Zelenski crede că Putin „nu va putea să-și salveze viaţa” în cazul în care va folosi arme nucleare

Putin și-a dat seama că lumea nu va ierta niciodată Rusia pentru un atac nuclear, a spus liderul de la Kiev în intervenția sa.
Filip Stan
06 oct. 2022, 23:19
Zelenski crede că Putin

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, consideră că Putin nu va supraviețui unui atac nuclear. Liderul de la Kiev a spus acest lucru într-o intervenție video în cadrul centrul internațional de analiză al Institutului Lowy din Sydney, scrie agenția Associated Press.

Potrivit lui Zelenski, președintele rus înțelege că după folosirea armelor nucleare „nu va putea să-și salveze viața”.

Vladimir Putin a avertizat că nu va ezita să folosească arme nucleare pentru a respinge încercările Ucrainei de a recuceri teritoriile ocupate de Moscova. Întrebat dacă riscul ca Rusia să folosească arme nucleare a crescut acum, Zelenski a răspuns: „Este greu de spus”.

Medvedev, după apelul lui Zelenski la NATO: „Psihiatrii ar trebui să-i facă acestui idiot o craniotomie preventivă”

Zelenski a remarcat că este dificil pentru autoritățile ruse să controleze ceea ce se întâmplă în țara lor și a pus la îndoială dacă Putin deține control real capacității de lansare a unui atac nuclear tactic.

„Rușilor le este greu să controleze ceea ce se întâmplă în țara lor. Ei sunt incapabili să controleze ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă”, este convins Zelenski. Putin și-a dat seama că lumea nu va ierta niciodată Rusia pentru un atac nuclear, a spus liderul de la Kiev în intervenția sa.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut joi liderilor europeni arme şi să împiedice ”tancurile ruseşti să înainteze spre Varşovia sau Praga”, la şapte luni după începutul invaziei ruse în Ucraina, relatează AFP. ”Agresorul trebuie pedepsit”, le-a transmis Zelenski celor 44 de lideri europeni reuniţi la Praga prin videoconferinţă.

”Acest război trebuie câştigat acum, pentru ca flota rusă să nu poată bloca celelalte porturi ale Mării Negre, ale Mediteranei sau ale oricărei alte mări. Astfel încât tancurile ruseşti să nu înainteze spre Varşovia sau pe Praga”, a subliniat el.

Noi victorii ale Ucrainei în regiunile anexate de Rusia

Forțele armate ale Ucrainei au avansat aproximativ 55 km în ultimele două săptămâni, într-o contraofensivă împotriva forțelor ruseşti din regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, a declarat joi un general ucrainean, anunță Reuters.

Zelenski cere NATO să lanseze lovituri „preventive” împotriva Rusiei, în loc să „aștepte loviturile nucleare ale Rusiei”

Generalul de brigadă Oleksii Gromov a declarat că armata ucraineană a preluat controlul asupra a 93 de așezări și a eliberat peste 2.400 km pătrați din regiune începând de la 21 septembrie. Reuters nu a putut verifica în mod independent afirmaţiile generalului Gromov.

Forțele ucrainene au avansat în estul și sudul țării, într-o contraofensivă despre care președintele Volodimir Zelenski a declarat marți că a înregistrat progrese majore și rapide. Generalul Gromov a spus că trupele ruseşti luptă pentru a încetini ofensiva ucraineană din Kupiansk, un oraș nod feroviar recent eliberat, a cărui pierdere a complicat semnificativ logistica rusă în zonă. „În direcția Kupiansk-Svatove, inamicul încearcă să încetinească avansul forțelor noastre”, a spus el.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Capital.ro
Gestul complet ilegal în România. Ești condamnat pe loc la închisoare și îți pierzi drepturile
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Vești teribile de la meteorologi. Totul se schimbă brusc
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Un român a plătit 2.000 € pentru o săptămână la "all inclusive" în Turcia. Ce a primit să mănânce și să bea 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Elevii care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională, dar și la BAC, vor fi răplătiți cu bani! Suma nu este deloc mică
Capital.ro
Statul va plăti câte 5.000 LEI de persoană. Guvernul a pregătit deja banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Femeie din Belarus condamnată la şase ani de închisoare pentru finanţarea unui grup de voluntari în Ucraina
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!