Amenzi uriașe pentru șoferii care nu au acest lucru în mașină. E vital în situații precum incendiul din Pasajul Unirii

Toţi şoferii din România sunt obligaţi să aibă în mașină kit-ul de siguranță auto care conține trusa medicală, două triunghiuri reflectorizante și un stingător pentru incendii.
Alina Costache
19 oct. 2022, 14:13
Amenzi uriașe pentru șoferii care nu au acest lucru în mașină. E vital în situații precum incendiul din Pasajul Unirii

Șoferii care nu au în mașină kit-ul pentru siguranță auto riscă amenzi între 580 de lei și 725 de lei, potrivit noului Cod Rutier care a intrat în vigoare începând cu data de 27 februarie 2022.

Citește și Raed Arafat îi critică pe şoferii spectatori ai incendiului din Pasajul Unirii. „Nu stai și caști gura la foc, se moare și de la fum”

Kit-ul este vital în situații precum incendiul care a avut loc marți dimineață, în pasajul Unirii, atunci când o mașină a luat foc în mers.

„În jurul orei 9.30 am fost anunțați cu privire la producerea unui incendiu la un autoturism care se afla în deplasare în Pasajul Unirii, de la Universitate către Tineretului. S-a degajat foarte mult fum în pasaj.

Traficul a fost parțial blocat. Parte dintre autoturismele celorlalți participanți la trafic au rămas în pasaj, iar conducătiorii auto și ceilalți pasageri au ieșit prin cele două intrări. Incendiul s-a manifestat la un autoturism care a ars în integralitate.

Avem o estimare că se aflau aproximativ 100 de autoturisme, atât în pasaj, cât și la nivelul rampelor de acces. Patru autoturisme au fost lăsate în pasaj.

În autoturism se aflau doi adulți și un copil care nu au pățit nimic. Echipajele de pompieri au pătruns în interior cu autospecialele de mare capacitate. Incendiul a fost localizat și stins în scrut timp. Principala problemă a fost reprezentată de cantitatea foarte mare de fum generatăde incendiu. În câteva minute instalațiile automate de stingere au reușit să evacueze fumul”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU București Ilfov, Daniel Vasile.

Autoturismul a ars aproape în totalitate, însă acest lucru putea fi evitat dacă mașinile celorlalți participanți la trafic erau echipate corespunzător.

Conform prevederilor din Codul Rutier, acest kit trebuie să conțină trusă medicala, două triunghiuri reflectorizante și un stingător pentru incendii.

Citește și Cod Rutier 2022 Cât este amenda pentru șoferii care nu au kit-ul de siguranță. Trusa medicală, triunghiuririle şi stingătorul trebuie să fie omologate

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!