Băutura care previne bolile cardiace. Are un conținut ridicat de fier şi antioxidanţi

Există o bere care previne bolile cardiace o găsești și la magazinele alimentare. De altfel, această băutură este considerat un aliment. Este vorba despre berea neagră.
Alina Costache
23 oct. 2022, 14:30
Băutura care previne bolile cardiace. Are un conținut ridicat de fier şi antioxidanţi

Berea neagră este preparată dintr-un malț de orz care a fost prăjit. Cu cât malțul este mai întunecat, cu atât berea va fi mai întunecată. În plus față de malțurile mai închise care produc o colorație mai închisă, ele produc, de asemenea, un gust sofisticat și complex. Berile întunecate au, de obicei, note de arome precum ciocolată și caramelele, produse prin prăjirea malțului.

Berea neagră, beneficii pentru sănătate

Ceea ce s-ar putea să nu știți despre berea neagră este că are și mai multe beneficii pentru sănătate. Există o cantitate mare de antioxidanți în berea neagră. Antioxidanții sunt cunoscuți că au un rol bine definit pentru menținerea sănătății. Acești antioxidanți ajută la prevenirea dezvoltării unor afecțiuni precum cataracta și alte boli. Deși nu sunt concludente, unele studii au sugerat că berile întunecate ar putea ajuta, de asemenea, la prevenirea aterosclerozei – o boală care contribuie la bolile de inimă și la accidentul vascular cerebral.

Berea neagră, conținut ridicat de fier

Un alt mare beneficiu al berii întunecate este că are un conținut ridicat de fier – cel mai mare dintre orice fel de bere. Consumul unei beri de culoare închisă vă poate ajuta să ajungeți la valoarea zilnică necesară a fierului, ceea ce vă ajută să vă mențineți nivelul de energie ridicat și promovează sănătatea părului, a pielii și a unghiilor. Având în vedere că deficitul de fier este unul dintre cele mai frecvente deficiențe nutriționale, o mulțime de oameni ar putea folosi doza suplimentară de fier pe care berea întunecată o are de oferit, arată Omax Health.

O echipă de la Universitatea din Valladoid din Spania a analizat 40 de tipuri de bere de pe cinci continente – 17 mărci spaniole de bere și 23 din alte țări – inclusiv 28 de beri blonde, șase beri negre și șase non-alcoolice.

„Deși aceste cantități sunt foarte mici, diferențele sunt evidente și s-ar putea datora proceselor de producție sau materiilor prime utilizate în producție”, a declarat Carol Blanco, profesor de tehnologie alimentară la universitate, arată Laboratory News.

De ce e bine să torni berea în pahar cu spumă. Ce se întâmplă în stomac dacă băutura nu are spumă (VIDEO)

Cand a aparut berea neagră?

Berea (neagra) este o bautura slab alcoolizata. Se obtine in urma fermentarii cerealelor, in special orz, si se pare ca originea ei tine de timpuri foarte indepartate, fiind cunoscuta inca de acum 10.000 de ani. Procesul lent de fermentare era frecvent intalnit in zonele nordice, mai reci, neprielnice cultivarii vitei de vie. Berea fabricata din malt de orz era  aromatizata prin adaugarea de hamei, acesta asigurand gustul amarui.

Berea blonda, de origine germana, era fabricata inca din antichitate, prin fermentarea maltului care ajungea  in partea de jos a butoaielor de fermentare, fiind stocata la temperaturi mici pentru cateva luni din an. Berea neagra, spre deosebire de cea blonda, este fermentata in partea de sus a butoaielor si este caracterizata printr-o aroma mult mai intepatoare si mai accentuata.

Multi specialisti in domeniu considera ca pentru gustul bun al berii negre de astazi, “responsabila” este o bere israeliana, produsa, incepand cu 1934, de asociatia de familie Rothschild, care a lansat pe piata berea “Nesher”. Variantele de bere neagra “Nesher” erau facute cu un gust putin mai aspru, ca sa fie pe placul soldatilor, care erau, la vremea aceea, principalii consumatori. Mai tarziu, in anii ’50, firma “Nesher” a scos pe piata berea “Goldstar”.

Primii producatori de bere foloseau un proces de fermentare foarte simplu, care necesita doar cateva zile, dar, pe masura ce inaintam catre secolul al X-lea, tehnicile de fermentare devin din ce in ce mai sofisticate, motiv pentru care, in Europa, se formeaza prima breasla a berarilor, cu scopul de a proteja marfurile produse si de a stabili standardele de fabricare.

Timp de cateva secole, berarii au incalzit cerealele deasupra unor cuptoare uriase in aer liber, de aceea maltul capata o tenta intunecata, fumurie, care producea berea neagra. Pana la sfarsitul secolului al XVIII-lea, berarii inventeaza o alta modalitate de prajire a maltului – cilindrii rotativi, incalziti, care pastrau culoarea aramie, de unde si culoarea blonda a berii atat de familiare in ziua de astazi.

Odata cu inventarea presarii la rece, in secolul al XIX-lea-lea, berarii nu mai trebuiau sa se ingrijoreze in ceea ce priveste clima, iar berea putea fi transportata, practic, fara riscuri, pe distante foarte mari, fara a-i afecta calitatea. Odata cu dezvoltarea tehnologica, productia in masa a berii, indiferent de culoare, a explodat, ajungandu-se ca, in prezent, sa fie produse aproximativ 148 de miliarde de litri anual.

Zile libere 2023. Minivacanţă mai mare de Sărbătorile de iarnă, s-a votat în Parlament

Berea neagra a fost facuta celebra de catre renumita companie irlandeza Guinness. In anul 1759, acestia au promovat o bere mai inchisa la culoare, mai intepatoare si mai bogata ca buchet, decat berea blonda. Berea neagra este legata de istoria Irlandei, unde si astazi este foarte populara, in fiecare zi vanzandu-se, in aceasta tara,  peste un milion de halbe Guinness. Logo-ul marcii este harpa celtica (unul dintre simbolurile traditionale irlandeze, inca din secolul al XVI-lea, de pe vremea regelui Henric VIII). Cel de-al doilea simbol este o pasare, tucanul, legatura fiind un joc de cuvinte “(one) or two can (do)” (o bere sau doua), aparut intr-o reclama cu un cuib de tucani carora li se oferea bere Guinness.

In momentul de fata, exista un numar extrem de mare de branduri de bere – Guinness Stout, Beamish, Sierra Nevada, Rogue Shakespeare, Sam Adams Cream, Gray’s Oatmeal, Silva Black, Ursus Black, Leffe Brown, Guinness Draught, Jagermeister, La Trappe, iar dintre felurile de bere neagra, cele mai des intalnite sunt:

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Minerva vine cu vești fantastice pentru zodii. Trei nativi termină săptămâna în forță
Capital.ro
Legea se schimbă în toată România. Trebuie să ai vârsta minimă de 21 de ani
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
Românii care stau la curte pot primi amenzi de până la 100.000 de lei
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea mai bine plătită actriță
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Polonia intensifică pregătirea paramilitară în școli și companii de stat
MediaFlux
TRĂDARE în INSULA IUBIRII! S-a VĂZUT TOT la TV!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!