O reţetă de biscuiţi, secretul relației speciale dintre SUA și Marea Britanie

Nu te-ai fi gândit niciodată că o banală reţetă este secretul relaţiei speciale dintre SUA şi Marea Britanie. Regina Elisabeta a II-a i-a trimis preşedintelui Dwight Elisenhower reţeta sa delicioasă de biscuiţi.
Alina Costache
17 sept. 2022, 18:51
O reţetă de biscuiţi, secretul relației speciale dintre SUA și Marea Britanie

O reţetă de biscuiţi, secretul relației speciale dintre SUA și Marea Britanie. În ianuarie 1960, o scrisoare a sosit la Casa Albă, în Washington, scrisă cu mâna de Regina Elisabeta a II-a. Era pentru președintele Dwight Eisenhower și conținea reţeta de biscuiţi a Reginei, scrie Sky News.

O reţetă de biscuiţi, secretul relației speciale dintre SUA și Marea Britanie. Srisoarea Reginei Elisabeta a II-a trimisă preşedintelui Elisenhower în 1960

Citeşte şi David Beckham a stat 12 ore la coadă ca să-şi ia adio de la Regina Elisabeta a II-a. Imagini cu superstarul la Westminster Hall VIDEO

„Stimate domnule președinte, văzând o fotografie cu dumneavoastră în ziarul de astăzi în fața unui grătar în care frigeți prepelițe, mi-am amintit că nu v-am trimis niciodată rețeta de drop scones (biscuiți – n.r.), pe care vi i-am oferit la Balmoral. Acum, mă grăbesc să o fac și sper că le veți găsi de succes.

În general, pun mai puțină făină și lapte, dar folosesc celelalte ingrediente așa cum sunt indicate.

Am încercat, de asemenea, să folosesc sirop de trestie de zahăr sau melasă în loc de zahăr și cred că și asta poate fi foarte bun. Cred că amestecul trebuie bătut foarte mult în timpul preparării și nu ar trebui să stea prea mult timp înainte de a fi gătit”, i-a scris Regina Elisabeta a II-a, președintelui SUA, Dwight Eisenhower, la 1 ianuarie 1960.

Scrisoarea era scrisă de mână, informală,aceasta fiind un indiciu al unei relații apropiate și, poate, un indiciu a ceea ce avea să devină o „relație specială” de durată între Marea Britanie și America.

De-a lungul timpului, Elisabeta i-a întâlnit pe toți președinții americani de la Eisenhower încoace, cu excepția unuia singur, dar el a fost cel cu care a avut cea mai strânsă legătură.

Ea era prințesa din timpul războiului, iar Eisenhower era generalul din timpul războiului, comandantul suprem aliat în Europa, care a supravegheat Operațiunile Torch în Africa de Nord și Operațiunea Overlord (Ziua Z) în nordul Franței.

S-au întâlnit și au format o legătură în timpul războiului și după război la Londra și la Balmoral.

„Este foarte emoționant pentru că cel de-al Doilea Război Mondial a fost unul dintre acele conflicte care i-a legat cu adevărat pe oameni.

Vorbești despre comandantul suprem al aliaților și despre familia regală care a jucat cu adevărat un rol extraordinar în inspirația Marii Britanii și a lumii în această perioadă cu adevărat foarte periculoasă.

Aici începe relația specială, dar în același timp serioasă”, a spus nepoata președintelui, Susan Eisenhower, pentru corespondentul Sky News în SUA.

Prima doamnă a insistat ca cuplul regal să rămână chiar la Casa Albă. Demnitarii străini stau de obicei în Blair House, aflată în apropiere.

„Bunicii mei au insistat ca ea să fie tratată ca un oaspete al familiei, iar ea a stat într-o cameră care era adesea folosită de oaspeții din afara orașului. Dar bunica mea a botezat-o prompt Dormitorul Reginei și a adus-o într-o categorie specială, într-adevăr, în care doar cei mai importanți oaspeți pentru președinte și prima doamnă aveau permisiunea să stea în ea”, își amintește nepoata lui Eisenhower.

Relația specială, citată atât de des, a crescut de aici s-a dezvoltat de-a lungul președințiilor americane. Regina, și nu politicienii, a fost cea care a ancorat prietenia transatlantică. Politicienii au venit și au plecat. Ea a fost constantă.

Citeşte şi Regina Elisabeta, glumă genială povestită de cel care a păzit-o timp de zeci de ani: „De 80 de ani stau aici şi n-am văzut-o pe regină” VIDEO

DailyBusiness
Ratele românilor, în pericol să crească iar? Anunțul BNR
Spynews
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Fanatik.ro
Planta pe care e bine să o plantezi la final de septembrie. Vei avea flori colorate întreaga vară, dar și o grădină mai frumoasă
Capital.ro
Noua super funcție a lui Klaus Iohannis. Postul pe care îl poate ocupa din 2025
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Ploile mătură România! Anunț major al meteorologilor
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
Dani Boy de la Insula Iubirii a uitat-o pe Mădălina. Vrea deja să își refacă viața
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata mea adoptată”
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Turistă ucisă de rechin într-o destinație frecventată de mulți români. Avea doar 30 de ani
Capital.ro
Stare de alertă în capitala Ungariei! Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
substantial.ro
Ministrul ucrainean Andrii Sybiha cere sprijin României în doborârea dronelor rusești
MediaFlux
DISPARE ORA de IARNĂ! S-A VOTAT în UE!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...