Rețeta de șnițele a lui Cătălin Scărlătescu a făcut deja furori la Chefi la cuțite sezonul trecut, așadar, cu siguranță, se va număra printre preparatele favorite ale celor care o vor încerca. Și cum șnițelul este un preparat extrem de apreciat în bucătăria autohtonă atât de către cei mari, cât și de către cei mici, această rețetă va întruni voturile tuturor la un prânz în familie. În plus, este extrem de simplu de preparat.
Dieta cu ghimbir te ajuta sa slabesti sanatos 2 kg pe saptamana. Poate fi tinuta pe termen lung
Trucul pentru a prepara cel mai bun snitel. Ingredientul secret pe care il foloseste Chef Catalin Scarlatescu pentru un snitel de nota 10
Cunoscutul chef Catalin Scarlatescu a dezvaluit care este reteta lui speciala atunci cand pregateste snitele. El foloseste un ingredient secret pentru prepararea lor.
Potrivit retetei lui Catalin Scarlatescu se pun bucatile de carne intr-un bol cu unt topit. Peste ele se adauga sarea, piperul si ierburile aromatice. Ulterior bucatile de carne se dau printr-un amestec de fulgi de porumb zdrobiti. Dupa acest proces, snitelele se pun in baie de ulei incins. Astfel ele vor fi crocante la exterior si aromate la interior.
Cum se prepară șnițelele
Rețeta de șnițele a lui Cătălin Sărlătescu are un secret pe care faimosul chef l-a dezvăluit când a gătit la Chefi la cuțite acest preparat incredibil de savuros. Și anume, folosirea fulgilor de porumb și a mierii pentru a prepara crocantul pentru șnițel. Acesta va înlocui combinația clasică de ou cu făină și cu pesmet, dar rezultatul merită să riscați!
Rețetă de prăjitură pufoasă cu mere și scorțișoară. Iată cum să o prepari la tine acasă
Pentru început, carnea de pui se porționează sub formă de șnițel sau crochete (gujoane). Într-un vas se prepară un amestec de unt cât mai gras (poate fi și unt de trufe), smântână de gătit și trufe sub formă de fulgi sau pudră și muștar.
Carnea se asezonează cu sare, piper și ierburi aromatice, după preferință, apoi se scufundă în amestecul pe bază de unt. Bucățile se apoi se tăvălesc apoi prin crocantul obținut din fulgii de porumb (aceștia trebuie zdrobiți cât mai fin) cu miere. La final, se prăjește totul într-o baie generoasă de ulei.
Reteta de cartofi zdrobiti de la Cătălin Scărlatescu
Cătălin Scărlătescu este un cunoscut bucatar, foarte apreciat pentru preparatele sale. Bonus, iata cum pregateste el o reteta de cartofi zdrobiti, foarte gustosi. Aveti nevoie doar de cateva ingrediente: cartofi fierti, sare, patrunjel, smantana si unt.
Cartofii se fierb pentru aproximativ 20 de minute, apoi se decojesc si se lasa la racit. Se zdrobesc usor (nu ca la piure), se adauga sare, unt si smantana, toate dupa gust, apoi se presara patrunjelul tocat. Se amesteca totul si se serveste.