Povestea se repetă. După restricțiile COVID, UE cere înăsprirea restricțiilor energetice: „Trebuie să reducem și mai mult iluminatul pe stradă”

După restricțiile COVID, au venit restricțiile energetice, comandate de la Comisia Europeană. Toate statele membre ale blocului comunitar trebuie să mențină restricțiile și chiar să le înăsprească progresiv, în actualul context energetic. 
Filip Stan
15 sept. 2022, 19:56
Povestea se repetă. După restricțiile COVID, UE cere înăsprirea restricțiilor energetice: „Trebuie să reducem și mai mult iluminatul pe stradă

Șefii Comisiei Europene nu fac pasul înapoi. „E nevoie de solidaritate”, susțin oamenii-cheie de la butoane, de la Bruxelles. Iarna din 2022-2023 ar putea fi cu mai puțină lumină în case și pe străzi, dar și cu calorifere mai reci și cu facturi mai mari.

Liderii europeni au decis închiderea centralelor pe cărbune, după criza COVID și mai mult, au accelerat puternic pentru tranziția la „economia verde”. Pe fondul războiului din Ucraina, birocrații de la Bruxelles au anunțat că e nevoie să fie strânsă cureaua și mai tare.

Josep Borrell, înalt reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, susține că este nevoie de eforturi și mai mari din partea cetățenilor și a antreprenorilor.

„Acum este momentul să insistăm asupra sancțiunilor, să le păstrăm”, a declarat şeful diplomaţiei UE.

„Desigur, avem o problemă, dar în acest moment depozitele de gaze sunt pline, pline ca niciodată, există măsuri de reducere a consumului”, a adăugat Borrell.

Acesta crede că societatea occidentală trăiește într-o „situație genială privind consumul de energie”, cu referire la iluminatul orașelor. Brusc, Borrell a constatat că se face risipă de energie.

„Poate că este necesar să reducem mai mult iluminatul pe stradă”, a precizat șeful diplomației UE. Legat de polemica apărută în Spania cu privire la raționalizarea iluminării de Crăciun a diferitelor localități, Borrell a subliniat: „Este o modalitate de a arăta solidaritate este bine să faci un mic sacrificiu”.

 

Ursula von der Leyen nu acceptă să fie criticată, din cauza crizei energetice

 

Oficialii de la Bruxelles resping orice fel de critici, pe tema crizei energetice. Ursula von der Leyen susține că directivele Comisiei Europene nu merită contestate de oficialii statelor membre UE. Miercuri, oficialul german a declarat că Vladimir Putin este vinovat pentru situația dezastruoasă din energie.

Reacția Ursulei von der Leyen a venit după ce Manon Aubry, membru al partidului Franța Nesupusă, a protestat față de povara facturilor uriașe din energie.

La finalul lui august, ministrul belgian al Energiei și-a pregătit populația. A anunțat că putea urma până la 10 ani de austeritate.

„Următoarele cinci până la 10 ierni vor fi groaznice dacă nu facem nimic. Trebuie să acţionăm direct la sursă, la nivel european, şi să facem eforturi să îngheţăm preţurilor gazelor”, a declarat Tinne Van der Straeten.

Spynews
Dacă stai la bloc, trebuie să știi că nu mai plătești această taxă
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
El e românul din Teleorman care și-a transformat curtea într-un paradis exotic. Are bananieri, dar și palmieri, iar locul arată incredibil
Capital.ro
Ungaria, OUT?! Decizia istorică se pregăteşte acum în Europa: Acţiuni reale
Playtech.ro
Legea e clară. Ce nu este obligată asociația de proprietari să facă, chiar dacă locatarii cer acest lucru UTILE
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
3 trucuri prin care să te răcorești pe timp de caniculă, fără aer condiționat. Puțini oameni știu că aceste sfaturi chiar funcționează
Spynews
Natura se dezlănțuie! Pe lângă codul roșu de caniculă, meteorologii anunță furtuni puternice cu grindină. Care sunt zonele vizate | FOTO
Evz.ro
Produse periculoase, retrase dintr-un supermarket cunoscut. Clienții, îndemnați să le returneze
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Cât a plătit Elena, soția lui Ianis Hagi, pentru rochia de mireasă? Preţ ameţitor pentru ţinuta făcută din dantelă 3D
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Alertă de vreme severă în România. Lista județelor afectate de Cod roșu de caniculă și furtuni violente
Capital.ro
Proprietarii de locuințe vor plăti ÎN PLUS. Obligația e trecută direct în lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ce a făcut Luminița Becali la nunta lui Ianis Hagi în timp ce Gigi Becali a dansat în genunchi și a „evaporat” 30.000 de euro pe dedicațiile lăutarilor
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
63 de eurodeputați cer UE să deposedeze Ungaria de drepturile de vot
MediaFlux
UCRAINA ATACĂ RUSIA! NATO și-a dat ACORDUL
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'