Putin îndulceşte „arcanul”: Rușii mobilizați pentru războiul din Ucraina pot cere scutirea de la plata creditelor

Potrivit legii, aceste categorii de cetățeni au dreptul de a solicita creditorului o scutire de la plata creditului în orice moment pe durata contractului de împrumut, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023.
Filip Stan
07 oct. 2022, 17:32
Putin îndulceşte

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat o lege prin care un debitor chemat la mobilizare pentru serviciul militar va putea beneficia de o scutire de credit pentru creditele de consum și ipotecare pe durata serviciului. Documentul a fost publicat vineri pe portalul oficial de informații juridice, transmite agenția Interfax.

Potrivit legii, trei categorii de cetățeni pot beneficia de scutirea de la plata creditelor. Prima este cea a persoanelor fizice (inclusiv a întreprinzătorilor individuali) chemate la serviciul militar în cadrul mobilizării. Al doilea grup este format din persoanele care efectuează serviciul militar în cadrul forțelor armate ruse în baza unui contract sau care fac parte din trupele Gărzii Naționale, cu condiția să participe la o operațiune militară specială pe teritoriile Republicii Populare Donețk, ale Republicii Populare Luhansk și ale Ucrainei. Cel de-al treilea grup este format din persoane fizice, inclusiv antreprenori individuali, care au semnat un contract pentru a ajuta în mod voluntar la îndeplinirea sarcinilor atribuite forțelor armate ruse.

CTP, despre amenințările rușilor: „O matahală tatuată cu ciocane și seceri mârâie. Lansarea unei arme nucleare ar fi dovada maximă și ștampila impotenței rușilor reprezentați de masculul alfa Putin”
Vacanța de împrumut se aplică contractelor de împrumut încheiate înainte de ziua înrolării, iar vacanța de împrumut se aplică și membrilor de familie ai militarilor.

Potrivit legii, aceste categorii de cetățeni au dreptul de a solicita creditorului o scutire de la plata creditului în orice moment pe durata contractului de împrumut, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023.

Măsura poate implica atât o suspendare a obligațiilor împrumutatului, cât și o reducere a valorii plăților în perioada de grație. Durata vacanței de împrumut va fi stabilită de către împrumutat, dar nu trebuie să depășească durata serviciului militar al persoanei mobilizate (durata participării la „operațiunea militară specială” pentru Garda Națională) plus 30 de zile. Data de început a perioadei de grație nu poate fi stabilită mai devreme de 21 septembrie 2022.

Creditorul este obligat să analizeze cererea în termen de zece zile. În timpul perioadei de grație, se percepe o dobândă de 2/3 din valoarea medie de piață a valorii totale a creditului de consum la valoarea principală inclusă în datoria curentă a împrumutatului (cu excepția ipotecilor) la data la care se stabilește perioada de grație.

Putin a mai dat afară un general important. Şeful Districtului Militar de Est a fost înlocuit cu un comandant care a luptat în Cecenia şi Siria
„În caz de deces al militarului, dacă acesta a decedat în timpul îndeplinirii sarcinilor în timpul unei operațiuni militare speciale sau după perioada menționată, dar ca urmare a rănilor (răni, traumatisme, contuzii) sau a bolii primite în timpul îndeplinirii sarcinilor în timpul unei operațiuni militare speciale, precum și în cazul în care militarul este recunoscut ca persoană cu handicap din grupa I în conformitate cu procedura stabilită de legislația Federației Ruse, obligațiile militarilor în cadrul contractului de credit sunt reziliate”, se arată în lege. Obligațiile de împrumut vor fi, de asemenea, reziliate pentru membrii familiilor acestora.

Anterior, ministrul adjunct de finanțe Aleksei Moiseiev a declarat că povara ștergerii creditelor cetățenilor mobilizați decedați va fi suportată de băncile rusești și nu de stat.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autostrada București-Ploiești, închisă! În ce zone este redirecționat traficul și când se va relua circulația pe A3
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Condamnări dure pentru cinci activiști de mediu în Londra
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'