Ce soluţie a găsit Constantin Enceanu ca să rezolve problema facturilor mari: „Eu îmi fac vara sanie şi iarna căruţă”

Preţurile la produse şi servicii au luat-o razna, iar facturile la utilităţi au ajuns coşmarul românului de rând. Şi nu doar al românului de rând, ci şi al vedetelor autohtone, chiar dacă, în general, veniturile acestora le permit să-şi plătească facturile. De altfel, cum bine ştim, acolo unde veniturile sunt mari, şi cheltuielile sunt aşijderea.
Alina Costache
10 oct. 2022, 12:01
Ce soluţie a găsit Constantin Enceanu ca să rezolve problema facturilor mari:

Şi artistul din Oltenia Constantin Enceanu a primit facturi uriaşe. Recunoaşte, însă, că are întotdeauna bani puşi deoparte pentru situaţii de urgenţă, iar aceste rezerve îl vor ajuta acum să iasă din iarnă. Enceanu spune că a învăţat din familie să-şi facă vara sanie şi iarna căruţă, aşa că niciun eveniment nu are cum să-l ia pe nepregătite.

Ce face Constantin Enceanu atunci când primeşte facturi mari

Da, am văzut că facturile sunt mai mari, dar ce să facem? Eu am fost crescut cu o gândire, hai să zicem așa mai de la cei bătrâni luată, o gândire mai matură. Îți faci car iarna și sanie vara. Am încercat de fiecare dată să îmi pun deoparte pentru zile negre. Și în viața mea când am plecat la drum, când am avut perioade de succes, am zis da, ok, trebuie să îmi asigur și vremuri mai urâte (…) Nu m-am plâns, am știut să îmi organizez viața de așa natură încât să nu am probleme dacă vor veni astfel de timpuri”, a declarat artistul pentru WOWbiz.ro.

Iar Constantin Enceanu nu este singura persoană publică din România care s-a trezit cu facturi uriaşe. Sofia Vicoveanca şi Tora Vasilescu au luat şi ele măsuri pentru reducerea facturilor, Adi de la Vâlcea s-a trezit cu facturi uriaşe, deşi este debranşat de la curent, iar Monica Tatoiu a ales să plece din ţară în sezonul rece.

Citeste si Cum a aflat Cristian Boureanu că Valentina Pelinel îl înşală: „M-am trezit într-o noapte transpirat, plângând şi strigându-i: ‘Te culci cu Cristi Borcea’”

Sofia Vicoveanca nu se grăbeşte să dea drumul la centrală, dar la televizor nu renunţă: „Mă învelesc cu toate păturile din casă”

Sofia Vicoveanca nu se află printre românii care au avut de plătit facturi enorme la curentul electric, însă chiar şi aşa, se teme să nu i se întâmple şi ei la un moment dat. Deocamdată nu a dat drumul la centrală, preferă să se îmbrace bine şi să se învelească cu pilota de iarnă. Spune că nu va renunţa, însă, la televizor pentru că îi place să fie informată.

Eu am scos plapuma groasă, cu puf, mai călduroasă, mai pentru iarnă, mă învelesc cu toate păturile din casă, încă nu am dat drumul la centrala de apartament, mi-e și frică! Eu una am mai trecut prin asemenea lucruri, pe vremea lui Ceaușescu, când tot așa era, cu griji, cu economii. Am revenit, acum însă parcă sunt mai aspre. Părinții cu copii mici trebuie să aibă grijă să le asigure căldură, să le creeze atmosfera pentru a crește ca un om normal. Mă întreb eu acum cum să te ferești de răceală dacă în casă e frig?

La televizor trebuie să mă uit, căci eu trebuie să știu ce se întâmplă în țara mea! Trebuie să avem și un bec în tavan, ca să putem citi sau să umblăm prin casă. Dar fac și economii. De pildă, eu aprind becul doar unde mă duc, nu fac risipă, nu poți aprinde însă peste tot și să fii un singur om în casă, aici se poate face un pic de economie. Fiecare își calculează însă banul, eu nu judec. Au băgat frica asta în noi și tot ce se anunță la televizor mă întristează!„, a declarat Sofia Vicoveanca pentru Ego.ro.

