Legătura dintre micul dejun și slăbit. Cât trebuie să mănânci dimineața ca să scazi în greutate

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și este și ocazia de a-i da organismului un start perfect de la primele ore ale zilei. O ceaşcă de cafea tare sau de ceai vă ajută să vă treziţi instantaneu, dar efectul nu durează foarte mult.
Alina Costache
09 oct. 2022, 22:52
Legătura dintre micul dejun și slăbit. Cât trebuie să mănânci dimineața ca să scazi în greutate

Micul dejun bogat și o cină mai modestă ar putea ajuta la pierderea în greutate, pentru că, astfel, senzația de foame se va diminua, spun cercetătorii.

Oamenii de știință au contabilizat foarte strict mesele oamenilor pentru a compara impactul unui mic dejun copios sau al unei cine bogate.

O echipă de la Universitatea din Aberdeen a descoperit că oamenii ard aceleași calorii oricând ar avea cea mai importantă masă a zilei. Dar pofta de mâncare era vizibil mai mică după micul dejun copios, ceea ce ar putea susține o dietă și scăderea în greutate.

Cercetătorii au analizat îndeaproape „crononutriția” și modul în care alimentele pe care le consumăm sunt afectate de „ceasul intern” al organismului uman. Au ajuns la concluzia că seara este un moment prost pentru pentru mese bogate, pentru că ceasul intern ne spune că este timpul pentru somn.

Şapte motive să bei ceaiul de scorţişoară în fiecare dimineaţă. Se bea înainte de micul dejun

Cei 30 de voluntari care au participat la studiu au avut toate mesele pregătite timp de mai bine de două luni – micul dejun, prânzul și cina – având aproximativ 1.700 de calorii pe zi.

Au avut o lună cu mic dejun uriaș, cu aproape jumătate din caloriile zilnice, urmat de un prânz modest și o cină și mai săracă. În următoarea lună, voluntarii au avut cina bogată, iar dimineața au mâncat puțin.

Rezultatele, publicate în revista Cell Metabolism, citată de BBC, au arătat că în ambele situații s-au ars aceleași calorii, însă diferența esențială este că, în perioada cu mic dejun bogat, nivelul apetitului a fost mult mai scăzut pe timpul zilei.

Slăbeşte cu micul dejun: Alimentele care scad apetitul pentru restul zilei: Ce recomandă Mihaela Bilic

Prof. Alexandra Johnstone a spus că acest lucru este esențial de avut în vedere în viața reală. „Studiile sugerează că pentru controlul poftei de mâncare micul dejun bogat a fost soluția câștigătoare. Dacă vă puteți începe ziua cu un mic dejun bogat și sănătos, este mai probabil să vă mențineți nivelul de activitate fizică și să mențineți controlul asupra apetitului pentru restul zilei.

Mesele de dimineață din studiu au inclus smoothie-uri, iaurturi, ouă, cârnați și ciuperci, toate cu conținut ridicat de proteine ​​care îi ajută pe oameni să se simtă sătui.

Micul dejun, cea mai importantă masă. Ce trebuie să mănânci pentru a fi în formă toată ziua

Iată ce puteţi mânca dimineaţa ca „să vă meargă mintea” toată ziua:

Iaurt semi-degresat cu seminţe de in
Seminţele de in pot fi găsite în magazinele cu produse naturiste. Conţin acizi graşi esenţiali omega-3, care stimulează activitatea creierului şi ajută memoria. Şi iaurtul poate conţine „grăsimi bune” de tip omega-3 şi, în plus, este o sursă excelentă de proteine, potrivit doctorulzilei.ro.

Micul dejun care te ajută să slăbeşti. Ce aliment nu trebuie să lipsească din farfurie, ce aliment trebuie evitat
Lapte cu cereale şi fructe uscate
Cerealele integrale îmbogăţite cu fructe uscate ţin glicemia în frâu, eliberând energie treptat de-a lungul zilei. Conţin glucoză, principala „hrană” a creierului.

Omletă cu piept de pui
Puteţi face o omletă sănătoasă amestecând două ouă cu bucăţi de piept de pui sau de curcan, spanac, roşii, ardei şi condimente din belşug. „Mixul” de proteine controleză apetitul şi previne senzaţia intensă de foame.

Pâine prăjită cu unt de arahide
Două tartine cu unt de arahide sunt o alternativă mai puţin calorică la clătite, produse de pastiserie sau covrigi. Untul de arahide consumat cu moderaţie conţine grăsimi „bune” pentru organism, iar fibrele din pâinea integrală încetinesc digestia şi echilibrează nivelul glicemiei pe parcursul zilei.

Ceai sau cafea? Ce recomandă profesorul Ciurea: Este bine să se bea în general o ceaşcă încet, liniştit

Sucuri de fructe şi smoothie cu iaurt şi banane
Înlocuiţi sucurile ultrarafinate din comerţ cu sucuri de fructe cu indice glicemic mic (grepfrut, portocale, mere şi cireşe) şi amestecaţi un iaurt natural cu o banană pentru a obţine un mic-dejun energizant.

Musli preparat în casă
Dacă nu vă plac „cerealele la cutie”, iată cum vă puteţi prepara un musli sănătos: amestecaţi fructe uscate (caise, somchine, ananas, curmale, stafide etc) cu alune crude, migdale, arahide, fulgi de grâu şi ovăz, felii de măr şi bucăţi de căpşuni, după care îndulciţi amestecul cu două linguriţe de miere.

Spynews
Bacalaureat 2024. Subiectele la proba la alegere a profilului. Ce exerciții au avut de rezolvat candidații
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Subiecte biologie BAC 2024, ce le-a picat elevilor. Rezolvare și baremul de corectare pentru proba la alegere a profilului și specializării. Update
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Se suspendă automat permisul 30 zile. ORICINE poate reclama șoferii
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Două zile libere în plus pentru români! Care sunt condițiile pentru a le primi
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Star Matinal. Bianca Drăgușanu, probleme la întoarcerea din vacanță! Prin ce experiență a fost nevoită să treacă vedeta: „A fost o peripeție” / VIDEO
Spynews
Cine este Mahmut Orhan. Povestea celebrului DJ turc
Evz.ro
Situație incredibilă. O tânără și-a dat părinții în judecată. Vaccinul, banii și „traumele”
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Invazie de alge la malul Mării Negre! În ce zonă a litoralului se manifestă acest fenomen și cum îl resimt turiștii
Capital.ro
Decizie pentru toți cei cu buletin de identitate. Nu se acceptă în România. Lege fără excepții
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul
substantial.ro
Soldații ucraineni se confruntă cu atacuri în valuri din partea rușilor, potrivit armatei Kievului
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al României! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?