VIDEO. Ruşii refuză să se supună încorporărilor forţate: „Acesta nu este război!”. Europa promite avantaje dezertorilor din Rusia

Germania anunţă că este pregătită să primească dezertori ruşi ai mobilizării lui Putin în Ucraina, în timp ce reţelele de socializare s-au umplut cu imagini ale tinerilor ruşi care refuză înrolarea.
Filip Stan
22 sept. 2022, 19:06
VIDEO. Ruşii refuză să se supună încorporărilor forţate:

Rusia a sunat mobilizarea. Primele imagini video apărute cu bărbații ruși încorporați după decretarea mobilizării parțiale de către președintele Vladimir Putin arată oameni triști, care își iau la revedere de la soții, iubite, și copii. Există însă şi reversul medaliei. Un video care circulă pe rețelele de socializare arată câțiva bărbați în fața unui oficiu de recrutare din republica rusească Daghestan care strigă la un ofițer de recrutare că nu au de ce să încorporeze pentru că „acesta nu este un război, este politică”.

Putin vrea să înfiinţeze centre de educaţie patriotică, pregătire sportivă şi militară pentru tinerii ruşi

Imaginile arată cum o femeie ofițer de recrutare le spune bărbaților adunați în fața oficiului și care nu vor să se încorporeze că ar trebui să meargă la război pentru a lupta pentru viitorul lor.

– „De ce trebuie să mergem la acest război?”, strigă un bărbat

– „Pentru că este un război pentru viitorul nostru!”, spune femeia

– „Nu avem un prezent, despre ce viitor vorbim”, a fost răspunsul bărbatului

Un altul spune:

„Bunicul meu a luptat pentru Patria Mamă!”

„În 1941-1945 a fost un război. Acum nu este război, este politică.”

De asemenea, un protest pare să ia naștere în Daghestan, potrivit imaginilor care circulă pe rețelele de socializare.

Primele imagini video apărute cu bărbații ruși încorporați după decretarea mobilizării parțiale de către președintele Vladimir Putin arată oameni triști, care își iau la revedere de la soții, iubite și copii, dar și bărbați care par bucuroși sau cel puțin liniștiți că merg la război.

Imediat după discursul susținut de Putin miercuri dimineața, unii activiști anti-război au lansat un apel la proteste în întreaga țară, avertizând că, odată decretată mobilizarea parțială, „războiul ajunge în fiecare casă” din Rusia.

„Mii de bărbați ruși – tații, frații și soții noștri – vor fi aruncați în mașina de tocat carne a războiului. Pentru ce vor muri? Pentru ce vor vărsa lacrimi mamele și copiii?”, afirmă un comunicat publicat de mișcarea de tineret „Vesna” din Sankt Petersburg.

Proteste de amploare redusă au izbucnit în 39 de orașe din Rusia, autoritățile arestând până miercuri seara peste 1.000 de persoane care au fost agresate și tratate cu violență de către forțele de ordine, deși oamenii protestau pașnic.

Putin va putea chema până la un milion de rezervişti. În ordinul prezidenţial, mobilizarea nu mai este „parţială”

Unii dintre bărbații luați pe sus de forțele de ordine au primit ordine de încorporare în armată la secțiile de poliție.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, a afirmat, în timpul unei ședințe de judecată desfăşurată la Kovrov, că cinci milioane de ruşi se vor sustrage de la serviciul militar, după anunţul preşedintelui Vladimir Putin privind mobilizarea parţială decretată, miercuri, în Rusia, relatează Meduza, potrivit Rador. Totodată, o petiţie online împotriva mobilizării decretate de Putin a strâns deja peste 70.000 de semnătări.

Germania anunţă că este pregătită să primească dezertori din Rusia ai mobilizării lui Putin în Ucraina

Germania este pregătită să primescă dezertori din armata rusă ”ameninţaţi de o reprimare gravă”, anunţă ministrul german de Interne Nancy Faeser într-un interviu acordat ediţiei de duminică a ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), publicat joi, la o zi după ce Vladimir Putin a anunţat mobilizarea rezerviştilor pentru a lupta în Ucraina, relatează AFP.

”Cel care i se opune în mod curajos lui Putin şi se pune astfel în mare pericol poate cere azil politic în Germania”, declară  Nancy Faeser în acest interviu.

Ministrul german al Justţiei Marco Buschmann afirmă, la rândul său, într-un mesaj postat pe Twitter, cu hashtagul ”#mobilizare parţială”că ruşii care fug din ţara lor sunt ”bineveniţi” în Germnaia.

Aeroflot anunţă că va restitui banii pe biletele de avion achiziţionate de ruşii mobilizaţi

Compania aeriană rusă Aeroflot a anunţat, joi, că va restitui ruşilor mobilizaţi banii pe biletele achiziţionate înainte de anunţul făcut miercuri de preşedintele rus Vladimir Putin referitor la mobilizarea parţială, relatează CNN.

”Cetăţenii mobilizaţi care au achiziţionat bilete înainte de 21 septembrie 2022 (inclusiv) au dreptul la o rambursare involuntară (in afara controlului clientului) pentru bilet”, a precizat compania aeriană Aeroflot într-un comunicat.

De asemenea, Aeroflot a menţionat că trebuie contactat personal locul de unde au fost cumpărate biletele şi trebuie prezentat orice document care ”confirmă dreptul de a rezilia contractul şi de a primi returnarea fondurilor”.

Biletele pentru zborurile care părăsesc Rusia s-au vândut la câteva ore de la anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin privind mobilizarea parţială miercuri,

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Minerva vine cu vești fantastice pentru zodii. Trei nativi termină săptămâna în forță
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
Atenție! Apare un nou CNP
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea mai bine plătită actriță
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Incident la Satu Mare: O mașină electrică a luat foc în timp ce era la încărcat
MediaFlux
TRĂDARE în INSULA IUBIRII! S-a VĂZUT TOT la TV!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!