Tora Vasilescu a răbufnit: „Eu am avut noroc că mi s-a pus un microfon în gură, dar bătrânele de pe strada mea ce fac? Îşi vor pune facturile în sicrie”

Tora Vasilescu nu se plânge, însă, de facturile mari. Deşi are de la teatru o pensie de doar 2.350 de lei, iar ultima factura la energie a fost de… 7000 de lei, spune că şi-a permis să plăteasă factura spre deosebire de mulţi dintre românii aflaţi la limita sărăciei. A fost nevoită să apeleze, însă, la economiile de-o viaţă pentru a putea suporta costul consumului de energie electrică.

Nu am ieșit să vorbesc despre problemele mele. Mesajul e că românii nu-și pot plăti facturile din salariu sau din pensii. Este exclus! De trei ori au evaluat. Prima a fost de 5.000, a doua de 1.700 a treia de 7.000 de lei. Nu au spus nimic. Ce, ei vorbesc cu noi? Suntem cantitate neglijabilă, normal! Îți vine factura și plătește. „Am grădină, e adevărat, am solar, muncesc și îmi pun la congelator legumele toată vara. Acum ce să fac? Să renunț, să scot congelatorul? Să scoată ei cu vaccinurile care nu mai sunt bune! Să facă economie din aceste lucruri, să facă economie din smecherii care au luat electricitatea ieftin şi au vândut-o scump. Vorbesc în numele oamenilor!„, a spus actriţa Tora Vasilescu în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 CNN

Monica Tatoiu pleacă din ţară în sezonul rece: „Foarte mulți străini fac asta”

Monica Tatoiu a început să primească facturi uriaşe încă de anul trecut, din octombrie. A făcut reclamaţii peste reclamaţii, dar nu a primit niciun răspuns. Aşa că a decis să părăsească ţara pe perioada sezonului rece, când facturile sunt uriaşe, şi să revină când începe să se încălzească.

La mine, facturile sunt mari încă de anul trecut, din octombrie. Era să fac infarct. Am făcut reclamații încă de atunci. Am schimbat, între timp, furnizorul. Dar mi-am cumpărat lemne, am curtea plină. Acum câteva zile au fost 19 grade. Voi pleca în Guadalupe cam toată luna noiembrie. Apoi vin, fac sărbătorile acasă, după care, de pe 26, voi pleca în Caraibe. Merg la scufundări și mă mai întorc pe 23 februarie. Foarte mulți englezi, spanioli, francezi închid casele, lasă temperatura doar să nu înghețe țevile, își iau animalele de companie și pleacă”, a dezvăluit Monica Tatoiu pentru Impact.ro.

Citeste si Dana Budeanu dă de pământ cu Alina Tănasă: „L-ai întrebat tu pe ăla mic, dacă vrea să-l pui când suge?”

Adi de la Vâlcea, facturi uriaşe la curent, deşi este debranşat

În luna aprilie a acestui an, Adi de la Vâlcea şi-a pus panouri fotovoltaice şi s-a debranşat de la curent, astfel, contorul nu a mai înregistrat niciun kwh. Însă, facturile au continuat să vină. Pe trei luni, artistul a avut de plătit 12 milioane pe lună, deşi nu a consumat nimic.

Cântăreţul este extrem de revoltat şi cere oamenilor să iasă în stradă, pentru că această situaţie nu mai poate continua aşa.

Eu ştiţi că mi-am pus fotovoltaice în luna aprilie. De atunci, contorul meu de 2,20 nu mai înregistra, pentru că m-am debranşat de la el. Ce credeţi, încă trei luni de zile mi-au venit facturi, câte 12 milioane/ lună. Deci, atenţie, fără să mai fiu branşat. Fraţilor, dacă nu ieşim în stradă cândva, credeţi-mă, n-o să facem treabă niciodată. La cum ne fură „băieţii noştri”… Ştiţi cu ce mă ocup eu, am pe ce să pun mâna, nu m-aş văita eu, personal, eu vorbesc acum pentru noi toţi. Ieşim în stradă pentru lucruri mărunte, dar într-adevăr pentru cele serioase nu ieşim„, este mesajul transmis de Adi de la Vâlcea, pe pagina sa de TikTok.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop rune 29 iulie – 4 august 2024. Mihai Voropchievici dezvăluie ce zodie e sub semnul Uraganului
Capital.ro
Noua taxă pentru șoferi în România. Se plătește obligatoriu din 2024. O achiți timp de 5 ani
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Ceaușescu a construit ilegal Casa Poporului. Mărturiile fostului arhitect-șef al Bucureștiului
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Viktor Orban a anunțat din România. Ungurii, obligați să recunoască: România e cea mai importantă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Critici din Rusia asupra ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!