlanda de Nord și cu liderii de partid. După o scurtă recepție la Hillsborough, Charles și Camilla vor merge la Catedrala Sf. Ana pentru o slujbă de pomenire și rugăciune. Înainte , Regele se va întâlni cu lideri din toate confesiunile din Irlanda de Nord. Cuplul regal se va întoarce apoi la Londra.

  • Miercuri, 14 septembrie:

În această zi are loc primul mare ceremonial de la Londra. Sicriul va fi dus într-o procesiune publică prin centrul Londrei, apoi va fi depus la Westminster Hall. Va rămâne acolo pentru următoarele patru zile perioadă în care oamenii pot veni în pelerinaj.

Regele Charles al III-lea va conduce procesiunea, care va străbate Queen’s Gardens, Mall, Horse Guards și Horse Guards Arch, Whitehall, Parliament Street, Parliament Square și New Palace Yard. Va avea o scurtă slujbă în Westminster Hall, ținută de arhiepiscopul de Canterbury.

  • Joi, 15 septembrie:

O nouă zi în care continuă pelerinajul la catafalcul Reginei.

  • Vineri și sâmbătă, 16-17 septembrie:

Regele merge vineri în Țara Galilor și întâlniri la Londra. Pelerinajul la catafalcul Reginei reginei continuă și se așteaptă să se încheie în dimineața înmormântării ei.

  • Duminică, 18 septembrie:

E de așteptat ca șefi de stat și membri ai familiilor regale străine să înceapă să sosească la Londra pentru a participa la înmormântare.

  • Luni, 19 septembrie:

Slujba de înmormântare de stat a Reginei va avea loc la Westminster Abbey. Sicriul ei va fi dus într-o procesiune de la Palatul Westminster la Westminster Abbey, însoțit de cu membrii familiei.. Slujba va fi televizată și s-au păstrat două minute de reculegere națională. Apoi sicriul Reginei va fi purtat în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch. De acolo,la Palatul Windsor unde locul ei final de odihnă va fi capela memorială a Regelui George al VI-lea de la capela Sf. George. Va avea loc o slujbă de înmormântare privată la care vor participa doar membri de rang înalt ai familiei regale. (surse: BBC, Guardian).

Citește și Moartea Reginei Elisabeta a II-a i-a adus din nou împreună. William, Kate, Harry și Meghan s-au întâlnit la Castelul Windsor

Citește și Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc pe 19 septembrie

Spynews
Fiica lui Vladimir Drăghia și a lui Alice Cavaleru împlinește doi ani. Ce mesaj emoționat i-a transmis mămică micuței: “Suflețel frumos”
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Proiectul ambițios al lui Ceaușescu care a rămas de izbeliște. Lucrarea de infrastructură ar fi pus România în rând cu Italia sau Franța
Capital.ro
Avertisment pentru toți clienții Digi. Te lasă fără bani în contul bancar. Nu răspunde la telefon!
Playtech.ro
Ultima oră! Celebrul rapper a murit la 34 de ani. Fanii, în DOLIU!
DailyBusiness
Lovitură de proporții: România depășește toate așteptările!
Adevarul
Orașul din România care „fierbe” după ce o gașcă de golani a snopit în bătaie un olimpic. Șeful Poliției face declarații revoltătoare
Spynews
Cum explică Ionel Ganea scandalul cu vecinul său. Fostul fotbalist s-a ales cu ordin de protecție emis împotriva sa
Spynews
Cum îl așteaptă Iustina Loghin pe Cornel acasă! Fosta concurentă de la Insula Iubirii îl surprinde / VIDEO
Evz.ro
Încă o escrocherie ne poate lăsa cu conturile goale. Metoda ingenioasă a hoților
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Cancan.ro
Kate Middleton, operată de urgenţă. Ce I-au descoperit medicii la nivelul capului
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depuneriea dosarelor
Capital.ro
România e în lacrimi. A murit marea campioană olimpică la gimnastică a țării
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025
substantial.ro
România învinge Kosovo în primul meci din Liga Națiunilor
MediaFlux
SE DAU BANI pentru activități casnice. Ce reguli trebuie respectate
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...