Vremea va continua să se răcească ușor, iar la munte vor fi chiar și lapoviță și ninsori. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în fiecare regiune

După temperaturile de vară, vremea intră într-un proces de răcire. La munte vor fi şi ninsori sau lapoviţă. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 21 de grade.
Alina Costache
03 oct. 2022, 12:31
Vremea va continua să se răcească ușor, iar la munte vor fi chiar și lapoviță și ninsori. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în fiecare regiune

Marţi, vremea va fi mai rece decât în mod caracteristic perioadei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei, când temporar va ploua slab, local în zonele montane şi submontane, pe spaţii mai mici în vest, nord-vest şi centru şi izolat în restul teritoriului. La altitudini de peste 1700 m vor fi şi ninsori sau lapoviţă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 12 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și posibil ploi slabe pe parcursul zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimă va fi de 6..9 grade. În a doua parte a nopţii vor fi condiţii de ceaţă, potrivit ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo iarna 2022- 2023, când vin ninsorile adevărate. Fenomenul care influenţează vremea în toată Europa

Miercuri, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa ușor sub normele caracteristice perioadei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, trecător cu înnorări după-amiaza, dar probabilitate redusă de ploaie. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 21 de grade, iar cele minime între 4 şi 13 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane unde vor fi condiţii de brumă. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă, cu valori termice apropiate de cele specifice datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 6…9 grade. Dimineața vor fi condiţii de ceaţă.

Citeşte şi: Prognoza meteo actualizată. Vremea se răceşte la început de octombrie şi revin ploile

Joi, vremea se va menține în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa în jurul normelor caracteristice datei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului în nord-estul teritoriului, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 și 22 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, vremea se va menține în general frumoasă, cu valori termice ușor mai ridicate decât în intervalul anterior. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 7…10 grade. Dimineața vor fi condiţii de ceaţă.

 

Prognoza meteo în intervalul 3 – 16 OCTOMBRIE 2022

BANAT

Vremea va fi rece în primele zile, cu medii ale maximelor între 16 și 19 grade și ale minimelor între 5 și 10 grade, dar se va încălzi treptat, astfel că în intervalul 6…11 octombrie maximele se vor situa între 20 și 23 de grade mediate regional, iar minimele între 6 și 10 grade. Ulterior, valorile termice nu vor mai avea variații semnificative, se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, cu maxime de 18…20 de grade și minime de 8…10 grade.
Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată la începutul primei săptămâni și în cea mai mare parte a celei de a doua.

CRIŞANA
În primele două zile din interval vremea va fi mai rece decât în mod caracteristic datei, cu medii ale maximelor în jurul a 16 grade, apoi se va încălzi treptat, astfel că, în perioada 5 – 9 octombrie acestea se vor situa între 18 și 23 de grade, după care, până în 16 octombrie vor ajunge la 18…19 grade. Temperaturile minime se vor situa între 8 și 10 grade mediate regional, mai scăzute în 5 și 6 octombrie, spre 5…6 grade.
Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 5 și 6 octombrie și din nou în intervalul 12 – 16 octombrie.

TRANSILVANIA
Intervalul de prognoză va debuta cu valori termice mai scăzute decât în mod caracteristic datei, astfel că mediile maximelor vor fi de 14…15 grade, dar din 5 octombrie și până în 9 octombrie vor crește treptat și se vor situa între 6 și 22 de grade. În a doua săptămână acestea vor mai scădea ușor și se vor menține la 18…20 de grade mediat regional. Minimele termice se vor situa în medie între 4 și 8 grade, mai scăzute, spre 2…4 grade în 6 și 7 octombrie.
Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în primele două zile și din nou în a doua săptămână a perioadei estimate.

MARAMUREŞ
Deși vremea va fi rece în primele două zile, va intra într-un proces de încălzire până în data de 9 octombrie, astfel că mediile maximelor vor porni de la 14…16 grade și vor ajunge la 20…22 de grade. În a doua săptămână de prognoză vor mai scădea ușor, astfel încât vor coborî, mediat regional, până în jurul a 17 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere, pornind de la 8 grade și atingând 4 grade în data de 6 octombrie, apoi vor crește ușor și se vor
situa, în medie, între 6 și 8 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în 3, 4 octombrie și din nou între 12 și 16 octombrie.

