Ce temperatură trebuie să ai în casă iarna. Iată cum să faci economie la factură

Comfortul nostru este determinat în timpul iernii de temperatura pe care o avem în locuință, de aceea, e important să știm cum să ne încălzim, fără să plătim foarte mult la factură.
Bianca Bocioacă
06 oct. 2022, 17:46
Ce temperatură trebuie să ai în casă iarna. Iată cum să faci economie la factură

Autoritățile ne recomandă să menținem temperatura din casă la un nivel mai scăzut iarna aceasta pentru a face economie la resurse. În această situație, specialiștii din domeniul medical vin cu sfaturi în ceea ce privește temperatura potrivită pe care trebuie să o ai în casă.

În cazul familiilor cu mai mulți membri, situația este mai complicată, pentru că e greu să deizi ce temperatură este potrivită pentru fiecare membru. Există câteva reguli cărora trebuile să le acordați atenție. Cea mai comfortabilă temperatură variază în funcție de preferințele personale. de sezon și de locuință.

Majoritatea oamenilor consideră că uun interval de 20-24 de grade Celsius este cel mai sănătos și potrivit.  Dacă nu sunteți siguri în ceea ce privește această situație, Organizația Mondială a Sănătății are câteva criterii pentru ceea ce constituie o temperatură sănătoasă a camerei.

Citește și: Cum să reduci factura la gaze cu 30%. La ce temperatură trebuie să setezi centrala noaptea

Potrivit OMS, un adult îmbrăcat corespunzător, considerat normal și sănătos, ar trebuuie să se simtă confortabil într-o încăpere unde temperatura este de aproximativ 18 grade Celsius. Cei ce sunt predispuși la probleme respiratorii sau alergii nu trebuie să seteze niciodată termostatul sub 16 grade Celsius.

Persoanele cu handicap, în vârstă sau foarte tinere trebuie să trăiască cu temperaturi de cel puțin 20 de grade Celsius.

Care este temperatura potrivită pe timpul iernii

Pentru a menține un echilibru între confort și menținerea facturilor cât mai scăzute, temperatura potrivită ar fi de 20 de grade Celsius.

Reglarea constantă a termostatului utilizează mai multă energie decât alegerea unei temperaturi și menținerea acesteia acolo unde vă simțiți cel mai bine.

Un alt factor important este izolația casei care, dacă este făcută așa cum trebuie, ține căldura mai mult timp și o pierde mai greu, astfel făcând reîncălzirea mai rapidă. O izolație slabă a unei case cu uși și ferestre vechi ar putea pierde mai rapid din energia termică.

Dacă în locuință este și un bebeluș, atunci în camera acestuia temperatura nu trebuie să fie dusă la extreme. Încălzirea camerei unui nou-născut este recomandat să fie cuprinsă între 16 și 20 de grade, nici mai mult, nici mai puțin.

Pentru vârstnici, principalele zone de locuit ar trebui menținute la 21 de grade, o temperatură de peste 24 de grade crescând pentru aceștia riscul de accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord.

Citește și: Secretar de stat în Ministerul Energiei îi învață pe români cum să facă economie: ”Cred că o temperatură potrivită în casă este în jurul a 19-20 de grade”

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Jojo arată senzațional la 44 de ani! Care este secretul siluetei sale perfecte
Fanatik.ro
„Un haos total!” Elena Lasconi, prima reacție pentru Fanatik după decizia de suspendare a anulării alegerilor
Capital.ro
Decizia CCR de anulare a alegerilor din decembrie, suspendată de judecători. Ce se întâmplă cu turul II
Playtech.ro
Distanţa dintre perete şi frigider. Aşa va consuma mai puţin curent
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Rusia amenință Europa cu folosirea armelor nucleare dacă se confruntă cu acțiuni considerate neprietenoase
wowbiz.ro
Fiul adoptiv al Luminiței Anghel, în stare de șoc! Ce a aflat David Pușcaș despre mama lui naturală și ce mesaj i-a transmis?: „Îmi este frică, nu poți să faci chestia asta singur. Vreau să...”
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Salariile românilor, mărite cu 400 de lei. Decizia a fost luată
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Doliu în lumea fotbalului! A murit chiar în camera de hotel, înainte de un meci important
Cancan.ro
Mariana Moculescu, pe mâna medicilor! A chemat ambulanța de urgență: 'Nu mai pot să mai lupt'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Reguli noi la ITP și la înmatricularea mașinilor! Se introduc certificate digitale de înmatriculare şi de testare periodică a vehiculelor
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"
Ce pensie primește un român în 2025, dacă a lucrat doar 15 ani cu carte de muncă
MediaFlux
Decizia privind turul doi. Ministrul Justiției anunță ce se întâmplă cu alegerile
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
E la mare modă: planta zen care te liniștește… până-ți crapă ficatul