Război în Ucraina. A fost potop de rachete peste Ucraina. Rusia a lovit cu rachete de croazieră, balistice, rachete ghidate antiaeriene şi drone VIDEO

Anunţul a fost făcută de Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei pe Facebook, transmite corespondentul Ukrinform.
Filip Stan
11 oct. 2022, 06:35
Război în Ucraina. A fost potop de rachete peste Ucraina. Rusia a lovit cu rachete de croazieră, balistice, rachete ghidate antiaeriene şi drone VIDEO

Război în Ucraina. Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei a transmis că luni ruşii au lansat peste 84 de raiduri aeriene, inamicul folosind rachete de croazieră, balistice, rachete ghidate antiaeriene şi vehicule aeriene de luptă fără pilot (UCAV), în timp ce forţele de apărare ale Ucrainei au respins atacurile inamicului în cinci localităţi, transmite Ukrinform. Forţele aeriene ucrainene şi unităţile de apărare antiaeriană ale Forţelor Terestre ale Forţelor Armate ale Ucrainei au distrus 56 de ţinte aeriene, şi anume 43 de rachete de croazieră şi 13 UAV-uri.

Forţele de apărare ale Ucrainei au respins atacurile inamicului în cinci localităţi. În direcţia Bugului de Sud, invadatorii ruşi folosesc din ce în ce mai mult tancuri, mortiere, tunuri şi artilerie cu rachete. În ultima zi, rachetele ruseşti au provocat pagube la infrastructura din 20 de aşezări.

Declaraţia a fost făcută de Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei pe Facebook, transmite corespondentul Ukrinform.

„Armata de ocupaţie rusă, neavând realizări pe câmpul de luptă, foloseşte o tactică de teroare împotriva civililor ucraineni. Încălcând dreptul umanitar internaţional, legile şi obiceiurile războiului, ei lovesc infrastructura critică şi casele rezidenţiale”, se arată în raport. trupele ruseşti au lansat din nou rachete şi lovituri aeriene asupra oraşelor ucrainene paşnice şi populate. Ca urmare a atacului masiv cu rachete, în ultima zi, civili au fost răniţi şi infrastructura a fost avariată în peste 20 de localităţi, şi anume în Kiev, Lviv, Rivne, Zhytomyr, Ternopil, Khmelnytskyi, Ivano-Frankivsk, Vinnytsia, Pryluky, Nizhyn, Konotop, Kharkiv, Kremenchuk, Dnipro, Kryvyi Rih, Zaporizhzhia, Mykolaiv, Odesa. Invadatorii ruşi au ucis din nou civili.

Rusia a lansat într-o jumătate de zi rachete în valoare de 700 milioane de dolari asupra Ucrainei. Analiza Forbes, după atacurile de luni

În ultima zi, ocupanţii ruşi au lansat peste 84 de raiduri aeriene şi cu rachete. Potrivit Statului Major General, inamicul a folosit rachete de croazieră, balistice, rachete ghidate antiaeriene şi vehicule aeriene de luptă fără pilot (UCAV) pentru a ataca oraşele şi satele ucrainene. Forţele aeriene ucrainene şi unităţile de apărare antiaeriană ale Forţelor Terestre ale Forţelor Armate ale Ucrainei au distrus 56 de ţinte aeriene, şi anume 43 de rachete de croazieră şi 13 UAV-uri. Ameninţarea atacurilor aeriene şi cu rachete ale inamicului persistă pe întreg teritoriul Ucrainei.

https://twitter.com/safemoonitaly/status/1579379079169867777

Între timp, trupele ruseşti încearcă să menţină zonele ocupate temporar şi deschid focul asupra poziţiilor ucrainene.

Inamicul îşi concentrează eforturile asupra încercărilor de a perturba acţiunile active ale forţelor de apărare ale Ucrainei în anumite direcţii şi desfăşoară acţiuni ofensive în direcţia Bakhmut şi în direcţia Avdiivka.

În direcţiile Volyn şi Polissia, situaţia a rămas mai degrabă neschimbată. Regimul preşedintelui autoproclamat al Belarusului continuă să sprijine agresiunea armată a Rusiei şi să furnizeze un cap de pod şi arme pentru a ataca teritoriul Ucrainei. În acelaşi timp, nu s-a format un grup ofensiv şi nu a existat nicio ameninţare de lansare a ofensivei de pe teritoriul Belarusului la 10 octombrie 2022.

