Nicușor Dan vrea să scadă taxa de parcare pentru cei care vin în centrul orașului, să parcheze. Astfel, șoferii ar urma să plătească 5 lei pe oră, în București, în loc de 10 lei.
De asemenea, primarul Bucureștiului susține că la nivelul Capitalei ar trebui introdus un tarif unitar, deci o taxă de parcare cu același cuantum, indiferent de zonă.
„La fel ca în toate oraşele, în zona centrală, ai două variante. Fie ai un tarif prohibitiv, vorbim în Bucureşti de cinci străzi care au un tarif de 10 lei, ori o limitare de timp”, a declarat Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei.
Taxa ar puta fi redusă la jumătate, pentru un timp limitat de două ore, susțin surse din PMB, pentru Antena 3.
Primarul a anunţat că deja există un consens pe această reducere de tarif la nivelul Consiliului General, dar măsura ar putea fi aplicată abia peste câteva luni după ce este pusă în dezbatere publică şi votată de consilierii generali.
Cea mai mare problemă a Bucureștiului, alături de traficul infernal, rămâne sistemul de termoficare.
De curând, întrebat despre problemele de la nivelului sistemului de termoficare, edilul capitalei s-a arătat dezamăgit de situația în care ne aflăm și regretă că nu au fost luate niște decizii pertinente la momentul potrivit.
„Pentru oricine care nu are apă caldă sau căldură, nu e corect și îmi pare rău, însă trebuie, în opinia mea, să ne uităm de sus la problema asta și sunt două date care sunt absolut relevante. Câți bani a băgat primăria în sistemul de termoficare în ultimii 10 ani, până în 2020- sub 700 de milioane de lei pe an, în 2021- 950 de milioane de lei, înainte să explodeze prețurile.
Noi în 10 ani trebuia să băgăm cu două miliarde jumate mai mult în sistemul de termoficare și am fi fost azi exact cum trebuia să fim. Acum în 2022, pentru că au explodat prețurile, o să ajungem la un miliard și jumătate, care e limita a tot ce putem să plătim.
Și al doilea- să ne uităm la graficul pierderilor, pentru că sistemul e mai bun cu cât pierderile sunt mai mici. Cu cât sistemul e mai rău, cu atât pierderile sunt mai mari.
Reabilitarea întregului sistem termic o să dureze 10-15 ani, dar ca să fim la nivelul de confort unde eram acum 10 ani, se va întâmpla peste 2-3 ani”, a declarat primarul.