La ce aliment trebuie să renunţăm pentru o bună funcţionare a creierului. Prof. dr. Vlad Ciurea a fost prezent la podcastul lui Măruţă, unde a vorbit despre sănătatea creierului, ce să mâncăm pentru a-l proteja şi ce anume nu este indicat.
Citeşte şi: Profesorul Vlad Ciurea explică ce efect miraculos are apa băută dimineață, pe stomacul gol
Surprinzător, medicul recomandă persoanelor trecute de 40 de ani să reducă consumul de cârnaţi şi mici, sau chiar să le elimine complet din alimentaţie. „Cârnatul trebuie scos, cârnatul gras. Sunt mare amator de mititei, dar, îmi pare foarte rău, până la vârsta dumneavoastră (n.r. i se adresează lui Cătălin Măruță, care are 44 de ani), după această vârstă, cu măsură. De poftă. Nimeni nu spune că de poftă nu avem voie.
Zahărul este un toxic. Zahărul adevărat, ăsta super, super rafinat, este toxic. Am încercat și eu cu stevia, nu mi-a plăcut. Acum am găsit aceste pliculețe cu zahăr verde. Sau dacă fac cafea, până mă pregătesc, cafeaua se răcește, pentru că nu ai voie în cafea fierbinte, și pun miere. Mierea este miere„, a precizat Vlad Ciurea.
Renumitul neurochirurg atrage atenția și cu privire la apa pe care o consumăm. ”Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta. În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele.
Medical le spunem neoplazii, iar în aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului, cărora noile spunem neurodegenerative. Adică nu mai funcționează normal. Parkinson, Alzheimer, Toate aceste, și favorizează și accidentele vasculare cerebrale. De aceea trebuie să bei apă cât mai alcalină. Eu beau o apă alcalină”, a mai spus Vlad Ciurea.