Noi bombardamente în Zaporojie. Zeci de morţi şi răniţi după atacurile ruşilor

Cel puţin 17 persoane şi-au pierdut viaţa joi în cursul bombardamentelor din oraşul Zaporojie (sudul Ucrainei), lovit dimineaţă devreme de şapte rachete. Între timp, ruşii au lansat noi atacuri cu rachete în Zaporojie, făcând noi victime.
Filip Stan
09 oct. 2022, 08:41
Noi bombardamente în Zaporojie. Zeci de morţi şi răniţi după atacurile ruşilor

Noi bombardamente ale forţelor ruse asupra oraşului ucrainean Zaporojie au ucis şi au rănit sâmbătă noaptea zeci de oameni, a anunţat duminică statul-major al armatei Ucrainei.

„Peste noapte, ocupanţii ruşi au lovit cu cinism clădirile rezidenţiale şi infrastructura civilă”, a comunicat comandamentul ucrainean pe pagina sa de Facebook, citată de Reuters. „Informaţiile despre victime sunt în curs de confirmare, dar se ştie deja despre zeci de morţi sau răniţi”, precizează sursa respectivă.

Ulterior, preşedintele Volodimir Zelenski a precizat că bilanţul este de 12 morţi şi 49 de răniţi, printre care şase copii care au avut nevoie de spitalizare. El a vorbit despre „răul absolut” şi a promis că „teroriştii” vor fi traşi la răspundere.

Zelenski a publicat pe Telegram şi imagini cu imobilele în bună parte distruse.

Serviciul de urgenţă ucrainean a indicat că 17 persoane, printre care un copil, şi-au pierdut viaţa în bombardamentele de joi. Alte 40 de persoane sunt rănite, a transmis Anatoly Kurtev, primarul interimar al oraşului Zaporojie. Numărul victimelor este preliminar, a mai spus el.

Primul bilanţ raportat joi a fost un mort şi şapte răniţi. Vineri, serviciile de salvare ucrainene indicaseră deja 11 morţi.

Şapte rachete au lovit Zaporojie joi la ora locală 05.00, dintre care trei au căzut în centrul oraşului. O clădire situată pe artera principală a acestui oraş a fost aproape complet aruncată în aer. Din cinci etaje, doar parterul a mai rămas în picioare. Restul a fost doar moloz, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Centrala nucleară din Zaporojie a fost deconectată de la alimentarea electrică în urma unor bombardamente. Energoatom pune atacul pe seama Rusiei

De la începutul invaziei militarilor ruşi în Ucraina oraşul Zaporojie a fost de mai multe ori bombardat de ruşi. La 30 septembrie, 31 de persoane au murit la periferia oraşului Zaporojie, într-o parcare, când o rachetă a căzut în mijlocul lor. În afară de un poliţist ucis, ceilalţi 30 încercau să intre în zona Ucrainei aflată sub control rus.

Zaporojie „suportă zilnic atacuri masive cu rachete”, a denunţat vineri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Este o „crimă conştientă”, a insistat el pe Telegram.

Citeşte şi: Război în Ucraina. Se dau lupte grele, sirenele de război au pornit în multe regiuni ale ţării

Zaporojie, controlat de ucraineni, se află în regiunea cu acelaşi nume, a cărei anexarea este revendicată de Moscova, deşi nu deţine controlul total asupra acesteia.

Oraşul se află aproximativ 60 de kilometri nord-est de centrala nucleară Zaporojie, pe care ruşii o ocupă militar de la începutul lui martie, Moscova şi Kievul acuzându-se reciproc de luni de zile că o bombardează.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Alina Bădic anunță o săptămână de vis pentru aceste zodii. Schimbări benefice, dar și răsturnări de situație pentru ele
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cea mai așteptată prognoză meteo. A fost anunțată chiar acum
Ego.ro
Mădălina Ghenea a ieșit la masă alături de un actor de la Hollywood. Cum a fost surprinsă românca în compania starului american
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
UPDATE Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani a murit, fata și-a pierdut un picior. Familia micuților, îngenuncheată de durere: „De ce nouă?! Nu am greșit cu nimic”
substantial.ro
Adolescent de 17 ani reținut după accident mortal în Capitală
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!