Gabriela Firea vrea ca femeile să ocupe 30% din locurile de pe listele de candidați la alegerile locale: ”Schimbăm mentalităţi”

Gabriela Firea și Marcel Ciolacu au depus un proiect de lege privind obligaţia de a asigura prezența femeilor în proporție de 30% pe listele la alegerile locale şi în consiliile de administraţie ale companiilor de stat.
Alina Costache
18 oct. 2022, 11:08
Gabriela Firea vrea ca femeile să ocupe 30% din locurile de pe listele de candidați la alegerile locale: ”Schimbăm mentalităţi”

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat marţi că a depus în Parlament, împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, un proiect de lege privind obligaţia de a asigura 30% femei pe liste la alegerile locale şi în consiliile de administraţie ale companiilor de stat.

Citește și Gabriela Firea: Doar în primele 6 luni ale acestui an, în jur de 33.000 de persoane au fost victime ale violenţelor acasă sau în familie

”30% femei pe liste la alegerile locale şi în consiliile de administraţie ale companiilor de stat! Schimbăm mentalităţi şi arătăm că doamnele merită şi pot mai mult. Avem nenumărate exemple de femei de succes în afaceri, politică sau administraţie, este momentul ca egalitatea de şanse să nu rămână doar o vorbă în discursuri motivaţionale, ci o regulă clară şi corectă, de secol 21”, a scris Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Astfel, dacă proiectul de lege va fi votat, trei din zece propuneri pe listele electorale vor fi rezervate, obligatoriu, femeilor.

”Prin această propunere legislativă, femeile vor ocupa 30% din locurile de pe listele de candidaţi ale partidelor politice, la alegerile locale. Aşadar trei din zece propuneri pe listele electorale vor fi rezervate, obligatoriu, femeilor.  Ne-am consultat pe acest subiect şi am colaborat cu multe organizaţii şi asociaţii care militează şi susţin drepturile doamnelor. Ne-am sfătuit îndeaproape cu membrele CONAF – Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin, condusă de Cristina Chiriac”, a mai spus Firea.

Prin acest proiect, Firea își doreşte să schimbe unele percepţii bine împământenite pe plaiurile mioritice şi vrea să le scoată din cap românilor că locul femeii este la cratiță.

”Doar aşa putem să modificăm unele percepţii care sunt îngrijorătoare. De exemplu, 6 din 10 români consideră că locul unei femei este în bucătărie, iar 8 din 10 români cred că cel mai important rol al femeii este să aibă grijă de casă şi copii. Desigur că sunt roluri extrem de onorante pentru doamne, însă femeile pot să se ocupe extrem de atent şi de familie şi să aibă şi o carieră de succes!  Aceste date sunt oficiale, cuprinse în proiectul „România Durabilă” din Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă a României 2030.

Citește și Gabriela Firea îl demolează pe Nicușor Dan: „Fapte extrem de grave, cu iz penal și de competența instituțiilor pricepute în cercetări”

 

 

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Locul de muncă plătit cu 465 de lei net pe zi. Un gigant face angajări în România
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Munții de bani pe care stă Charles. Ce avere deține regele
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
El este Robert, românul care a murit electrocutat în timp ce lucra în grădina unei vile, în Italia: „Plecăm de acasă pentru a merge la muncă și nu ne mai întoarcem”
Capital.ro
Se pierd toți banii. Obligatoriu până la 31 iulie. Statul român a dat avertismentul final
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Directorul FBI, incert privind natura rănii suferite de Donald Trump în tentativa de asasinare
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!