Marius Budăi, veşti proaste pentru aceşti români: „Nu vor primi pensie!”

Ministrul Muncii a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care anunță că inspectorii de muncă au găsit un angajator în București care avea peste 800 de lucrători fără contracte de muncă.
Filip Stan
25 sept. 2022, 22:12
Marius Budăi, veşti proaste pentru aceşti români:

Marius Budăi a precizat că le-a cerut inspectorilor să nu aibă toleranță față de astfel de cazuri, deoarece acești angajați nu beneficiază de asigurare de sănătate și nici de pensie.

De asemenea, Marius Budăi a mai spus că verificările vor fi intensificate în perioada următoare cu scopul de a descuraja astfel de comportamente.

„Inspectorii de muncă au depistat un angajator din București, cu activitate în domeniul transportului de persoane, care avea peste 800 (!!!) de lucrători fără contract de muncă! Repet, peste 800! Le-am solicitat inspectorilor de muncă toleranță zero la astfel de cazuri, dat fiind faptul că acești lucrători nu beneficiază de asigurare de sănătate și nici de pensie! Vom intensifica verificările în perioada următoare, pentru a descuraja astfel de comportamente din partea unor agenți economici, pe care le consider intolerabile”, arată ministrul Marius Budăi pe rețeaua de socializare.

Marius Budăi a dezvăluit când va creşte salariul minim în România. Ce sumă va ajunge să câştige cel mai prost plătit angajat
Inspectoratul Teritorial de Muncă a anunțat, joi, 22 septembrie, că peste 800 de persoane care lucrează la Uber nu au, de fapt, contract, ei lucrând la negru. Perioada de control a fost între 2 și 20 septembrie.

Controalele acestea au avut loc în cadrul „Campaniei Naționale privind Exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri”. De asemenea, campania a fost coordonată de inspectorul șef Constantin Bujor. În plus, a fost aplicată și o amendă contravențională în valoare de 200.000 de lei, după constatările ce au avut loc în teren.

Inspectoratul Teritorial de Muncă mai spune „controalele de acest gen se încadrează în strategia de acțiune a Inspectoratului Teritorial de Muncă București privind combaterea muncii nedeclarate. Inspectoratul Teritorial de Muncă București urmărește în continuare modul de respectare a prevederilor legale, desfășurând acțiuni la nivelul municipiului București, în toate domeniile de activitate”, scrie profit.ro.

Marius Budăi: „Nu se poate trăi cu salariu minim în România” | Când se vor aplica majorări

Întrebat despre majorarea salariului minim, ministrul Muncii, Marius Budăi a subliniat că se impune aplicarea acestei măsuri atât în contextul economic cât și cel social.

Citeşte şi EXCLUSIV Marius Budăi, anunţ de ultimă oră despre majorarea pensiilor şi a salariului minim pe economie: „Am vorbit cu Marcel Ciolacu şi cu premierul României”

Mai mult, el a precizat că este conștient de punctul de vedere al mediului de afaceri şi face apel la înțelegere pentru a putea sprijini angajaţii.

„Repet, înțeleg ceea ce spune mediul de afaceri, dar trebuie să înțeleagă și dumnealor că și angajații trebuie să își plătească utilitățile ca și ei, trebuie să își ducă copiii la școală și trebuie să își hrănească copiii”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, sâmbăta seara la Digi24.

Ministrul a precizat că speră să ajungă la o înțelegere cu partenerii sociali pentru a avea o decizie aplicabilă de la 1 ianuarie 2023.
Întrebat apoi dacă în discuții şi analize se va merge pe varianta vehiculată de 3.200 de lei sau se va rămâne la valoarea de  3.000 de lei, Marius Budăi a subliniat că pe lângă creșterea pensiilor se analizează varianta de 3.000 de lei cu cei 200 de lei scutiți de la taxare.

„Nu putem, efectiv nu se poate, nu se poate trăi cu salariu minim în România”, a conchis ministrul Muncii, Marius Budăi.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Joe Biden reevaluează candidatura dacă apar probleme medicale, în contextul presiunilor din partid
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'