Prinţul Paul de România a fost chemat în premieră la discuţii de către unchiul său, Regele Mihai. Conflictul dintre Casa Regală şi prinţ datează din 1991 şi era de aşteptat să treacă într-o nouă etapă după ce ÎCCJ a publicat motivarea deciziei de a confirma o decizie dată în 1955 de tribunalul de la Lisabona conform căreia prinţul Paul este membru cu drepturi depline al Casei Regale.
„Prinţul Paul este dornic să găsească o reconciliere in interiorul familie regale a României. Sigur că aceste lucuri trebuiesc puse la punct pe cale amiabilă„, a declarat la România TV Veronel Rădulescu, avocatul prinţului Paul de România.
La rândul său, istoricul Răzvan Theodorescu a comentat astfel demersul regelui: „Este un gest întelept şi la regele Mihai ne putem aştepta la acest lucru. Mie îmi pare bine că Înalta Curte a recunsocut o situaţie pe care alte instanţe, de la Lisabona, Londra, Paris şi Curtea Drepturilor Omului l-au recunoscut”.
Prinţesa Lia a fost cea care a dezvăluit că regele Mihai l-a invitat personal la discuţii pe nepotul său. „A fost o altă invitaţie de la rege, să fie o întalnire numai între Mihai şi Paul, însă alţi membri ai familiei au sabotat această întâlnire”, a spus ea.
Referitor la posibila întâlnire cu regele Mihai, prinţul Paul de România a spus: „Trebuie să discutăm foarte mult şi să ajungem la un aranjament împreună, dar fără să fim duşmani unul contra celuilalt. Se spune că doresc tronul. Este un vis dar nu este o realitate. Dacă va fi un referendum, avem dreptul la asta”.
Acum, prinţul Paul de România are posibilitatea să revendice o parte din averea Familiei Regale, inclusiv palatele Snagov şi Scroviştea. Prinţul Paul poate încerca să obţină o parte din avere în instanţă sau pe cale amiabilă, el fiind recunoscut ca fiu legitim al regelui Carol al II-lea.