Război în Ucraina. Putin creşte salariile pentru cei care vor să se înroleze în armată

Rusia recurge la camioane de recrutare şi salarii mari pentru a atrage voluntari în armată care să lupte în Ucraina
Filip Stan
18 sept. 2022, 19:05
Război în Ucraina. Putin creşte salariile pentru cei care vor să se înroleze în armată

Vladimir Putin are probleme tot mai mari cu efectivele de pe front. Armata rusă, care caută soldaţi contractuali pentru ceea ce numeşte ”operaţiunea militară specială” din Ucraina, foloseşte camioane de recrutare pentru a atrage voluntari, cărora le oferă salarii de aproape 3.000 de dolari pe lună drept stimulent, transmite Reuters.

O unitate specială a staţionat sâmbătă un astfel de camion, într-un parc central din oraşul Rostov, din sudul Rusiei, şi a îndepărtat părţile laterale pentru a dezvălui un birou mobil.

Soldaţii în uniforme de camuflaj şi măşti negre şi-au arătat armele trecătorilor interesaţi şi au împărţit broşuri color intitulate ”Serviciul militar pe bază de contract – alegerea unui bărbat adevărat”.

Lukaşenko avertizează că SUA împinge Europa la război cu Rusia: „Azi Ucraina – mâine va fi Moldova sau Ţările Baltice, Polonia sau România”. Reacţia MAE
Nici Rusia, nici Ucraina nu-şi dezvăluie pierderile militare, pe care agenţiile de informaţii occidentale le estimează la zeci de mii de ambele părţi.

Moscova nu a actualizat numărul oficial al morţilor din 25 martie, când a anunţat că 1.351 de soldaţi ruşi au fost ucişi şi 3.825 au fost răniţi.

Kremlinul a declarat săptămâna trecută că nu s-a discutat despre o mobilizare la nivel naţional pentru a-şi consolida forţele.

Dar lansarea campaniei de recrutare arată că Moscova are nevoie de mai mulţi bărbaţi.Ofiţerul responsabil de camionul din Rostov a declarat că ruşii şi străinii cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care au cel puţin studii liceale, vor fi eligibili.

”Cetăţenii cu mentalitate patriotică aleg să semneze contracte pe trei sau şase luni pentru a participa la operaţiunea militară specială”, a spus maiorul Serghei Ardaşev, promiţând pregătire pentru toată lumea.

Războiul din Ucraina s-ar putea extinde. Lukaşenko: „Occidentul formează acolo structuri de putere pentru o lovitură în Belarus”
Salariul minim lunar oferit este de 160.000 de ruble (2.700 de dolari), adică de aproape trei ori mai mare decât media naţională.

Un potenţial recrut este muzicianul Viktor Iakunin, care a spus că a fost întotdeauna atras de ideea serviciului militar şi acum strânge documentele necesare.

”Mi-ar plăcea să servesc în trupele aeriene. Părinţii mei m-au crescut încă din copilărie pentru a-mi iubi patria, pentru a proteja lumea rusă. Cred că puterea este cu noi”, , a spus el.

În interiorul camionului, Iakunin s-a aşezat cu Ardaşev, care i-a spus că următorul pas va fi un examen mintal. Dacă va trecut de asta, va exista un test fizic de viteză, forţă şi rezistenţă. Dacă totul va merge bine, Iakunin ”ar ajunge la o unitate militară, se va înscrie într-o anumită divizie (şi) din acel moment va începe serviciul militar”.

Afară, tineri, unii cu familii, au privit o expoziţie temporară care arăta imagini cu eroi oficiali ai conflictului, alături de un mare pancartă pe care scria ”Tradiţia victoriei”.

Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Animalul care poate trăi chiar și 500 de ani. Longevitatea sa i-a uimit pe oamenii de știință
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Playtech.ro
Stațiunea din România, adorată de turiști! E o reală comoară! Vin de la mii de km să o viziteze!
DailyBusiness
Este vestea cea mare! BNR anunță ce se întâmplă cu ratele românilor
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Spynews
”Nu îmi este frică”. A fost sau nu Gabi Bădălău bătut de Bianca Drăgușanu?! Ce spune despre presupusele acte de violență ale vedetei de la o petrecere
Evz.ro
Bogdan Vlădău nu știe cum să-i mai intre în grații Ginei. Vedeta îl ignoră total, cel puțin pe net
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Nuntă cu final tragic! O șoferiță și-a condus mama spre MOARTE, după ce s-a răsturnat într-o râpă.
Capital.ro
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate continentele lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, în vizită oficială la Beijing pentru prima dată de la începutul invaziei ruse
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!