Prognoza meteo. Ploi abundente, vânt intens şi grindină. După temperaturile aproape caniculare, la munte va fi lapoviţă şi ninsoare

Ploi abundente si cu caracter torential, grindina, vant intens, iar de la final de saptamana racire accentuata a vremii. Temperaturile scad cu mai bine de 12 grade, iar la munte vor fi valori negative si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.
Alina Andrei
15 sept. 2022, 15:18
Prognoza meteo. Ploi abundente, vânt intens şi grindină. După temperaturile aproape caniculare, la munte va fi lapoviţă şi ninsoare

Prognoza meteo 16 septembrie. La noapte, în jumãtatea de nord-vest, instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã şi se va manifesta prin perioade cu înnorãri, averse şi descãrcãri electrice. Se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate, care local vor depãşi 20…25 l/mp şi pe suprafeţe mai restrânse, în special în Banat, Crişana, vestul Transilvaniei şi nordul Carpaţilor Orientali se vor acumula peste 40…60 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate atmosfericã vor fi izolat. Vântul va avea intensificãri susţinute la munte, cu viteze de peste 70…80 km/h pe creste, iar la începutul nopţii şi în celelalte zone, în special asociat averselor, când pe arii restrânse se vor semnala vijelii. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12…13 grade în depresiuni şi 21…22 de grade pe litoral.

BUCURESTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 17…19 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Când va cădea prima ninsoare în Bucureşti

 

Prognoza meteo 16 septembrie VINERI

Vremea va fi în general instabilã în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţãrii, unde vor fi înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice. În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, local cantitãţile de apã vor depãşi 20…25 l/mp, iar izolat cel mai probabil în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, 40…50 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil ziua, iar seara şi noaptea fenomene specifice instabilitãţii atmosferice se vor semnala pe alocuri. Izolat vor fi cãderi de grindinã. Vântul va avea intensificãri locale la munte şi pe arii mai restrânse în celelalte zone, mai ales asociat averselor. Valorile termice vor scãdea în jumãtatea de nord-vest unde vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, iar în rest vremea se va menţine caldã, chiar cãlduroasã în regiunile sudice şi sud-estice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în Maramureş şi 33…34 de grade în Muntenia şi vestul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 12 şi 20 de grade.

BUCURESTI. Vremea se va menţine cãlduroasã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate noaptea când va creşte probabilitatea pentru averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe parcursul zilei. Temperatura maximã va fi de 32…33 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade.

Citeşte şi: Alertă meteo COD PORTOCALIU de ploi torenţiale şi grindină. Vremea se schimbă radical în jumătate de ţară

 

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va deveni rãcoroasã în vestul, nordul şi centrul ţãrii, unde cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua pe arii extinse. Spre sfârşitul intervalului, la munte, la altitudini mari, se vor semnala precipitaţii mixte. În regiunile sudice şi sud-estice va fi în continuare cald pentru aceastã datã, iar instabilitatea atmosfericã se va manifesta mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea, prin înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi izolat de grindinã. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi local 20…25 l/mp, iar izolat în special în zonele montane şi submontane, 50…60 l/mp. Pe parcursul zilei vântul va sufla slab şi moderat, însã noaptea se va intensifica în cea mai mare parte a ţãrii, cu viteze la rafalã de peste 80…90 km/h în zona montanã înaltã, iar în rest, în general cu 50…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 17…18 grade în nord şi nord-vest şi 33…34 de grade în extremitatea de sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade, mai ridicate pe litoral.

BUCURESTI. Vremea va fi caldã pentru aceastã datã, dar şi în general instabilã. Cerul va avea înnorãri temporare, mai accentuate îndeosebi seara şi noaptea când vor fi averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri spre sfârşitul intervalului, când la rafalã se vor atinge viteze de 55…60 km/h, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor. Temperatura maximã se va situa în jurul a 30 de grade, iar cea minimã va fi de 14…15 grade, potrivit ANM.

 

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi vântoasã şi se va rãci în toate regiunile, devenind deosebit de rece pentru aceastã datã în vest, nord şi centru, iar în rest rãcoroasã. Vântul va avea intensificãri în toatã ţara, mai susţinute la munte şi în regiunile sudice, în general cu viteze de 60…70 km/h, iar pe creste rafalele vor depãşi 90…100 km/h. În regiunile intracarpatice, nebulozitatea va fi persistentã îndeosebi pe parcursul zilei când temporar va ploua pe arii extinse, iar cantitãţile de apã mai pot fi însemnate. La munte, la altitudini mari, precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. În sudul şi estul ţãrii, cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi de la 10…12 grade în nordul teritoriului şi în depresiuni şi 24 de grade în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 4 şi 12 grade.

BUCURESTI. Vremea va fi vântoasã şi se va rãci accentuat. Pe parcursul zilei vântul va avea intensificãri susţinute, cu viteze la rafalã în general de 55…65 km/h, apoi va slãbi în intensitate. Cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorãri la începutul intervalului când vor mai fi condiţii sã plouã slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimã va fi de 8…10 grade.

 

Prognoza meteo LUNI

Vremea se va menţine deosebit de rece pentru aceastã datã în vestul, nordul, centrul şi nord-estul ţãrii, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi temporar noros şi local se vor semnala ploi slabe, pe parcursul zilei în jumãtatea de nord, iar noaptea cel mai probabil în regiunile sudice. În zona montanã înaltã precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, în special pe creste, iar local şi temporar şi în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade, mai scãzute în depresiunile intramontane, spre 1 grade.

BUCURESTI. Pe parcursul zilei vremea va fi predominant frumoasã cu cerul variabil, însã noaptea se va înnora treptat şi vor fi condiţii pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 23…24 de grade, iar cea minimã va fi de 9…11 grade.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
Playtech.ro
Cât de deștept ești în funcție de forma frunții. Mihai Voropchievici: Ei au o inteligenţă sclipitoare
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
El va fi viitorul președinte. Traian Băsescu știe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului: „Avea...”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Traian Băsescu despre alegerile prezidențiale: „Lasconi rămâne favorita mea în acest an”
MediaFlux
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'