Cele două acţiuni au fost înregistrate joi în instanţă, însă, deocamdată, ÎCCJ nu a stabilit un termen pentru judecarea celor două dosare, scrie agerpres.ro.
Marţi, în urma votului plenului CSM, Alina Ghica a fost revocată cu 11 voturi pentru şi 7 împotrivă, în timp ce în cazul lui Cristi Danileţ s-au înregistrat 14 voturi pentru şi 4 împotrivă.
Plenul CSM a amânat de mai multe ori dezbaterile privind revocarea celor doi membri ai săi, după ce a primit rezultatele centralizate din ţară ale votului privind pierderea mandatului de către Alina Ghica şi Cristi Danileţ.
Procedura revocării din CSM a celor doi judecători a fost declanşată de Judecătoria Râmnicu Vâlcea şi Curtea de Apel Cluj.
Ulterior, Judecătoria Vâlcea a anunţat că 135 de judecătorii din ţară s-au pronunţat în legătură cu revocarea lui Danileţ, dintre care 103 au fost favorabile.
La rândul său, Curtea de Apel Cluj a anunţat că 424 de judecători de la 13 Curţi de Apel din ţară au votat pentru revocarea din CSM a judecătorului Alina Ghica şi doar 39 de magistraţi au fost împotrivă.
Pentru completarea plenului CSM urmează să se declanşeze alegeri la curţile de apel şi judecătorii, care să îşi desemneze noii reprezentanţi. Până la alegerea acestora există posibilitatea ca mandatele lui Ghica şi Danileţ să fie preluate interimar de magistraţii clasaţi pe locul al doilea la alegerile prin care cei doi au fost desemnaţi membri ai CSM.