Bani de la Guvern. 3.000 de lei pentru fiecare elev român, care îndeplinește următoarele cerințe

Guvenrul României ia în calcul să ofere stimulente financiare cu valoare cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei elevilor cu performanțe excelente la îmvățătură. La nivel național, sute de copii ar putea beneficia de acești bani. 
Filip Stan
20 oct. 2022, 09:55
Bani de la Guvern. 3.000 de lei pentru fiecare elev român, care îndeplinește următoarele cerințe

Proiectul de hotărâre guvernamentală este dezbătut în această săptămână la Palatul Victoria. Actul normativ prevede faptul că elevii din ciclul preuniversitar ar putea beneficia de stimulente cu sume cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei. Sute de elevi îndeplinesc condițiile necesare pentru a primi banii de la stat.

Potrivit proiectului de HG (Hotărâre de Guvern), elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională 2022 ar urma să primească suma de 1.000 de lei. 221 de copii din întreaga țară sunt eligibili.

De asemenea, absolvenții de liceu care au susținut examenul de Bacalaureat 2022 și au reușit să obțină media 10.00 în iunie-iulie 2022 ar urma să primească 3.000 de lei net. 162 de tineri sunt eligibili.

După ce proiectul va fi aprobat de Guvern și va fi publicat în Monitorul Oficial, actualul ministrul al Educației, Ligia Deca, va comunica lista celor care vor beneficia de cei 1.000 de lei, respectiv 3.000 de lei.

Succesorul lui Sorin Cîmpeanu va decide procedura de acordare a stimulentelor pentru elevii de 10 la Evaluarea Națională 2022, respectiv la Bacalaureat 2022, respectiv data exactă la care vor fi virați în conturi.

 

Noi ajutoare financiare pentru români, anunţate de Nicolae Ciucă

 

Între timp, Guvernul pregătește și alte pachete de ajutoare pentru populație.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că ieri Comisia Europeană a decis să disponibilizeze 10% din fondurile de coeziune. Potrivit premierului, la nivelul întregii Uniuni Europene discutăm de aproximativ 40 de miliarde de euro, bani care vor fi alocaţi pentru sărăcia energetică, pentru asigurarea capitalului de lucru pentru IMM-uri şi pentru susţinerea cetăţenilor vulnerabili.

Noi ajutoare financiare pentru români, anunţate de Nicolae Ciucă în debutul şedinţei de Guvern. Banii vor fi alocaţi pentru a ajuta populaţia să treacă mai uşor peste această iarnă.

„Ne-am întâlnit luni după-amiază cu reprezentanţii din sectorul energetic, am dorit să avem o discuţie prin care să ne asigurăm că cetăţenii şi economia beneficiază în continuare de energie şi gaze, în condiţii acceptabile. Astfel, ne-am întâlnit cu furnizorii şi distribuitorii, pentru a discuta toate aspectele legate de măsurile guvernamentale pe care le-am luat în ultimul an şi să stabilim cu cei implicaţi în sectorul şi în procesul de implementare atât instituţii publice cât şi societăţile din domeniu, modul în care putem să adaptăm pachetul de măsuri astfel încât să fie sustenabil şi să ofere predictibilitate”, a spus premierul Ciucă.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Europarlamentarii sancționează gestul premierului ungar Viktor Orban pentru vizita la Moscova
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'