Gazprom a explicat matematic de ce Europa nu va avea suficient gaz în această iarnă. „Nici depozitele pline nu garantează trecerea cu bine a perioadei următoare”

Într-un comunicat remis joi, gigantul rus Gazprom avertizează Europa că rezervele de gaze din depozitele ţărilor sale nu garantează o trecere cu brio peste perioada rece care urmează.
Daniel Spătaru
15 sept. 2022, 23:05
Gazprom a explicat matematic de ce Europa nu va avea suficient gaz în această iarnă.

Nici măcar depozitele de gaze umplute la maximum ale țărilor Uniunii Europene și ale Ucrainei nu garantează o trecere sigură a sezonului toamnă-iarnă. Serviciul de presă al Gazprom a emis joi un astfel de avertisment, exemplificându-l cu cifre.

Compania a menționat că de la începutul anului exporturile de gaze rusești către țările din afara CSI au scăzut cu aproape 40%. În același timp, Europa a pompat 58 de miliarde de metri cubi de gaz în depozite și sunt necesari încă 14 miliarde de metri cubi pentru a le umple.

Citeşte şi Românii primesc asigurări înainte de venirea iernii. Stocurile de gaze în depozite au ajuns la nivelul de 79%

Mai detaliat, Gazprom a explicat matematic cum stă situaţia, luând ca exemplu Germania. „În Germania, în perioada rece, de la 1 octombrie 2021 până la 31 martie 2022, consumul de gaz s-a ridicat la 57 de miliarde de metri cubi, adică, în medie, 9,5 miliarde de metri cubi pe lună. Nivelul actual de ocupare a depozitelor subterane din Germania este de 89%,, iar volumul de gaz activ este de 19,3 miliarde de metri cubi. Astfel, volumul rezervelor de gaze din depozitele germane este în prezent comparabil cu consumul mediu pe perioada rece pentru doar două luni din șase„.

În acelaşi timp, tot joi, într-un material publicat în Financial Times se arată că giganţii americani de gaze de șist și petrol le-au spus partenerilor europeni că nu pot crește aprovizionarea cu materii prime. „Statele Unite nu pot produce mai mult. Nu va fi niciun ajutor. Nici de la producătorii de gaze, nici de la producătorii de petrol„, a declarat Wil VanLoh, șeful companiei de investiții Quantum Energy Partners , citat de Financial Times.

Citeşte şi Anunțul momentului de la Strasbourg! Ursula von der Leyen: „Preţurile la gaze vor fi plafonate. Marile companii fac profituri uriaşe”

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!