MOLDOVA
Vremea va fi rece la începutul primei săptămâni, apoi valorile termice vor crește și se vor situa ușor peste normele climatologice, cu o medie a maximelor ce va fi cuprinsă între 16 și 21 de grade, cu cele mai scăzute valori în 4 octombrie și cele mai ridicate în 8 octombrie. La începutul celei de-a doua săptămâni valorile termice vor scădea și se vor situa în jurul normelor climatologice, cu temperaturi maxime, în medie, de 18…20 de grade. Temperaturile nocturne nu vor avea variații semnificative și se vor situa, în medie, între 5 și 8 grade.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte din interval, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 4 octombrie și spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

DOBROGEA
Valorile termice diurne nu vor avea variații semnificative pe parcursul intervalului, iar media maximelor se va situa între 19 și 21 de grade, cu cele mai scăzute valori la începutul primei săptămâni. Temperaturile nocturne vor avea mici variații de la un interval la altul și vor fi cuprinse în medie între 9 și 12 grade, cu cele mai scăzute valori la începutul perioadei. Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte din interval, probabilitatea de
ploaie va fi mai ridicată în 3 și 4 octombrie și din nou spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

MUNTENIA
La începutul primei săptămâni vremea va fi ușor mai rece decât în mod obișnuit, media maximelor va fi de 18…21 de grade, cu cele mai scăzute valori în 4 octombrie, iar spre sfârșitul acesteia valorile termice vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu o medie a maximelor de 22…23 de grade. În a doua săptămână din interval valorile termice vor scădea ușor și vor caracteriza o vreme normală din punct de vedere termic, media maximelor urmând a se situa în jurul a 21 de grade. Temperaturile nocturne vor avea mici variații de la un interval la altul și vor fi cuprinse în medie între 6 și 9 grade, cu cele mai scăzute valori în 5 octombrie și cele mai ridicate după 6 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în primele două zile din interval și din nou la
sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

OLTENIA
Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme mai rece decât în mod obișnuit, cu o medie a maximelor ce va fi cuprinsă între 18 și 20 de grade, apoi valorile termice vor crește și se vor situa ușor peste mediile climatologice în a doua parte a primei săptămâni, cu o medie a maximelor în jurul a 22 de grade. Valorile termice vor scădea în a doua săptămână, iar media maximelor va fi de 19…20 de grade, valori apropiate de normalul termic. Temperaturile nocturne vor avea mici variații în prima parte a intervalului și vor fi cuprinse în medie între 6 și 9
grade, cu cele mai scăzute valori în 5 și 6 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în prima zi și în ultima săptămână din interval.

LA MUNTE

Vremea va fi rece la începutul primei săptămâni, cu o medie a maximelor ce va fi cuprinsă între 4 și 10 grade, cu cele mai scăzute valori în 3 și 4 octombrie, apoi valorile termice vor crește și se vor situa ușor peste normele climatologice, cu o medie a maximelor ce se va situa în jurul a 14 grade, urmând ca la începutul celei de-a doua săptămâni valorile termice să scadă, iar media maximelor să se situeze în jurul a 10…11 grade, valori apropiate de normele climatologice. Temperaturile nocturne se vor situa, în medie, între -1 și 6 grade, cu cele mai scăzute valori în 4 și 5 octombrie.
Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în primele 3 zile ale intervalului și din nou în a doua săptămână.

 

DailyBusiness
Românii mai scot bani din buzunar! Va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2025
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Cu cine au votat Florinel Coman și soția Ioana la alegerile pentru președintele României! ”Are proiecte bune”
Capital.ro
Decizie șoc pentru Ion ILIESCU. Înalta Curte de Justiție a hotărât definitiv
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție surprinzătoare înainte de vot. Gestul făcut de prima-doamnă, a urmat exemplul soțului
DailyBusiness
România și Bulgaria, controale la granițele terestre încă 6 luni după aderare!
Adevarul
Cum ne sărăcește statul doar ca să-și astupe propria incompetență. Profesor de economie: „Ne uităm ca și curca la lemne și nu înțelegem”
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Dispar micii. Situația este catastrofală
Ego.ro
Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Carmen Iohannis, gest neașteptat înainte de a vota. Unde a fost soția lui Klaus Iohannis înainte?! Ce ținută a ales pentru această zi!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Taxă la retragerea de numerar. Anunț pentru cei care scot banii cash de la bancomat
StirileBZI
Produsul controversat consumat în Postul Crăciunului 2024! Poate cauza pierderi de memorie
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
Breaking! Cine e polițistul care s-a împușcat în cap
substantial.ro
Zelenski subliniază necesitatea consolidării apărării aeriene a Ucrainei după atacul cu drone
MediaFlux
S-A ÎMPUȘCAT în CAP în DRUM SPRE SECȚIA de VOTARE! ALERTĂ în ROMÂNIA de ALEGERI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Captură neobișnuită: Poliția olandeză a descoperit un pitic de grădină din… MDMA,o substanță cunoscută și sub numele de ecstasy