Băsescu: Declaraţia lui Ponta despre Macovei este jenantă

Preşedintele Traian Băsescu a spus că remarca lui Victor Ponta despre faptul că Monica Macovei şi Tökes Laszlo ar sluji interese antiromâneşti pentru care sunt finanţaţi din exteriorul ţării este jenantă atâta vreme cât prim-ministrul nu aduce probe în sprijinul spuselor sale.
Filip Stan
26 feb. 2013, 19:14
Băsescu: Declaraţia lui Ponta despre Macovei este jenantă

„Prima afectată este imaginea premierului pentru că nu poţi să spui despre Monica Macovei care are o reputaţie excepţională în Parlamentul European că este un om plătit din altă parte. Probabil, premierul are impresia că e la fel cum e cu Fenechiu. Macovei nu este un om care să fie condus de nimeni”, a declarat, marţi, preşedintele României.

Şeful statului a spus că asemenea acuze grave nu pot fi aduse fără probe. „Pe domnul Tökes nu-l cunosc, cred că l-am văzut de vreo două ori în viaţa mea, dar pentru amândoi atacul este nejustificat pentru că nu poţi să faci astfel de afirmaţii fără probe. Este jenantă declaraţia despre Monica Macovei”, a apreciat şeful statului.

Premierul Victor Ponta a răspuns, luni, atacurilor lui Laszlo Tokes, el acuzându-l pe acesta de limbaj horthyst şi de faptul că, împreună cu Monica Macovei, reprezintă de 20 de ani interese antiromâneşti.

„Eu văd atacurile domnului Laszlo Tokes şi mă bucur pentru că domnul Tokes, ca şi doamna Monica Macovei, au reprezentat în ultimii 20 de ani interesele străine îndreptate împotriva României. Atacurile lui Tokes împotriva stabilităţii României şi a reprezentanţilor legitimi ai minorităţii maghiare, anume UDMR, au legătură cu faptul că de ani de zile Tokes şi Macovei sunt reprezentanţii intereselor antiromâneşti”, a spus Ponta, potrivit agenţiei Mediafax.

El a susţinut că Tokes şi Macovei sunt finanţaţi şi sunt reprezentanţi ai celor care vor ca România să fie o ţară instabilă şi ai celor care vor ca România să fie atacată din toate părţile.

„Dincolo de aceste atacuri, domnul Tokes are un limbaj horthyst. Eu vreau să spun că minoritatea maghiară din România e extrem de importantă, are exact aceleaşi drepturi ca şi românii, şi că singurii reprezentaţi legitimi sunt UDMR, pentru că au fost votaţi, în timp ce pe partidului domnului Tokes nu l-a votat nimeni, probabil Budapesta, dar maghiarii din România nu l-au votat”, a spus Ponta.

Preşedintele CNMT, Laszlo Tokes, a declarat că Nicolae Ceauşescu a fost „mai generos” decât Victor Ponta, deoarece a permis „o oarecare autonomie a maghiarilor”, în timp ce premierul nu permite constituirea unei regiuni care să corespundă cu Ţinutul Secuiesc.

„Ce se întâmplă în prezent ne aduce aminte de fosta dictatură ceauşistă, de antimaghiarismul agresiv verbal, de exemplu şi noua încercare de reorganizare administrativ-teritorială a ţării. Dar Ceauşescu a fost mai generos că a ţinut împreună judeţele maghiare secuieşti. De data aceasta se face o încercare de dezbinare a judeţelor maghiare. În vremea comunistă încă exista o oarecare autonomie a maghiarilor în chipul judeţului autonom Mureş, ori noi putem vorbi de o agresiune simbolică de care vorbea şi secretarul de stat Nemeth Zsolt faţă de steagurile secuieşti ori neamestecul în treburile interne ale ţării”, a spus Tokes.

 

 

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Sore a slăbit renunțând la un singur aliment! Cântăreața este foarte sexy acum!
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
Permis de conducere reînnoit din 2 în 2 ani. Legea nu-ți permite să conduci dacă nu faci testele
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Trei zodii care vor avea o perioadă foarte bună. Surprize mari în ultima săptămână din septembrie
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
UE a dat ORDIN! Mașinile pe benzină și motorină sunt INTERZISE! De când NU se mai vând
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Bundestagul aprobă un nou ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 447 milioane de dolari
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore