Profesorul Vlad Ciurea face recomandări pentru un organism sănătos: Aceasta este cea mai bună carne pentru creier

Profesorul Vlad Ciurea a explicat în cadrul unei emisiuni care este cea mai bună carne pentru creier și a făcut câteva recomandări pentru un organism sănătos.
Alina Costache
17 oct. 2022, 18:02
Profesorul Vlad Ciurea face recomandări pentru un organism sănătos: Aceasta este cea mai bună carne pentru creier

Neurochirirgul Vlad Ciurea a dezvăluit că cea mai bună carne pentru creier este carnea de curcan, fiind un aliment extrem de sănătos. De asemenea, peștele este foarte important și benefic pentru organism.

Cea mai bună muzică pentru creier

„Dacă România este undeva cunoscută în lume, este datorită muzicii. În 1938, la New York, muzica românească a captat lumea. Unchiul meu a fost acolo și mi-a spus. Nu avea importanță ce făcea România în petrol, în grâne, lumea a venit la muzică. I-a atras pe toți. În 2000, a fost o expoziție, din partea României am fost invitat ca neurochirurg. M-am dus la prezentare, cuvinte frumoase, discursuri. Seara, eram cu toții și a fost muzică. Ce melodie a ridicat sala în picioare? Ciocârlia! Înțelegeți?”, a spus Vlad Ciurea, invitat la podcastul lui Damian Drăghici.

„Cea mai mare activitate a creierului la persoanele adulte este la muzica lui Mozart. Probabil, românii reacționează la muzica dumneavoastră”, i-a zis neurochirurgul lui Damian Drăghici.

„În Danemarca, când am stat șase luni, a venit domnul Gheorghe Zamfir. A cântat în fața unui stadion, mie mi-au dat lacrimile. M-am întors la rădăcini”, a adăugat Vlad Ciurea.

Citește și: Risc crescut de obezitate pentru cei ce ronțăie la ore târzii. Iată cum afectează ora mesei organismul

Ce recomandări face neurochirurgul pentru întregul organism

Profesorul recomandă să fim cât de matinali putem și să ne culcăm cât de devreme este posibil.

„Trezirea să fie cât mai de dimineață. Ora de culcare ideală: 21.30. Seara, să rememorăm ce am făcut în ziua respectivă și să planificăm ce facem mâine.

Primul lucru de făcut dimineața: de respirat aer curat în fața geamului deschis.

Prima băutură – un pahar de apă la temperatura camerei. Apoi, ceva dulce: dar nu zahăr, ci fruct sau ciocolată.

Micul dejun. Fără grabă, fără știri cu accidente, fără telefon. Ne încarcă negativ. Recomand să ascultăm muzică.

La prânz, nu foarte multă mâncare. Celula nervoasă vrea fructe și legume proaspete, dar nu din cele importate, și vitamina E (cel mai mare protector împotriva Alzheimer) – pe care o găsim în nuci, semințe, migdale, alune, piersici, pește slab, sunt foarte multe.

Citește și: Telefonul mobil este extrem de periculos pentru organism. Ce spune un medic: „Avea tumoră cerebrală pe partea stângă”.

Seara: o friptură și un pahar de vin. Pledez pentru pește. Alcoolul în exces afectează centrii nervoși!”, a scris profesorul pe contul său de Facebook.

Totodată, acesta mai spune că nu e bine să ne culcăm cu stomacul prea plin, pentru că acest lucru va solicita prea tare organismul.

„Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat. Pentru că toate funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar. Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier. Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan? Burta mare duce, ca la șarpele boa, la nani! Masa copioasă, doar până la ora 19.30. Un bun exemplu sunt grecii, care consumă mâncare mediteraneeană. (Salate, pește, fructe de mare). Ce observăm la ei? Că sunt veseli, sănătoși și longevivi!”, a transmis neurochirurgul.

 

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Greșeala banală care a costat-o pe o familie de români 150 de euro în vacanță. “A mai pățit cineva așa ceva”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care au luat permisul de conducere. Trebuie să-l ai pe mașină timp de 12 luni
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Veste pentru proprietarii din România. Vine marea surpriză
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Furtunile au făcut din nou prăpăd în țară! Grindina a băgat spaima în locuitorii din Mehedinți: „Peste tot piatră de-ţi era frică şi să stai afară că te omoară”
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Prețuri astronomice pentru garsonierele din Cluj: 11 metri pătrați la aproape 50.000 de euro
MediaFlux
CREȘTE vârsta de PENSIONARE. GRAFICE din noua LEGE a pensiilor
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!