Pensii 2022. Guvernul ia în calcul două variante realiste pentru creșterea pensiilor, de anul viitor. O a treia variantă are șanse puține să fie pusă în aplicare, din cauza presiunii asupra bugetului.
Prima variantă ține de creșterea pensiilor cu 5%, iar cea de-a doua precede o majorare cu 10%. La o pensie medie de 2.000 de lei, o majorare cu 5% ar însemna 100 de lei.
Cea de-a doua varianta reprezintă este o majorare de 10% sau mai mult, cât mai aproape de inflaţie. În această situație, pensia ar crește cu 200 de lei. Această variantă este susținută de PSD, partid al cărui lider a declarat că i se mare ”inumană” o majorare cu mai puțin de 10%.
Varianta mai puțin realistă din punct de vedere bugetar prevede o majorare de 15% care ar aduce la o pensie de 2.000 de lei un plus de 300 de lei.
Zile libere 2022, patru minivacanţe pe lună. Ce avantaje are săptămâna de lucru de patru zile, cu vinerea nelucrătoare
Majorarea pensiilor va fi însă insuficientă, indiferent de varianta aleasă, în condițiile creșterilor de prețuri din ultimul an la. Toate costurile s-au majorat: de la energie, alimente, la medicamente, cei mai afectați fiind pensionarii și persoanele cu venituri reduse.
Pensii 2022. Budăi vrea pensii şi salarii cu 10% mai mari din 1 ianuarie: „Deja lucrăm la un program pentru iarna 2022-2023”
Budăi precizează că programul se referă în special la sprijinul pentru perioada de iarnă 2022-2023. „Recent am lansat din partea PSD un program de sprijin pentru cetățeni și vom lansa și în continuare. Deja lucrăm la un program pentru iarna 2022-2023, un program de măsuri sociale.
Vești bune pentru agricultura din România! Ministrul Petre Daea a făcut anunțul
Primele măsuri solicitate, luând în calcul analizele făcute, o majorare a pensiilor cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie, dar și o discuție transparentă, în urma discuțiilor pe care le-am avut săptămâna trecută cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, dar și cu premierul, începând de astăzi (luni – n.d.), la nivelul Ministerului Muncii am declanșat în cadrul Comisiei de Dialog Social o discuție cu partenerii sociali, patronatele și sindicatele, astfel încât de la 1 ianuarie să avem o creștere a salariului minim brut garantat în plată, ținând cont și de directiva nou aprobată privind salariul minim adecvat”, a declarat ministrul Marius Budăi.
Vești bune pentru agricultura din România! Ministrul Petre Daea a făcut anunțul
Premierul Nicolae Ciucă a spus miercuri că propunerea PSD, anunţată de ministrul Muncii, Marius Budăi, privitoare la majorarea pensiilor şi salariilor, nu a fost discutată în coaliţie.
„Nu am discutat în coaliţie. Nu avem încă proiectul de buget pentru anul 2023. Nu pot răspunde cu da sau nu”, a spus pe 31 august premierul Nicolae Ciucă. Social-democraţii au propus creşterea salariului minim pe economie la 3.000 de lei, majorarea pensiei minime la 1.100 de lei şi creşterea punctului de pensie de la 1.586 lei la 1.745 de lei.