Scandal între jandarmi şi George Simion, la comemorarea lui Avram Iancu de la Ţebea

Un cordon mare de jandarmi i-a oprit, duminică dimineață, pe liderul AUR George Simion și pe simpatizanții partidului său, în timp ce încercau să ajungă la evenimentul de comemorare a 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu.
Filip Stan
12 sept. 2022, 14:54
Scandal între jandarmi şi George Simion, la comemorarea lui Avram Iancu de la Ţebea

Mai mulți jandarmi i-au oprit din drum pe George Simion și pe mai mulți susținători ai AUR, duminică, în timp ce se îndreptau spre Țebea, acolo unde s-au comemorat 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu.

La eveniment au luat parte și premierul României, Nicolae Ciucă, ministrul de Interne, Lucian Bode și ministrul Agriculturii, Petre Daea. Potrivit sursei citate, liderul AUR a încercat să ajungă în același loc cu premierul, la mormântul lui Avram Iancu. Simpatizanții lui George Simion, cu steaguri în mâini, au scandat în ritm de galerie mai multe sloganuri și au fost opriți de un cordon semnificativ de jandarmi. Manifestările comemorative au început duminică dimineaţa la biserica din cimitirul de la Ţebea, cu Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de înalţi prelaţi bisericeşti, urmată de o slujbă de pomenire a lui Avram Iancu şi depunerea de coroane de flori la mormântul acestuia. La ceremonii au fost prezenţi premierul Nicolae Ciucă, miniştri, preşedinţi şi parlamentari de la diverse partide politice, lideri judeţeni şi locali din cadrul administraţiilor publice.

EXCLUSIV George Simion, moment de sinceritate răvăşitor: „O să mă acuze că e tata alcoolist. Tata a picat în patima băuturii după ce a fost concediat, când au luat francezii banca unde lucra”
AUR a a anunţat, luni, că depus în Parlament o solicitare pentru formarea unei comisii speciale de anchetă asupra vânzării Termocentrala Mintia.

„Parlamentarii AUR işi îndeplinesc încă o dată misiunea pe care şi-au asumat-o faţă de alegători. Alianţa pentru Unirea Românilor cere în mod oficial explicaţii pentru decizia scandaloasă a Executivului prin care a aprobat vânzarea Termocentralei Mintia”, arată comunicatul de presă al partidului.

Sursa citată mai susţine că, în cazul în care este vorba despre o afacere onestă în beneficiul României, partidele Puterii au tot interesul să semneze pentru constituirea Comisiei şi să ajute la aflarea adevărului.

„În legătură cu obiectul de activitate al comisiei de anchetă, arătăm că, în fapt, în data de 26 august 2022, în cadrul procedurii de lichidare judiciară a Complexului Energetic Hunedoara SA, societate comercială al cărui principal este Statul Român, reprezentat prin Ministerul Energiei, Termocentrala Mintia a fost adjudecată de singura societate ofertantă, Mass Global Energy Rom, parte a Mass Group Holding, pentru suma de 91.236.832 euro – preţul de vânzare stabilit. Un aspect îngrijorător care ridică serioase semne de întrebare în legătură cu legalitatea şi oportunitatea acestei vânzări este relevat de diferenţa majoră a valorii reale a acestei unităţi şi preţul de vânzare, dat fiind faptul că Termocentrala Mintia a făcut obiectul unui proces de retehnologizare ale cărui costuri s-au ridicat la peste 150.000.000 de euro (informaţie îndeobşte cunoscută), suma de pornire a licitaţiei fiind infimă chiar şi prin raportare la costurile de investiţie”, precizează iniţiatorii, în expunerea de motive.

Lista de semnături este la dispoziţia deputaţilor şi senatorilor care doresc să clarifice suspiciunile care planează asupra acestei tranzacţii, mai indică sursa menţionată.

George Simion atacă PSD la moţiunea împotriva lui Virgil Popescu: „Nu îi mai invocaţi vă rog pe cei de la PSD. Le-a mâncat pisica limba”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Descoperire uluitoare în spațiul cosmic. S-a identificat un “inel Einstein”
Capital.ro
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are Guvernul României
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Desertul cu o explozie de gusturi. Nu te poți opri din mâncat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după ce a ieșit din cabinet, greșeala lui majoră a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de caniculă în România! Zonele în care se vor resimți valul de căldură și disconfortul termic accentuat
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Snoop Dogg va purta flacăra olimpică prin Saint-Denis vineri, alături de Laetitia Casta și MC Solaar
MediaFlux
Vestea pentru TOȚI PENSIONARII din România. UN MILION de DOCUMENTE sunt GATA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!