„Suntem foarte norocoşi că am ajuns să filmăm aici în România”, a spus Kevin Costner, adăugând că este recunoscăor pentru felul în care a fost primit de români.
„Nu m-am aşteptat să se întâmple asta. Am fost primit cu respect şi aşa cum ar trebui să fie primit orice om din lumea aceasta”, a declarat actorul. Acesta a spus că membrii familiei sale îşi fac griji pentru el, chiar dacă îi înţeleg meseria, deoarece, ca şi în cazul venirii în România, se află „la jumătate de glob” de ei.
De asemenea, Costner a mărturisit că a jucat rolul lui Moş Crăciun pentru copiii săi, dar aceştia l-au recunoscut. Artistul a refuzat să spună ce cadouri le-a cumpărat de Crăciun, de teamă că aceştia vor afla de pe internet.
În ceea ce priveşte concertul de luni seară, Costner a spus că are emoţii, pentru că vrea ca lucrurile să meargă bine şi nu neapărat pentru că este nepregătit. El a mai spus că va cânta aproximativ 15 piese în concertul de luni seară.
Întrebat de presă dacă preferă să joace în filme sau să cânte, Costner a spus că îi place să spună poveşti, „chiar dacă acestea sunt cântece de patru minute sau filme de patru ore”.
Printre cei care au venit să asculte concertul lui Kevin Costner se numără regizorul Constantin Popescu şi scriitorul Stelian Tănase.
Show-ul lui Kevin Costner a început la ora 20.00 şi a inclus cele mai cunoscute piese de pe cele două discuri lansate până în prezent de actor cu trupa sa – „Untold Truths” (2008) şi „Turn It On” (2010). Cele 700 de bilete puse în vânzare pentru concertul lui Kevin Costner din Capitală s-au vândut în trei ore.
Acesta este al doilea concert pe care Kevin Costner l-a susţinut în România, după cel din 2009 de la Arad. Concertul lui Kevin Costner a fost posibil cu sprijinul Castel Film şi Fabrica Dada.
Kevin Costner se află la Bucureşti din luna septembrie, pentru filmările la miniseria „The Hatfields and MCCoys: An American Vendetta”, produsă de History Channel. Actorul va pleca din România săptămâna aceasta, a declarat pentru MEDIAFAX directorul de marketing al Castel Film, Bogdan Moncea.
Pasiunea lui Kevin Costner pentru muzică a existat dintotdeauna, însă el a hotărât să-şi urmeze şi acest vis abia după ce soţia lui, Christine Baumgarter, l-a încurajat în numeroase rânduri în acest sens.
După trei ani de înregistrări şi de muncă continuă în studio, în anul 2008 a fost lansat albumul „Untold Thruts”, care a ajuns pe locul 65 în Billboard Top Country Albums şi pe locul 35 în Top Heatseekers Chart.
Miniseria „The Hatfields and MCCoys: An American Vendetta” cuprinde patru episoade de câte o oră, care vor fi difuzate anul viitor pe History Channel. Seria TV descrie rivalitatea dintre familiile Hatfield şi McCoy, în primii ani după încheierea Războiului Civil din Statele Unite.
Potrivit imdb.com, serialul TV este regizat de Kevin Reynolds, cu care Kevin Costner a mai colaborat la superproducţiile „Waterworld – Lumea apelor” (1995), pentru care cineastul a fost nominalizat la Zmeura de Aur pentru cel mai prost film, şi „Robin Hood, prinţul hoţilor” (1991). Kevin Costner este şi unul dintre producătorii miniseriei History Channel.
Născut într-o periferie săracă a oraşului Los Angeles, în anul 1955, Kevin Costner, licenţiat în ştiinţe economice, şi-a început cariera în cinema la vârsta de 27 de ani. Primele sale roluri memorabile au fost cel din „Silverado” (1985) şi cel din adaptarea pentru marele ecran a serialului „Incoruptibilii” (1987). Abia în 1990 a dobândit statutul de vedetă de prim calibru, prin rolul său din western-ul epic „Dansând cu lupii”, care a fost recompensat cu două premii Oscar. Au urmat roluri în filme de mare buget, ca „Robin Hood, prinţul hoţilor”, „JFK”, „Bodyguard” şi „Wyatt Earp, justiţiarul Vestului sălbatic”, dar şi în filme cu mai puţin succes la public, precum „Waterworld – Lumea Apelor” (1995) şi „Poştaşul” (1997). De la sfârşitul anilor ’90, Kevin Costner a jucat în roluri mai degrabă modeste.