Vladimir Putin s-ar putea întâlni cu Erdogan pentru a discuta ideea unor discuţii Rusia-Occident, afirmă Kremlinul

Preşedintele Vladimir Putin s-ar putea întâlni săptămâna aceasta cu preşedintele turc Tayyip Erdogan pentru a discuta despre propunerea turcă de a găzdui discuţii între Rusia şi Occident pe tema Ucrainei, a declarat luni Kremlinul, potrivit Reuters. Atât Putin, cât şi Erdogan sunt aşteptaţi să viziteze Kazahstanul în această săptămână.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că Rusia nu a primit niciun semnal cu privire la perspectiva unor negocieri cu Occidentul în Turcia, dar nu a exclus ca preşedintele Vladimir Putin să discute acest lucru cu Erdogan. Atât Putin, cât şi Erdogan sunt aşteptaţi să viziteze Kazahstanul în această săptămână.

Citeşte şi Rusia a ucis un oficial de rang înalt al securității ucrainene. Şeful securităţii cibernetice a fost omorât în atacul cu rachetă de la Kiev

Tensiunile dintre Occident şi Rusia în legătură cu invazia de şapte luni a Ucrainei continuă să crească, Moscova lansând luni atacuri cu rachete pe teritoriul Ucrainei ca răspuns la o explozie din weekend care a avariat grav un pod construit de Rusia spre Crimeea.

Turcia, care are relaţii strânse atât cu Moscova, cât şi cu Kievul, a fost văzută ca un potenţial mediator în conflict, iar în iulie a ajutat la medierea unui acord pentru exportul de cereale ucrainene blocate în porturile de la Marea Neagră.Erdogan l-a îndemnat pe Putin să reducă tensiunile şi în septembrie a cerut Moscovei să acorde o nouă şansă negocierilor de pace. Casa Albă a declarat duminică că ambele părţi trebuie să găsească o modalitate de a negocia un sfârşit al războiului.

DailyBusiness
Se schimbă data plății pensiilor în aprilie! Anunț oficial pentru toți pensionarii din România
Spynews
Tzancă Uraganu, momente de tandrețe, în mașină, cu Laura Vass! Cum i-au surprins la ceas de seară, paparazzii Spynews.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Mașina specială care va fi lansată în curând în România. Puțini au auzit de acest brand
Capital.ro
Ordin UE. Kit de supraviețuire pentru 3 zile. Românii trebuie să pună și bani numerar deoparte
Playtech.ro
Cum se calculează pensia dacă ai contribuit în două țări diferite. Cât contează anii lucrați în străinătate
DailyBusiness
Ciocolata care i-a fascinat pe români după căderea lui Nicolae Ceaușescu revine la raft în România
Adevarul
Guvernul n-a renunțat la ideea de a trimite un emisar special în SUA. Cine e favorit SURSE
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Jo susține că ar fi fost amenințată de Gheboasă: “Lasă că ne întâlnim noi…”. Motivul banal din care a început totul
Spynews
Horoscopul lunii aprilie, cu astrologul Remus Ionescu. Ce se întâmplă în viața fiecărei zodii
Evz.ro
Ziua păcălelilor. Cea mai tare farsă din timpurile moderne. Cum se distrează românii
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Îi face concurență celei mai frumoase femei din lume
kanald.ro
A apucat doar să mai strige. Șeful Salvamont Predeal ar fi suferit un infarct după ce a fost atacat de urs chiar pe stradă
Cancan.ro
Văduva lui Silviu Prigoană, prima apariție publică de la moartea afaceristului! Unde a apărut Mihaela Botezatu
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Doliu național. Marele cântăreț a murit pe scenă: A fost vocea și inima acestor meleaguri
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
stirilekanald.ro
GALERIE FOTO 30 de ani de la catastrofa aviatică de la Balotești. Cum e păstrată memoria victimelor la locul accidentului
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Sondaj Verifield: Surpriza de pe locul 2 la prezidențiale. Pe cine ar vota românii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cifrele lui Nicușor spun lucruri trăsnite: ce facem, ne ducem după „fenta” cu Ponta?