Susanne Kastner: Declaraţia ministrului german este distructivă şi populistă

Susanne Kastner, preşedintele grupului parlamentar de prietenie germano-român în Bundestag şi membru al opoziţiei social-democrate, a criticat deopotrivă pe ministrul de interne german Hans-Peter Friedrich cât şi partea română, în speţă pe ministrul de externe Titus Corlăţean.
Iulian Tudor
04 mart. 2013, 13:40
Susanne Kastner: Declaraţia ministrului german este distructivă şi populistă

Aderarea la Schengen nu trebuie să devină nadă populistă de atras voturi, susţine Susanne Kastner, parlamentar social-democrat, şefa Comisiei de Apărare în Bundestag, potrivit Deutsche Welle.

Susanne Kastner consideră declaraţia ministrului conservator Friedrich, membru al Uniunii Creştin-Sociale, atât „distructivă” cât şi „populistă”, întrucât ar fi marcată de campania electorală germană şi de discuţia cu privire la aşa-numita imigraţie a sărăciei din România.

Kastner insistă asupra respectării planului în două trepte a aderării României la Schengen şi îl critică dur şi pe şeful diplomaţiei române: „Ameninţările şi învinuirile exprimate de ministrul de externe Titus Corlăţean sunt contraproductive”.

Kastner, fost vicepreşedinte al Bundestag-ului, speră în amorsarea unui dialog constructiv între miniştrii de interne ai UE şi partea română: „Sper ca până joi să se calmeze spiritele de ambele părţi, astfel încât o discuţie obiectivă la adăpost de jocuri populiste să devină posibilă.”

Ministrul de Interne german, Hans Peter Friedrich, a declarat că Germania se va opune prin veto aderării României la Spaţiul Schengen, când se va încerca stabilirea unei date certe a aderării la spaţiul european fără frontiere.

Dacă cele două ţări vor cere la Consiliul JAI un vot de stabilire a unei date de aderare, Germania va face uz de dreptul său de veto, a spus acesta.

Hans Friedrich a precizat în termeni duri că Germania nu este „refugiul” imigranţilor est-europeni care caută să profite de ajutoarele sociale ale Germaniei şi altor ţări din Europa Occidentală.”Cei care caută să profite de ajutoarele sociale nu au ce căuta în Germania”, a spus ministrul.

Titus Corlăţean a declarat că nu consideră poziţia exprimată de ministrul federal de Interne, Hans-Peter Friedrich, privind opoziţia pentru aderarea la Schengen a României ca fiind a Germaniei, ci „a unei părţi din guvernul creştin-democrat” din PPE, din care face parte şi PDL.

„În primul rând, nu mă surprinde poziţia ministrului de Interne al Germaniei. Nu aş spune al Germaniei, ci o parte a guvernului creştin-democrat, din PPE, din care face parte şi PDL”, a declarat Corlăţean duminică seară.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Arsenal ilegal descoperit în locuința unui pensionar din Tulcea
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'