Criminalul Passaris cere să fie eliberat, după ce a ispăşit fracţia minimă de pedeapsă, 20 de ani. Ce probleme cu justiţia mai are „bestia din Balcani”

Konstantinos Passaris, care a ucis două persoane în România și cinci în Grecia, la începutul anilor 2000, s-a prezentat pe data de 25 august 2022 în fața Comisiei de propuneri pentru punerea în libertate condiționată din cadrul Penitenciarului Arad.
Filip Stan
22 sept. 2022, 21:46
Criminalul Passaris cere să fie eliberat, după ce a ispăşit fracţia minimă de pedeapsă, 20 de ani. Ce probleme cu justiţia mai are

Passaris ceruse şi în 2021 eliberarea condiţionată, dar cererea i-a fost atunci respinsă pe motiv că nu executase încă fracţia minimă de pedeapsă, astfel încât i s-a recomandat să facă o nouă încercare în luna august a acestui ani. Aflat la Penitenciarul Arad, grecul tocmai a ”împlinit” 20 de ani de când se află în spatele gratiilor, fracția minimă pentru deținuții pe viață.

Cerea înaintată de criminalul grec la 25 august a fost, de asemenea, respinsă, motivul invocat fiind acela că Passaris nu a avut un comportament ”exemplar” și ”excepțional”, astfel încât să poată fi considerat capabil să se reintegreze în societate.

”Din cuprinsul caracterizării aflate la dosar rezultă că deţinutul a adoptat o conduită oscilantă în perioada de detenţie, fiind sancţionat de 9 ori pentru atitudine necuviincioasă faţă de cadre şi nerespectarea Regulamentului de Ordine Interioară, confecţionare şi deţinere de obiecte interzise, sancţiunile fiind ulterior ridicate prin recompensare şi a fost recompensat de 44 de ori.

În aceste condiţii, faţă de perseverenţa infracţională a petentului, în raport cu ansamblul datelor caracteriale şi de personalitate a petentului şi faţă de prezenţa unor dificultăţi în respectarea normelor, aspect care reiese din comportamentul oscilant al condamnatului, instanţa apreciază că cererea nu este întemeiată, condamnatul nefiind pregătit pentru a fi redat societăţii, astfel că va respinge cererea de liberare condiţionată şi va fixa termen pentru rediscutarea situaţiei sale la data de 24.08.2023”, se arată în refuzul comisiei.

”Or, în cazul petentului Passaris Konstantinos prin sentinţa de condamnare s-a reţinut săvârşirea de către petent a unui număr de 2 infracţiuni contra persoanei, respectiv contra patrimoniului, de o gravitate deosebită, o activitate infracţională complexă, organizată, ceea ce corespunde unei denaturări deosebit de grave a conştiinţei sociale: criminalitatea îndreptată împotriva atributului esenţial al persoanei – viaţa – este expresia maximă a stării de neconformare la normele sociale.

Citeşte şi: Curtea de Apel Constanţa a decis definitiv ca dosarul lui Radu Mazăre să fie întors la DNA

În aceste condiţii, numai un comportament excepţional al condamnatului pe perioada detenţiei ar putea releva redempţiunea socială a petentului, anterior executării integrale a pedepsei, că realizarea efectelor educativ, retributiv şi disuasiv al pedepsei, avute în vedere tocmai la individualizarea pedepsei într-un anumit cuantum cu ocazia pronunţării condamnării (care, prin urmare, trebuie de regulă a fi executată integral) a avut loc şi prin executarea doar a unei fracţiuni din pedeapsă”, se mai arată în document.

Pe 8 septembrie, cererea lui a fost respinsă de Judecătoria Arad, însă grecul a făcut contestație, iar o decizie în acest sens va fi luată pe 6 octombrie.

Chiar dacă va scăpa din închisoare, Passaris nu scapă de probleme. Grecul are o decizie de extrădare solicitată de autoritățile elene și confirmată de justiția română, încă din 2020. Astfel, el va fi trimis în fața judecătorilor greci, pentru a da socoteală pentru crimele comise pe teritoriul acestui stat.

În anul 2000, Konstantinos Passaris s-a apucat de jefuit magazine și hoteluri în Grecia. El a fost arestat, însă a reușit să scape, ucigând doi polițiști și rănind grav un gardian.

Un an mai târziu el a mai împușcat o prostituată, de teamă ca aceasta să nu dea poliției informații despre el. Ulterior, grecul a mai ucis, aparent fără motiv, o farmacistă și pe sora acesteia.

Citeşte şi: Sorin Oprescu, mișcare de ultimă oră în instanță. Cum vrea să scape de condamnare

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Apare TAXA pe carbon. E un acord istoric. Cine o va plăti
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Fel de mâncare tradițional popular mortal. În fiecare an mor aproximativ 20.000 de oameni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Adio, doamnă! S-a stins marea actriță. Toată lumea a iubit-o pe legendara regină
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
David Popovici s-a calificat în finala probei de 200 metri liber la Jocurile Olimpice cu cel mai bun timp
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!