Raed Arafat, despre reacţia României pentru un atac nuclear în Ucraina. „E normal să ne pregătim pentru orice scenariu!”

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că în acest moment nu există un pericol nuclear care să amenințe România, dar că autoritățile și cetățenii trebuie să fie pregătite pentru orice scenariu legat de războiul din Ucraina.
Filip Stan
29 sept. 2022, 22:54
Raed Arafat, despre reacţia României pentru un atac nuclear în Ucraina.
Raed Arafat, despre reacţia României pentru un atac nuclear în Ucraina. "E normal să ne pregătim pentru orice scenariu!"

Raed Arafat, despre reacţia României pentru un atac nuclear în Ucraina. „Nu există niciun motiv de panică la acest moment. Este normal să vorbim despre acest subiect. În al doilea rând, e normal să ne pregătim pentru orice scenariu, chiar dacă știm că este probabilitate foarte mică. Dacă populația aude că se pregătește cineva, asta nu înseamnă că este pentru că știm că se va întâmpla ceva, dar pentru că este obligația noastră să ne pregătim și să fim pregătiți, indiferent. Poate să fie un incident nuclear industrial, care n-are absolut nimic cu războiul și care poate să fie și ceva corelat. E vorba de armele tactice. Impactul sau efectul lor este limitat. Nu este un impact care să fie la sute de kilometri distanță”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Un atac nuclear nu trebuie neglijat. Angela Merkel avertizează: „Putin trebuie luat în serios”

„Zaporojie și CNCAN au zis că distanța face ca orice efect să fie unul limitat asupra României. Asta este evaluarea care s-a făcut acolo și pe care chiar noi am solicitat-o și care spune clar că impactul va fi unul minim. Asta nu înseamnă să nu fim pregătiți și îngrijorați pentru ce se întâmplă în țara vecină. Este pregătirea care revine Ministerului Sănătății, în sensul în care trebuie să existe stocuri de tablete de iod care sunt indicate în anumite condiții stricte și indicațiile vin în baza a ce se întâmplă și dacă e necesar să se dea sau nu și indicațiile vin către populație că la acest moment se pot administra sau nu”, a mai adăugat şeful DSU.

Vasile Dîncu nu ia în serios amenințările lui Putin: „Ne-a mai amenințat pe noi cu arme nucleare. Ceea ce a făcut, cred că este mai degrabă să blufeze”

„Riscul de la centrala nucleară Zaporojie este unul foarte limitat pentru noi, iar impactul armelor nucleare tactice nu este pe o scară foarte largă, adică nu afectează sute de kilometri”, a mai precizat Raed Arafat.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Ce să adaugi peste carnea de pui la cuptor ca să-i dai un gust de neuitat. Ingredientul care îi oferă o savoare de excepție
Capital.ro
S-A DAT ORDIN pentru România direct de la UE. Este obligatoriu până pe 15 OCTOMBRIE
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Atenție dacă vizitați această țară! Alertă de călătorie de la MAE!
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Zodii aflate în impas. E un moment bun de reflecție în viața lor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță 11 zile de mega-caniculă și risc uriaș de radiații în România. Ce se întâmplă în București
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Locuitorii de la granița cu Ucraina au fost avertizați că vor cădea obiecte din spațiul aerian! Oamenii au primit mesaj RO-ALERT!
Capital.ro
SCHIMBARE drastică pentru milioane de români. S-a aflat ce SE PREGĂTEȘTE: Este vorba de o decizie politică
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Rusia amenință Chișinăul după declarațiile ministrului de Externe al Republicii Moldova
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!